Caută în blog

Casa editorială ART la Bookfest 2019: peste 100 de noutăți

Casa editorială ART la Bookfest 2019: peste 100 de noutăți

Editurile Vlad și Cartea cu Genius, Arthur, Youngart, Grafic, ART și Paladin, parte a Grupului Editorial ART, vă invită la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, în perioada 29 mai – 2 iunie 2019. Peste 1200 de titluri, dintre care mai bine de 100 de noutăți, sunt pregătite să-și întâlnească cititorii de toate vârstele.

Proiectul de publicare a scriitorilor români pentru copii continuă cu patru albume ilustrate. Lavinia Braniște, Laura Grünberg, Alex Moldovan și Raluca Poenaru au imaginat povești firești sau fantastice, emoționante și amuzante deopotrivă, și au făcut echipă bună cu patru ilustratoare talentate – Irina Georgescu, Oana Ispir, Diana Barbu și Bilyana Velikova. Vă invităm să-i cunoașteți la întâlnirea de duminică, 2 iunie, de la ora 11:00, la Scena Arca.

Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16:00, la standul Bookfest Junior, vă invităm să luați parte la lansarea volumului Cum am supraviețuit clasei a VIII-a, de Robert Ersten, un proiect ingenios prezentat de scriitoarea Ioana Nicolaie și grupul de scriere creativă „Liternauții”.

Portofoliul editurii Vlad și Cartea cu Genius se îmbogățește cu noi titluri ale unor scriitori clasici: Elefantul Filimon și Păpușa de cârpă, de Michael Ende și Cei trei tâlhari, cea mai iubită carte a lui Tomi Ungerer, „băiatul rău al literaturii pentru copii”, celebru pentru poveștile sale neobișnuite.

Editura Arthur le propune cititorilor împătimiți ai seriei Jurnalul unui puști un nou volum marca Jeff Kinney - Jurnalul unui puști tare de treabă. Însemnările lui Rowley Jefferson. Pentru prima dată, lumea lui Greg Heffley este văzută din perspectivă prietenului său cel mai bun. 

Din vara aceasta, un nou personaj adorabil ocupă un binemeritat loc fruntaș în portofoliul editurii Arthur: Claude de Alex T. Smith. Vă invităm să-l descoperiți alături de nelipsitul domn Scămoșos, cel mai bun prieten al său. Pentru amatorii de întâmplări hazlii și eroi cu superputeri, seria Aventurilor Căpitanului Underpants de Dav Pilkey îmbină în doze perfecte acțiunea, suspansul și umorul, într-o carte interactivă unde poți da viață personajelor folosind tehnica de animație RĂSF-O-RAMA!

Fanii amuzantului Nate, întâiul dintre puști, vor avea supriza să-și descopere personajul preferat într-o ipostază ilustrată în minunatul volum de benzi desenate Marele Nate. Un puști genial de Lincoln Peirce, lansat în colecția miniGrafic.

Avem vești foarte bune pentru fanii universului lui Harry Potter! Pentru ei aducem la Bookfest cel de-al doilea volum al seriei Animale fantastice de J.K. Rowling și integrala Harry Potter într-un cufăr de colecție. Nu ratați nici evenimentul special desfășurat la standul Marii Britanii Welcome to Hogwarts Arts & Crafts Workshop! de sâmbătă, 1 iunie, ora 13:30. Se lasă cu premii!

O mică bijuterie ilustrată – Rapsodii de toamnă, de George Coșbuc, cu ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș – și un clasic al literaturii pentru copii – Münchhausen de Gottfried August Bürger, cu ilustrații de Eugen Taru – se adaugă colecției Arthur retro.

Iubitorii universului Miss Peregrine sunt așteptați la standul editurii Youngart cu un nou volum din seria imaginată de Ransom Riggs: Miss Peregrine #4. Harta zilelor. Pentru cititorii adolescenți, dar și pentru toți amatorii de povești cu supereroi, lansăm seria DC Icons cu două dintre volume: Batman. Creaturile nopții de Marie Lu, și Wonder Woman. Fiica Războiului de Leigh Bardugo.

O serie etalon și una dintre cele mai bune benzi desenate create vreodată, Sandman: Preludii şi nocturne de Neil Gaiman este fără doar și poate apariția-eveniment a editurii Grafic. 

Editura ART lansează două romane considerate capodopere: Sistemul periodic de Primo Levi, colecția Cărți cult, și Absalom, Absalom! de William Faulkner, apărut în seria dedicată autorului. Colecția Clasici ilustrați se îmbogățește cu o minunată ediție aniversară Frankenstein de Mary Shelley, cu ilustrațiile lui David Plunkert.

Editura Paladin continuă universul Arhivei luminii de furtună de Brandon Sanderson, seria mult așteptată de iubitorii fantasy. Cartea a doua, Cuvinte despre lumină, va fi disponibilă la Bookfest, prin volumul 1, Câmpiile sfărâmate, și volumul 2, Poarta jurământului

Ultimii descendenți de Matthew J. Kirby deschide o nouă serie Assassin’s Creed, precum și o nouă colecție – Paladin Young Books, dedicată adolescenților. 

În plus, fanii fantasy vor mai avea o surpriză: scriitoarea premiată Claire North este prezentă sâmbătă și duminică la târg, unde va participa la două evenimente. Editura Paladin a publicat două dintre cărțile autoarei, disponibile și ele la standul Casei Editoriale Art din cadrul Bookfest. 

Toate titlurile Grupului Editorial ART vor avea reduceri de până la 30% pe durata Salonului Internațional de Carte Bookfest 2019 și, pentru că începe vara și se apropie vacanța, printre surprizele de la stand se numără un Jurnal de vacanță pentru copii (cu ilustrațiile lui Dan Ungureanu), minunate agende înflorate ilustrate cu talent de Irina Neacșu și sacoșe din pânză colorată.

 

EVENIMENTELE GRUPULUI EDITORIAL ART la BOOKFEST 2019

Sâmbătă, 1 iunie, orele 11:00 – 11:45, scena ARCA 
Lansare Când eram foarte tineri de A.A. Milne (Editura Arthur, colecția Cărțile lui Radu, 2019)
Participă: Ioana Pârvulescu (scriitoare și traducătoare), Ioana Bâldea Constantinescu (scriitoare și jurnalist cultural)

Sâmbătă, 1 iunie, orele 12:00 – 12:30, standul Marii Britanii
Din Londra la București – o incursiune în lumea fantasy alături de Claire North și invitații săi. Moderator: Oliviu Crâznic
Invitată: Alexandra Fusoi, traducătoarea cărții Primele cincisprezece vieți ale lui Harry August

Sâmbătă, 1 iunie, orele 13:00 – 13:55, scena Arena
Discuție „Cărțile traducătorilor “ organizată în colaborare cu ARTLIT (Asociația Traducătorilor Literari din România), prin intermediul căreia cititorii vor afla care sunt aparițiile editoriale din ultimul an, în prezența și din perspectiva traducătorilor lor, prezență mult mai puțin vizibilă pe piața românească decât în alte țări ale Uniunii Europene. 
Prezintă: Bogdan Ghiu, președinte ARTLIT

Sâmbătă, 1 iunie, orele 13:30-14:30, standul Marii Britanii
Welcome to Hogwarts Arts & Crafts Workshop! 
Vino să ne arăți cât de mult îți place universul lui Harry Potter! Timp de o oră, ne imaginăm că suntem la Hogwarts, inventăm elixire sau licori magice, facem semne de carte personalizate și scriem citatele preferate din cărțile autoarei J.K. Rowling. Fiecare participant se poate înscrie la o tombolă cu premii. La final, Pălăria de Selecție va dezvălui cine câștigă premiul cel mare: un cufăr de colecție Harry Potter.

Sâmbătă, 1 iunie, orele 15:00 – 16:00, Cafeneaua Julius Meinl din spațiul Bookfest
Conferință de presă Europa Creativă. În contextul rezultatelor excelente obținute la ultimul apel de traduceri literare finanțate prin programul Europa Creativă, Editura ART participă la acest eveniment cu proiectul Human Saga - Identity and Fusion through European Literature, prin care au fost publicate până acum romanele Sistemul periodic de Primo Levi și Emigranții de W.G. Sebald.

Sâmbătă, 1 iunie, orele 16:00 – 17:00, standul Bookfest Junior 
Lansare Cum am supraviețuit clasei a VIII-a de Robert Ersten. Invitați: scriitoarea Ioana Nicolaie și grupul de scriere creativă „Liternauții” - Elisa Merca, Sara Zapodeanu, Catinca Nistor, Andrei Droc, Matei Mustea, David Stavila, Cristian Mitrea, Gabriel Cărtărescu și Florin Bican (scriitor și traducător).

Duminică, 2 iunie, orele 12:00 – 13:00, standul Bookfest Junior 
Lansări Ordinul Povestitorilor #9, Selfie (juniorii) și Consilierul de lectură nr. 1/2019
Participă: Adina Popescu (scriitoare și coordonatoarea revistei Ordinul Povestitorilor), Ioana Nicolaie (scriitoare), Florin Bican (scriitor și traducător), copiii care au publicat texte și ilustrații în Ordinul Povestitorilor #9 și în antologia Selfie (juniorii) și Ioana Nanu (redactor Consilierul de lectură).

Duminică, 2 iunie, orele 11:00 – 11:55, scena ARCA 
Autori români la Vlad și Cartea cu Genius - Lansări de carte (0-7 ani): Improvești cu lucruri mici, hazlii, firești de Laura Grünberg, Anatol și Gregor la aeroport de Lavinia Braniște; Băiețelul care se putea mușca de nas de Alex Moldovan
Participă autorii: Laura Grünberg, Lavinia Braniște și Alex Moldovan
Ilustratoarele: Bilyana Velikova și Oana Ispir
Moderator: Florin Bican (scriitor și traducător)

Duminică, 2 iunie, orele 14:00 – 15:00, standul Marii Britanii
Why in the world? - atelier de story-writing susținut de scriitoarea Claire North

 

SCRIITORI ROMÂNI LA GRUPUL EDITORIAL ART
Băiețelul care se putea mușca de nas, Alex Moldovan, ilustrații de Irina Georgescu, Editura Vlad și Cartea cu Genius
Anatol și Gregor la aeroport, Lavinia Braniște, ilustrații de Oana Ispir, Editura Vlad și Cartea cu Genius
Plufii, Raluca Poenaru, ilustrații de Diana Barbu, Editura Vlad și Cartea cu Genius
Improvești cu lucruri mici, hazlii, firești, Laura Grünberg, ilustrații de Bilyana Velikova 
Pericol la petrecere!, Raluca Poenaru, Editura Arthur
Cum am supraviețuit clasei a VIII a, Robert Ersten. Volum coordonat de Ioana Nicolaie, Editura Arthur
Selfie (Juniorii), antologie, colecția Cărțile mele, Editura Arthur
Ordinul Povestitorilor #9, revistă de scriere creativă pentru copii coordonată de Adina Popescu, Editura Arthur

EDITURA VLAD ȘI CARTEA CU GENIUS // cărți ilustrate (0-7 ani)
Căsuța somnoroasă, Audrey Wood, ilustrații Don Wood, traducere din engleză de Andreea Caleman
Malala și creionul magic, Malala Yousafzai, ilustrații de Kerascoët, traducere din limba engleză de Ioana Bâldea Constantinescu
Păpușa de cârpă, Michael Ende, ilustrații de Roswitha Quadflieg, traducere din limba engleză de Gabriel H. Decuble 
Cei trei tâlhari, Tomi Ungerer, traducere din limba engleză de Gabriel H. Decuble, 
Elefantul Filimon, Michael Ende, ilustrații de Daniela Chudzinski, traducere din germană de Gabriel H. Decuble
Art și Max, David Wiesner, traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu
Atlasul penelor. Totul despre păsări, Tish Rabe, ilustrații de Aristides Ruiz, traducere din limba engleză de Florin Bican
Cei trei purcei, David Wiesner, traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu
Peppa Pig: Formele cu Peppa, creată de Neville Astley și Mark Baker, traducere din limba engleză de Mădălina Buican
Peppa Pig: ABC cu Peppa, creată de Neville Astley și Mark Baker, traducere din limba engleză de Mădălina Buican
Peppa Pig: 123 cu Peppa, creată de Neville Astley și Mark Baker, traducere din limba engleză de Mădălina Buican

EDITURA ARTHUR // cele mai frumoase cărți pentru copii (categorie de vârstă 7 – 14 ani)
JURNALUL UNUI PUȘTI TARE DE TREABĂ: Însemnările lui Rowley Jefferson, Jeff Kinney, traducere din engleză de Ioana Vîlcu
Animale fantastice #2: Crimele lui Grindelwald (Scenariul original), J.K. Rowling, ilustrații de MinaLima, traducere din engleză de Tatiana Dragomir
Micul Prinț, Antoine de Saint-Exupéry, ilustrații de Dan Ungureanu, traducere din franceză de Ioana Pârvulescu
Când eram foarte tineri, A.A. Milne, carte împodobită de Ernest H. Shepard, traducere din engleză de Ioana Pârvulescu
Aventurile Alisei în Țara Minunilor, Tony Ross, repovestire și ilustrații de Tony Ross, după cartea lui Lewis Carroll, traducere din engleză de Florin Bican, Colecția Funny Green
Alisa în Țara Oglinzii, Tony Ross, repovestire și ilustrații de Tony Ross, după cartea lui Lewis Carroll, traducere din engleză de Florin Bican, Colecția Funny Green
Prințesa Hamster: Invincibila Harriet, Ursula Vernon, traducere din engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Funny Green
Aventurile Căpitanului Underpants, Dav Pilkey, traducere din engleză de Delia Zahareanu, Colecția Funny Green 
Universul știe, Erin Entrada Kelly, traducere din engleză de Alex Moldovan și Mariana Buruiană, Colecția Smart Blue
Insula orfanilor, Laurel Snyder, Colecția Smart Blue
Copacul dorințelor, Katherine Applegate, ilustrații de Charles Santoso, traducere din engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Smart Blue
Domnișoara Miau, Annie M.G. Schmidt, traducere din neerlandeză de K.J. Mecklenfeld, Colecția Classic Yellow
Clasa zburătoare, Erich Kastner, ilustrații de Walter Trier, traducere din germană de Iulian Bocai, Colecția Classic Yellow
Pictează vântul, Pam Munoz Ryan, traducere din engleză de Mihaela Sofonea, Colecția Red Adventure
Scârții, Tom Fletcher, ilustrații de Shane Devries, traducere din engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Red Adventure
Departe de Chicago, Richard Peck, traducere din engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Red Adventure
Minți geniale #1, Gordon Korman, traducere din engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Red Adventure, 
Orașul Ember: Prima carte a Focului Stins, Jeanne DuPrau, traducere din engleză de Dan Sociu, Colecția Red Adventure,
Școala pentru Bine și Rău, Soman Chainani, ilustrații de Iacopo Bruno, traducere din engleză de Ioana Vîlcu, Colecția Orange Fantasy
Noaptea despărțirii, Jennifer A. Nielsen, traducere din engleză de Alexandru Macovei, Colecția Violet History
Strada Zambila, Fanny Chartres, traducere din franceză de Ana Antonescu, Colecția Smart Blue
Artemis Fowl #2: Misiune arctică, Eoin Colfer, traducere din engleză de Alex Moldovan și Mariana Buruiană, colecția Excalibur
Darth Paper contraatacă: O carte cu Origami Yoda, Tom Angleberger, ilustrații de Tom Angleberger și Jason Rosenstock, traducere din engleză de Alina Bogdan
Cărțile micului geniu: Spațiul cosmic, Ken Jennings, ilustrații de Mike Lowery, traducere din limba engleză de Alina Popescu
Claude #1: Claude în oraș, Alex T. Smith, traducere din engleză de Lavinia Braniște
Claude #2: Claude în vacanță, Alex T. Smith, traducere din engleză de Lavinia Braniște
Claude #3: Claude la circ, Alex T. Smith, traducere din engleză de Lavinia Braniște

Colecția Arthur retro // cărți cult pentru copiii de toate vârstele în edițiile lor originale
Căței bogați, căței săraci, Lydia Ugolini, traducere din limba italiană de Adriana Lăzărescu, ilustraţii de Mircea Pop
Münchhausen, Gottfried August Bürger, traducere de Ion Marin Sadoveanu, ilustraţii de Eugen Taru
Bertoldo și Bertoldino, Giulio Cesare Dalla Croce, repovestire de Adriana Lăzărescu, ilustrații de Silviu Băiaș
Povestea gâștelor, George Coșbuc, ilustrații de Vasile Olac
Cățelușul șchiop, Elena Farago, ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș
Rapsodii de toamnă, George Topîrceanu, ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș

EDITURA YOUNGART // literatură pentru adolescenți
Miss Peregrine 4. Harta zilelor, Ransom Riggs, traducere din limba engleză de Laura Ciobanu
Straniile fascinații ale lui Noah Hypnotik, David Arnold, traducere din limba engleză de Ioana Filat
Ce-ar fi trebuit să știu, Claire LaZebnik, traducere din limba engleză de Ruxandra Gogu
Vieți foarte reușite. Avantajele eșecului și importanța imaginației, J.K. Rowling, traducere din limba engleză de Radu Șorop
Secera, Neil Shusterman, traducere din limba engleză de Dan Sociu
Batman. Creaturile nopții, Marie Lu, traducere din limba engleză de Ruxandra Gogu
Wonder Woman. Fiica Războiului, Leigh Bardugo, traducere din limba engleză de Ioana Filat
Watership Down, Richard Adams, traducere din limba engleză de Dana Ligia Ilin
Și soarele e o stea (ediție tie-in), Nicola Yoon, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
Un cuvânt din șapte litere, Kim Slater, traducere din limba engleză de Mădălina Ivoniciu
În Brooklyn crește un copac, Betty Smith, traducere din limba engleză și note de Alexandra Columban, Colecția YoungartRetro
Cum să te porți într-o familie mare, Camille Bordas, traducere din limba engleză de Ioana Filat
Fetele din castel, Dodie Smith, traducere din limba engleză și note de Laura Ciobanu, Colecția YoungartRetro
Mormintele din Atuan, Ursula K. Le Guin, traducere din limba engleză de Maria Ioniță
Trecutul e tot ce mi-ai lăsat, Adam Silvera, traducere din limba engleză de Andrei Dósa

EDITURA GRAFIC // 
Sandman: Preludii şi nocturne, Neil Gaiman, ilustrații de Sam Kieth, Mike Dringenberg, Malcolm Jones, traducere din limba engleză de Alex Văsieş
Saga, Brian Vaughan, ilustrații de Fiona Staples, traducere din limba engleză de Beatrice Feleagă
Integrala PEANUTS. Volumul 1, 1950-1952, Charles M. Schulz, traducere din limba engleză de Alina-Nicoleta Ioan
Să înțelegem benzile desenate (Arta invizibilă), Scott McCloud, traducere din limba engleză de Mariana Buruiană și Alex Moldovan

Colecția miniGrafic // benzi desenate și romane grafice (categorie de vârstă 8 ani +)
BONE. Fuga din Boneville, Jeff Smith, traducere din limba engleză de Ioana Tudose
Marele Nate. Un puști genial, Lincoln Peirce, traducere din limba engleză de Teodora Terciu
Carton, Doug TenNapel, traducere din limba engleză de Ioana Bâldea Constantinescu

EDITURA PALADIN // cărți SF, fantasy, crime & noir
Cuvinte despre Lumină (#1). Câmpiile Sfărâmate, Brandon Sanderson, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, Paladin Fantasy Masters
Cuvinte despre lumină (#2). Poarta jurământului, Brandon Sanderson, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, Paladin Fantasy Masters
Ultimii descendenți, O serie Assassin’s Creed #1, Matthew J. Kirby, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, Paladin Young Books
Giganții adormiți, Sylvain Neuvel, traducere din limba engleză de Alexandra Fusoi, Paladin Science-fiction. Primul volum din seria Dosarele Thetis
Cronicile din Amber #1. Nouă prinți din Amber, Roger Zelazny, traducere din limba engleză de Bogdan Perdivară, Paladin Fantasy
Inginerii Lumii Inelare, Larry Niven, traducere din limba engleză de Mihai Bădescu, Paladin Science Fiction
Ultima zăpadă, Allen Eskens, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, Paladin Crime Masters
Portalul îngerilor, Richard Morgan, traducere din limba engleză de Petru Iamandi, Paladin Science Fiction
Black Out, John Lawton, traducere din limba engleză și note de Iulia Dromereschi, Paladin Noir Masters
Trădătoarea Baru Cormoran, Seth Dickinson, traducere din limba engleză de Loredana Frățilă-Cristescu, Paladin Fantasy
Vrăjitorul, Gene Wolfe, traducere din limba engleză de Dan Doboș, Paladin Fantasy

EDITURA ART // ficțiune, teorie literară, cărți cult
Frankenstein, Mary Shelley, traducere din limba engleză de Adriana Călinescu, ilustrații de David Plunkert, colecția Clasici ilustrați
Sistemul periodic, Primo Levi, traducere din limba italiană de Vlad Russo, colecția Cărți Cult
Emigranții, W.G. Sebald, traducere din limba germană de Alexandru Al. Șahighian, colecția Desenul din covor
Absalom, Absalom!, William Faulkner, traducere din limba engleză de Mircea Ivănescu, Serie de autor William Faulkner
Omul invizibil, H.G. Wells, traducere din limba engleză și note de Antoaneta Ralian, colecția ART Clasic
Nu te sfii s-o dai în bară! Cum să transformi greșelile în idei bune sau cum să dai rasol cu grație, Erik Kessels, traducere din limba engleză de Radu Șorop
Mici momente de iubire, Catana Comics, traducere din limba engleză de Ioana Tudor
Micul dejun al campionilor, Kurt Vonnegut, traducere din limba engleză și note de Carmen Paţac
Eu și Marley, John Grogan, traducere din limba engleză de Ela Evelina Jianu, colecția Ferma animalelor
Endurance. Incredibila călătorie a lui Shackleton, Alfred Lansing, introducere de Nathaniel Philbrick, traducere din engleză și note de Gabriel Tudor, colecția Sapiens 
Z, orașul pierdut. Povestea amazoniană a unei obsesii fatale, David Grann, traducere din limba engleză de Ioana Miruna Voiculescu, colecția Sapien

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter