• „Quand on n’aime pas trop, on n’aime assez” - Bussy-Rabutin

Noutăți literare 9-22 iulie 2018

Noutăți literare 9-22 iulie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 9-22 iulie 2018.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Miss Trendy. Fii ordonată; Miss Trendy. Fii eficientă; Miss Trendy. Ai încredere în tine; Miss Trendy. Trăiește sănătos

 

ART

Navigând singur în jurul lumii, de Joshua Slocum; Cavalerul, de Gene Wolfe; Vremea schimbării, de Robert Silverberg. 

 

CARTEA COPIILOR

Șșș! Avem un plan, de Chris Haughton.


CARTIER

Mari demnitari ai Țării Moldovei în domnia lui Ștefan cel Mare, de Valentin Eșanu.

 

CORINT

Parisul anilor nebuni, de Mary McAuliffe; Dorothy trebuie să moară!, de Danielle Paige; Puterea (vol.2 din seria „Titanii”), de Jennifer L. Armentrout; Lupul de mare, de Jack London; Un fiu al Soarelui, de Jack London; Profesorul, de Charlotte Brontë; Beau Geste, de Percival Christopher Wren; Explorează lumea. Activități pentru excursii și vacanțe, de Rebecca Gilpin, Lucy Bowman.


CURTEA VECHE

La masă cu Jamie, de Jamie Oliver; Primul jurnal al copilului tău. Pentru fetițe, il. Kaliaha Volha; Primul jurnal al copilului tău. Pentru băieței, il. Kaliaha Volha; Mindfulness, calea conștientă spre compasiunea de sine. Cum să te eliberezi de gândurile și de emoțiile distructive, de Christopher K. Germer; Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor, de Gary Chapman, Ross Campbell; Cum cresc băieții? Pubertatea pe înțelesul tuturor, de Alex Frith, Felicity Brooks. 

 

DIDACTICA  PUBLISHING HOUSE

Povestea micului alunar care nu putea să adoarmă, de Sabine Bohlmann, Kerstin Schoene; Povestea micului alunar care nu voia să se trezească, de Sabine Bohlmann, Kerstin Schoene. 

 

HERALD 

Introducere în psihotanatologie. Călătoria conștienței prin moarte, de Ionel Mohirta; Revolta corpului. Forța vindecătoare a propriului adevăr, de Alice Miller; Prima și ultima libertate, de Jiddu Krishnamurti; Filosofia antică restituită în puritatea ei. Opera secretă a filosofiei lui Hermes, de Jean D`Espagnet.

 

HUMANITAS 

Extrem de tare & incredibil de aproape, de Jonathan Safran Foer; Femeia în fața oglinzii, de Eric-Emmanuel Schmitt; Cei doi domni din Bruxelles, de Eric-Emmanuel Schmitt;  Paula, de Isabel Allende; Păpădiile, de Yasunari Kawabata; Țara zăpezilor, de Yasunari Kawabata.


LITERA

Algoritmul fericirii, de P.Z. Reizin; Ritualuri zilnice ale oamenilor de geniu, de Mason Currey; Supernormal, de Greg James, Chris Smith.

 

NEMIRA

Vrăjitorul și globul de cristal (Seria „Turnul întunecat”, partea a IV-a), de Stephen King; Grasă și proastă, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Răzbunarea sluților, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Răzbunarea Văduvei Albe (Seria „Neîmblânziții”, partea a III-a).

 

NICULESCU

Pinocchio (Ediţie bilingvă engleză-română), de Carlo Collodi; Moby Dick (Ediţie bilingvă engleză-română), de Hermann Melville; Ocolul pamântului în 80 de zile (Ediţie bilingvă engleză-română), de Jules Verne; Don Quijote de la Mancha (Ediţie bilingvă engleză-română), de Miguel de Cervantes; Poveşti de Fraţii Grimm (Ediţie bilingvă engleză-română), de Frații Grimm; Totul despre Mein Kampf, de Claude Quétel.

 

POLIROM

Aventurile câinelui Păianjen, de Andy Mulligan; Marina, de Carlos Ruiz Zafón; „Ultima dorință”. Comédii, de Radu F. Alexandru; Cabaretul cuvintelor, de Matei  Vișniec; Maimuță și esență, de Aldous Huxley; Factotum, de Charles Bukowski; Râsul, de Dorina Rusu; Sistematica poeziei, de Eugen Negrici; Însemnări dintr-o țară mare. Visul american văzut de aproape, de Bill Bryson; Zodiacul. Cartea semnelor astrale, de Mihaela Dicu; Cei opt vindecători nemuritori. Tao pentru o sănătate înfloritoare, de Mantak Chia, Johnathon Dao. 

 

PUBLICA

O viață în roluri, de Bryan Cranston.


RAO

Întrebări și răspunsuri pentru cei mici, ed. Larousse; Descoperim 1000 de cuvinte, ed. Larousse.

 

TREI

Obiecte ascuțite, de Gillian Flynn; Vrăjitoarea, de Camilla Läckberg; Când spun „Nu“, mă simt vinovat. Antrenamentul asertivității, de Manuel J. Smith; Trezirea eroului interior. Douăsprezece arhetipuri care ne ajută să ne regăsim și să ne transformăm lumea, de Carol S. Pearson; Sunt părinte de adolescent. Când nimic nu pare să meargă, există soluţii, de Olivier Revol; Corpuri. Regândirea legăturii dintre minte și corp, de Susie Orbach; Înălțare și declin. Spirite-Animale 6, de Eliot Schrefer.

 

VELLANT

Papesa Ioana, de Emmanouil Roidis; Feluri de a vedea, de John Berger.


Articole literare 

•  Dilema veche: Cărți de citit vara asta

•  Scena9: Cel mai iubit profesor

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I used to devour news. Now, the uninterrupted rain of it feels like chaos’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Toamna literară la Editura Trei: titluri mult așteptate, autori îndrăgiți și serii spectaculoase

Toamna debutează la Grupul Editorial Trei cu multe volume interesante. Se anunță, la editurile Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing, un sfârșit de an bogat în apariții editoriale, din domeniile psihologie, eseu și istorie, literatură, cărți pentru copii și lifestyle.

Polirom și Cartea Românească la Bookfest 2015

La Bookfest 2015, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (circa 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

Noutăți literare 29 ianuarie-4 februarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 29 ianuarie-4 februarie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu