• „La séduction: s’aimer un peu pour plaire beaucoup” - Yves Saint-Laurent

Profesorul meu, Eroul meu!

Profesorul meu, Eroul meu!

Ziua Internaţională a Profesorului, sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, adună laolaltă elevi, studenţi, părinţi şi activişti din domeniul educaţiei pentru a aduce un omagiu cadrelor didactice şi pentru a atrage atenţia asupra covârşitoarei importanţe pe care aceştia o au în formarea generaţiilor viitoare.

Fără profesori, educaţia nu şi-ar îndelini rolul său de formator, căci a preda nu înseamnă doar a învăţa elevul o serie de date şi fapte: înseamnă a-l inspira, a-i exploata potenţialul, a-i oferi noi perspective.

Astfel, toţi elevii şi studenţii sunt invitați să îşi onoreze dascălii prin campania Profesorul meu, Eroul meu!  Pe 5 octombrie, cei care postează pe pagina de Facebook Clubul Profesorilor din România un comentariu despre cât de speciali sunt profesorii lor, pot aduce acestora o surpriză culturală: cărţi de la Editura Litera pentru toţi dascălii din cancelarie! În urma tragerii la sorţi, profesorii din 10 cancelarii din România vor primi cărţi înmânate chiar de elevii care şi-au exprimat admiraţia şi recunoştinţa faţă de ei.  

Cărţile oferite în campania Profesorul meu, Eroul meu! fac parte din colecţiile consacrate Litera: Clasici Moderni, Clasici contemporani, Buzz Books, Thriller, Biblioteca pentru toți, Agatha Christie sau Nobel. 

Ziua Internaţională a Profesorului a fost desemnată de către UNESCO în anul 1994 pentru a marca semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/ILO privind statutul profesorilor'' urmată apoi de ''Recomandarea privind învățământul superior'' (1997), principalele documente de referință privind cadrele didactice la nivel internațional.

Campania Profesorul meu, Eroul meu!  poate fi urmărită aici.
#profesorulmeueroulmeu



Articole asemănătoare

Pe 23 aprilie, Editura Litera vă invită la a patra ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise!

Pe 23 aprilie se sărbătorește în lumea întreagă Ziua Mondială a Cărții. În România, Editura Litera organizează pentru al patrulea an consecutiv Noaptea Cărților Deschise, cel mai important eveniment dedicat lecturii.

Concurs special: sărbătorim 8 000 de prieteni (încheiat)

8 000 de cititori de cursă lungă: un nou prag, un nou concurs special. De data aceasta, premiul constă într-un roman pe care l-am citit de curând, „Lupta mea”, de Karl Ove Knausgård, și un album cu picturi ale lui Rembrandt.

Un roman genial, despre „Sticletele”, de Donna Tartt

Există o anumită eliberare în „Sticletele”, un fel de catharsis, ce se simte foarte profund. Dacă „Istoria secretă” și „Micul prieten” erau ca o coborâre în infern, „Sticletele” e o eliberare. Un roman foarte puternic, complex, profund, dar și un foarte bun thriller, cu un suspans bine construit.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu