Noutăți literare 9-22 iulie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 9-22 iulie 2018.
Noutăți editoriale
ARAMIS
Miss Trendy. Fii ordonată; Miss Trendy. Fii eficientă; Miss Trendy. Ai încredere în tine; Miss Trendy. Trăiește sănătos.
ART
Navigând singur în jurul lumii, de Joshua Slocum; Cavalerul, de Gene Wolfe; Vremea schimbării, de Robert Silverberg.
CARTEA COPIILOR
Șșș! Avem un plan, de Chris Haughton.
CARTIER
Mari demnitari ai Țării Moldovei în domnia lui Ștefan cel Mare, de Valentin Eșanu.
CORINT
Parisul anilor nebuni, de Mary McAuliffe; Dorothy trebuie să moară!, de Danielle Paige; Puterea (vol.2 din seria „Titanii”), de Jennifer L. Armentrout; Lupul de mare, de Jack London; Un fiu al Soarelui, de Jack London; Profesorul, de Charlotte Brontë; Beau Geste, de Percival Christopher Wren; Explorează lumea. Activități pentru excursii și vacanțe, de Rebecca Gilpin, Lucy Bowman.
CURTEA VECHE
La masă cu Jamie, de Jamie Oliver; Primul jurnal al copilului tău. Pentru fetițe, il. Kaliaha Volha; Primul jurnal al copilului tău. Pentru băieței, il. Kaliaha Volha; Mindfulness, calea conștientă spre compasiunea de sine. Cum să te eliberezi de gândurile și de emoțiile distructive, de Christopher K. Germer; Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor, de Gary Chapman, Ross Campbell; Cum cresc băieții? Pubertatea pe înțelesul tuturor, de Alex Frith, Felicity Brooks.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Povestea micului alunar care nu putea să adoarmă, de Sabine Bohlmann, Kerstin Schoene; Povestea micului alunar care nu voia să se trezească, de Sabine Bohlmann, Kerstin Schoene.
HERALD
Introducere în psihotanatologie. Călătoria conștienței prin moarte, de Ionel Mohirta; Revolta corpului. Forța vindecătoare a propriului adevăr, de Alice Miller; Prima și ultima libertate, de Jiddu Krishnamurti; Filosofia antică restituită în puritatea ei. Opera secretă a filosofiei lui Hermes, de Jean D`Espagnet.
HUMANITAS
Extrem de tare & incredibil de aproape, de Jonathan Safran Foer; Femeia în fața oglinzii, de Eric-Emmanuel Schmitt; Cei doi domni din Bruxelles, de Eric-Emmanuel Schmitt; Paula, de Isabel Allende; Păpădiile, de Yasunari Kawabata; Țara zăpezilor, de Yasunari Kawabata.
LITERA
Algoritmul fericirii, de P.Z. Reizin; Ritualuri zilnice ale oamenilor de geniu, de Mason Currey; Supernormal, de Greg James, Chris Smith.
NEMIRA
Vrăjitorul și globul de cristal (Seria „Turnul întunecat”, partea a IV-a), de Stephen King; Grasă și proastă, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Răzbunarea sluților, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Răzbunarea Văduvei Albe (Seria „Neîmblânziții”, partea a III-a).
NICULESCU
Pinocchio (Ediţie bilingvă engleză-română), de Carlo Collodi; Moby Dick (Ediţie bilingvă engleză-română), de Hermann Melville; Ocolul pamântului în 80 de zile (Ediţie bilingvă engleză-română), de Jules Verne; Don Quijote de la Mancha (Ediţie bilingvă engleză-română), de Miguel de Cervantes; Poveşti de Fraţii Grimm (Ediţie bilingvă engleză-română), de Frații Grimm; Totul despre Mein Kampf, de Claude Quétel.
POLIROM
Aventurile câinelui Păianjen, de Andy Mulligan; Marina, de Carlos Ruiz Zafón; „Ultima dorință”. Comédii, de Radu F. Alexandru; Cabaretul cuvintelor, de Matei Vișniec; Maimuță și esență, de Aldous Huxley; Factotum, de Charles Bukowski; Râsul, de Dorina Rusu; Sistematica poeziei, de Eugen Negrici; Însemnări dintr-o țară mare. Visul american văzut de aproape, de Bill Bryson; Zodiacul. Cartea semnelor astrale, de Mihaela Dicu; Cei opt vindecători nemuritori. Tao pentru o sănătate înfloritoare, de Mantak Chia, Johnathon Dao.
PUBLICA
O viață în roluri, de Bryan Cranston.
RAO
Întrebări și răspunsuri pentru cei mici, ed. Larousse; Descoperim 1000 de cuvinte, ed. Larousse.
TREI
Obiecte ascuțite, de Gillian Flynn; Vrăjitoarea, de Camilla Läckberg; Când spun „Nu“, mă simt vinovat. Antrenamentul asertivității, de Manuel J. Smith; Trezirea eroului interior. Douăsprezece arhetipuri care ne ajută să ne regăsim și să ne transformăm lumea, de Carol S. Pearson; Sunt părinte de adolescent. Când nimic nu pare să meargă, există soluţii, de Olivier Revol; Corpuri. Regândirea legăturii dintre minte și corp, de Susie Orbach; Înălțare și declin. Spirite-Animale 6, de Eliot Schrefer.
VELLANT
Papesa Ioana, de Emmanouil Roidis; Feluri de a vedea, de John Berger.
Articole literare
• Dilema veche: Cărți de citit vara asta.
• Scena9: Cel mai iubit profesor.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I used to devour news. Now, the uninterrupted rain of it feels like chaos’

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 25 iunie-1 iulie 2018
Noutățile literare ale săptămânii 25 iunie-1 iulie 2018.
Toamna literară 2017
Noutățile literare pregătite de editurile românești în toamna literară 2017.
Noutăți literare 21-27 decembrie
Noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 21-27 decembrie.