Caută în blog

Curtea Veche Publishing, titluri în pregătire pentru Gaudeamus 2016

Curtea Veche Publishing, titluri în pregătire pentru Gaudeamus 2016

Curtea Veche Publishing se pregătește de o nouă ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – carte de învățătură!

La ediția a XXIII-a a târgului, ce se va desfășura în perioada 16-20 noiembrie 2016 în Pavilionul Central Romexpo din București, vă așteptăm cu titluri noi ale unor autori cunoscuți precum  Mihail Șișkin, Fernando Vallejo sau Jamie Oliver. De asemenea, târgul va fi o ocazie de întâlnire cu numeroși autori și ilustratori, precum Mircea Radu, Adi Hădean, Mihaela Bilic, Adina Rosetti și Alexia Udriște, Cristina Modreanu, Geanina Staicu-Avram (Jamila’s Cuisine), Daniel Cristea-Enache, Brîndușa Armanca, Diana Turconi. În plus, editura pregătește și o lansare cu totul specială, difuzată simultan în mai multe biblioteci din întreaga țară.

Mihail Șișkin, considerat a fi cel mai important scriitor rus contemporan, revine în atenția cititorilor Curtea Veche Publishing cu un nou titlu. După Scrisorar, unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste ale tuturor timpurilor, si Părul Venerei, roman de referință datorită profunzimii textului, Luarea Ismailului, apărut în traducerea doamnei Antoaneta Olteanu, este cartea ce va îi va cuceri pe cititorii literaturii ruse prin amestecul de ficțiune și elemente biografice, fiind romanul ce l-a impus pe Șișkin în topul literaturii mondiale.

O adevărată premieră va fi modul inedit de lansare a volumului Cartea curajului, de Adina Rosetti, apărut cu ilustrațiile de Alexia Udriște. Evenimentul va fi  prima lansare națională de carte organizată simultan în peste 15 biblioteci din țară, unde cititorii vor asista prin transmisiune live la lectura publică a poveștilor.  Lansarea va avea loc pe 17 noiembrie, de la ora 13:30, la standul Curtea Veche Publishing. Cartea curajului adună zece povești pentru copii, având la bază întâmplări reale înscrise în aplicația online „Culegătorii de Curaj”. Sprijinit de Piraeus Bank România și comunitatea Curaj România, proiectul i-a îndemnat pe oameni să scrie poveștile celor care îi inspiră în viața lor de zi cu zi și au inițiative frumoase, ghidați de adevăratele valori ce merită redescoperite.

Fernando Vallejo, unul dintre cei zece cei mai influenți intelectuali din America Latină, conform cititorilor revistei Foreign Policy, ne va surprinde cu două volume clasate în top 15 cele mai bune cărți în limba spaniolă, Și vom merge toți în infern și Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți, ambele tratând viața agitatei Columbia.

O noutate este și debutul omului de televiziune Mircea Radu în calitate de scriitor. Povești cu gust este o călătorie culinară presărată cu amintiri și preparate delicioase, ce abia așteaptă să fie descoperite de cititori.

Geanina Staicu-Avram, cunoscută sub numele de Jamila, ne va încânta cu rețetele sale delicioase în prima sa carte de bucate, Jamila’s Cuisine, bunătăți ce au adus-o în atenția publicului și au făcut-o să fie desemnată Personalitatea Anului în Online în cadrul Webstock, cel mai important eveniment dedicat social media.

Admiratorii Mihaelei Bilic vor avea din nou ocazia să o întâlnească odată cu lansarea noii sale cărți, Supă de încălzit inima, o continuare a volumului Tocăniță pentru suflet, titlu ce a reunit texte privind o alimentație corespunzătoare și sfaturi pentru o viață sănătoasă.

Adi Hădean continuă seria lansărilor în jurul volumului #24centimetri, o autobiografie-manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată cu un eveniment cu totul special în cadrul târgului.

Fluturele gladiator. Teatru politic, queer & feminism pe scena românească este noul volum semnat de Cristina Modreanu și ilustrat de Dan Perjovschi ce analizează situația teatrului contemporan românesc, iar Daniel Cristea-Enache reunește textele publicate de-a lungul timpului în presă în volumul de publicistică Aproape liber.

Un alt eveniment special organizat la standul editurii va fi prezentarea seriei de cartoline Pe urmele sașilor. 45 de cărti poștale – fotografii de Barna Némethi, un proiect fotografic apărut la Curtea Veche Publishing cu sprijinul Fundației Michael Schmidt în care fotograful a vizitat oraşe precum Sighișoara, Criț sau Rupea, având ocazia să afle de la locuitorii acestora cât de importantă este comunitatea lor.

Nu în ultimul rând, peste 800 de titluri vă așteaptă la standul Curtea Veche Publishing, printre care amintim seria dedicată Casei Regale, precum Calendarul Regal, ediția 2016, sau Mihai I al României, de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, celebrele serii semnate Jamie Oliver, Dale Carnegie și Daniel Goleman, dar și reduceri avantajoase pentru toate domeniile.

Vă așteptăm la târg!

Detalii despre programul Curtea Veche Publishing aici.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter