• „Fii fericit când poţi şi suferă când trebuie” - J.W. Goethe

Noutăți literare 30 aprilie-6 mai 2018

Noutăți literare 30 aprilie-6 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 30 aprilie-6 mai 2018.

Noutăți editoriale

ARTHUR

Cititoarea, de Traci Chee.

 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Marx şi păpuşa, de Maryam Madjidi; Războiul sovietic între idealizare şi demitizare, de Olga Grădinaru; Statui de hîrtie. Studii şi impresii asupra literaturii române, de Mihai Vornicu

 

CORINT

Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, de Lavinia Betea; Orașul de bronz (cartea întâi din Trilogia Daevabadului), de S.A. Chakraborty; Acum mă înalț (Saga cuceritorului, partea a II-a), de Kiersten White; Greșeala vrăjitoarelor (vol.4), de Sibéal Pounder; Pe cuvânt de șoricel, de James Patterson, Chris Grabenstein; Lars, ursuleţul polar. Lars, ajută-mă să zbor!, de Hans de Beer; Isteț de mic. Lumea animalelor pentru 3-4 ani. Caiet de activități; Isteț de mic. Lumea animalelor pentru 4-6 ani. Caiet de activități.

 

CURTEA VECHE

Trucuri ale minții, de Derren Brown; Curajul în sălbăticie. În căutarea apartenenței adevărate, dar și a curajului de a rezista singur, de Brené Brown; Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii, de Paolo Isotta; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți. Cum poți să îți exprimi iubirea față de cei tineri, de Gary Chapman; Crimă și pedeapsă, repovestire de Abraham B. Yehoshua; Țup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici. 

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Vacanța pofticioșilor, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, Lavinia Trifan.

 

HERALD

Modelul divin. Ultimele cuvinte. Biruința asupra morții, de Baird Spalding.

 

HERG BENET

Aromă de august, de Ioana Țigănilă; Antidepresiv, de Ioana Duda; Reconstituind-o pe Amelia, de Kimberly McCreight; Exorcizat, de Radu Găvan.

 

HUMANITAS

Darwin. Portretul unui geniu, de Paul Johnson; Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac, de Lucian Boia; Trilogia culturii. Orizont și stil. Spațiul mioritic. Geneza metaforei și sensul culturii, de Lucian Blaga; Opera poetică, de Lucian Blaga; Ascultă-ţi copilul. Cinci instrumente simple pentru provocările cotidiene ale părinților, de Patty Wipfler, Tosha Schore; De la Vlad Țepeș la Dracula Vampirul. Cu ilustrațiile lui Radu Oltean, de Neagu Djuvara; From Vlad the Impaler to Dracula the Vampire. Ilustrations by Radu Oltean, de Neagu Djuvara; Zilele de şcoală ale lui Isus, de J.M. Coetzee.


NEMIRA

Decebal și un solomonar misterios, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște; Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște; Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște.

 

POLIROM

Spulberatic, de Anca Vieru; Războiul solomonarilor, de Moni Stănilă; Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan; Şuncă pe pîine, de Charles Bukowski; Fiica eminenţei cenuşii, de Philippa  Gregory; Lumea văzută de Bob, de James Bowen.

 

PUBLICA

Trecerea la oceanul albastru. Dincolo de concurență. Pași demonstrați pentru a inspira încredere și a determina progresul, de Renée Mauborgne și W. Chan Kim.

 

RAO

Dubla identitate, de S.K. Tremayne; Camera rubinie, de Pauline Peters; O vară în Long Island, de Ann Brashares; Spune-mi despre animale, ed. Larousse; Spune-mi despre corpul omenesc, ed. Larousse; Spune-mi despre mitologie, ed. Larousse; Cătând în urmă, istovit, spre omul poliedric, de Dumitru Popescu; Victor Neumann, istoricul și opera, ed. Milodrag Milin și Florin Lobonț.

 

TREI

Cină cu ficat și inimă, de Mihaela Apetrei; Filiera de la miezul nopții, de Lee Child; Dulcea mea răzbunare, de Jane Fallon; Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi, de Helen Czerski; Să predăm ca în Finlanda. 33 de strategii simple pentru lecții pline de bună-dispoziție, de Timothy D. Walker; Dincolo de pedepse și răsfăț. Ajută-ți copilul să devină stăpân pe sine, de dr. Shefali Tsabary; Teoria interpersonală a psihiatriei. Aplicații practice și noi direcții, de Harry Stack Sullivan; Sarea. Mit și realitate, de dr. James DiNicolantonio; Evadarea din turn („Ordinul iepurilor regali din Londra”, vol. 2), de Simon Sebag Montefiore, Santa Montefiore; Lucinda Belinda Melinda McCool, de Jeanne Willis; Elmer și ursulețul pierdut, de David McKee.

 

UNIVERS

Vom fi mereu alături de tine, de Harriet Grundmann, Marc-Alexander Schulze; Amalia Invers face totul pe dos, de Micha Rau, Kathleen Hoffmann.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Delfinul. Povestea unui visător, de Sergio Bambaren; Fetița care colorează visele, de Klaus Baumgart; E vremea de culcare, de Anne-Kristin zur Brügge.

 

VELLANT

Nu ajunge să spui nu. Cum să rezistăm politicii de șoc a lui Trump și să cucerim lumea de care avem nevoie, de Naomi Klein; Singurătate. Natura umană și nevoia de conexiune socială, de John T. Cacioppo.

 

VREMEA

Marea Unire pentru cei mici, de Filip-Lucian Iorga.

Articole literare 

• Blogul fanului Science-Fiction: De ce o carte ajunge să aibă prețul de vânzare pe care îl are? Un articol de Alexandru Voicescu, director editura Herg Benet.

.• Bookhub: „Romanul poate fi calificat ca fiind romanul depășirii unei conștiințe mitologice.” (Guzel Iahina în dialog cu Nona Rapotan)

.• Filosofiatis: 20 de cărți de citit în vacanța de 1 mai în pauza dintre două afișări la soare.

.• Bookaholic: Cronica unui premiu amânat.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I insist on writing things I think I would never put in writing’.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cărți interesante noiembrie 2020

Ultimul articol din acest an cuprinde ceea ce, în mod normal, ar fi fost noutățile de la Gaudeamus.

Noutăți literare 11-17 iunie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 iunie 2018.

Noutăți literare 8-14 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 octombrie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu