Noutăți literare 30 aprilie-6 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 30 aprilie-6 mai 2018.
Noutăți editoriale
ARTHUR
Cititoarea, de Traci Chee.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Marx şi păpuşa, de Maryam Madjidi; Războiul sovietic între idealizare şi demitizare, de Olga Grădinaru; Statui de hîrtie. Studii şi impresii asupra literaturii române, de Mihai Vornicu
CORINT
Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, de Lavinia Betea; Orașul de bronz (cartea întâi din Trilogia Daevabadului), de S.A. Chakraborty; Acum mă înalț (Saga cuceritorului, partea a II-a), de Kiersten White; Greșeala vrăjitoarelor (vol.4), de Sibéal Pounder; Pe cuvânt de șoricel, de James Patterson, Chris Grabenstein; Lars, ursuleţul polar. Lars, ajută-mă să zbor!, de Hans de Beer; Isteț de mic. Lumea animalelor pentru 3-4 ani. Caiet de activități; Isteț de mic. Lumea animalelor pentru 4-6 ani. Caiet de activități.
CURTEA VECHE
Trucuri ale minții, de Derren Brown; Curajul în sălbăticie. În căutarea apartenenței adevărate, dar și a curajului de a rezista singur, de Brené Brown; Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii, de Paolo Isotta; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți. Cum poți să îți exprimi iubirea față de cei tineri, de Gary Chapman; Crimă și pedeapsă, repovestire de Abraham B. Yehoshua; Țup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Vacanța pofticioșilor, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, Lavinia Trifan.
HERALD
Modelul divin. Ultimele cuvinte. Biruința asupra morții, de Baird Spalding.
HERG BENET
Aromă de august, de Ioana Țigănilă; Antidepresiv, de Ioana Duda; Reconstituind-o pe Amelia, de Kimberly McCreight; Exorcizat, de Radu Găvan.
HUMANITAS
Darwin. Portretul unui geniu, de Paul Johnson; Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac, de Lucian Boia; Trilogia culturii. Orizont și stil. Spațiul mioritic. Geneza metaforei și sensul culturii, de Lucian Blaga; Opera poetică, de Lucian Blaga; Ascultă-ţi copilul. Cinci instrumente simple pentru provocările cotidiene ale părinților, de Patty Wipfler, Tosha Schore; De la Vlad Țepeș la Dracula Vampirul. Cu ilustrațiile lui Radu Oltean, de Neagu Djuvara; From Vlad the Impaler to Dracula the Vampire. Ilustrations by Radu Oltean, de Neagu Djuvara; Zilele de şcoală ale lui Isus, de J.M. Coetzee.
NEMIRA
Decebal și un solomonar misterios, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște; Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște; Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște.
POLIROM
Spulberatic, de Anca Vieru; Războiul solomonarilor, de Moni Stănilă; Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan; Şuncă pe pîine, de Charles Bukowski; Fiica eminenţei cenuşii, de Philippa Gregory; Lumea văzută de Bob, de James Bowen.
PUBLICA
Trecerea la oceanul albastru. Dincolo de concurență. Pași demonstrați pentru a inspira încredere și a determina progresul, de Renée Mauborgne și W. Chan Kim.
RAO
Dubla identitate, de S.K. Tremayne; Camera rubinie, de Pauline Peters; O vară în Long Island, de Ann Brashares; Spune-mi despre animale, ed. Larousse; Spune-mi despre corpul omenesc, ed. Larousse; Spune-mi despre mitologie, ed. Larousse; Cătând în urmă, istovit, spre omul poliedric, de Dumitru Popescu; Victor Neumann, istoricul și opera, ed. Milodrag Milin și Florin Lobonț.
TREI
Cină cu ficat și inimă, de Mihaela Apetrei; Filiera de la miezul nopții, de Lee Child; Dulcea mea răzbunare, de Jane Fallon; Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi, de Helen Czerski; Să predăm ca în Finlanda. 33 de strategii simple pentru lecții pline de bună-dispoziție, de Timothy D. Walker; Dincolo de pedepse și răsfăț. Ajută-ți copilul să devină stăpân pe sine, de dr. Shefali Tsabary; Teoria interpersonală a psihiatriei. Aplicații practice și noi direcții, de Harry Stack Sullivan; Sarea. Mit și realitate, de dr. James DiNicolantonio; Evadarea din turn („Ordinul iepurilor regali din Londra”, vol. 2), de Simon Sebag Montefiore, Santa Montefiore; Lucinda Belinda Melinda McCool, de Jeanne Willis; Elmer și ursulețul pierdut, de David McKee.
UNIVERS
Vom fi mereu alături de tine, de Harriet Grundmann, Marc-Alexander Schulze; Amalia Invers face totul pe dos, de Micha Rau, Kathleen Hoffmann.
UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD
Delfinul. Povestea unui visător, de Sergio Bambaren; Fetița care colorează visele, de Klaus Baumgart; E vremea de culcare, de Anne-Kristin zur Brügge.
VELLANT
Nu ajunge să spui nu. Cum să rezistăm politicii de șoc a lui Trump și să cucerim lumea de care avem nevoie, de Naomi Klein; Singurătate. Natura umană și nevoia de conexiune socială, de John T. Cacioppo.
VREMEA
Marea Unire pentru cei mici, de Filip-Lucian Iorga.
Articole literare
• Blogul fanului Science-Fiction: De ce o carte ajunge să aibă prețul de vânzare pe care îl are? Un articol de Alexandru Voicescu, director editura Herg Benet.
.• Filosofiatis: 20 de cărți de citit în vacanța de 1 mai în pauza dintre două afișări la soare.
.• Bookaholic: Cronica unui premiu amânat.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I insist on writing things I think I would never put in writing’.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Cărți interesante mai 2022
Multe noutăți interesante după Bookfest 2022, dar și multe revederi emoționante. Emoții și cărți cât să ne ajungă toată vara.
Noutățile editurii Nemira la Gaudeamus 2017: cărți de Liu Cixin, George R.R. Martin, Neil deGrasse Tyson și Jhumpa Lahiri
Editura Nemira își așteaptă cititorii la Gaudeamus cu o mulțime de titluri noi în colecțiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și Babel, cărți de Crăciun, pachete cadou și prețuri speciale de târg.
Noutăți literare 16-23 septembrie 2018
Noutățile literare ale săptămânii 16-23 septembrie 2018.