• „Orice vocaţie începe prin a admira” - Michel Tournier

Noutăți literare 3-9 iunie 2019

Noutăți literare 3-9 iunie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 3-9 iunie 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS 

Misterele lui Mister, de Cornel Dinu; Cea mai neplictisitoare școală din lume. În excursie cu clasa, de Sabrina J. Kirschner; Cea mai neplictisitoare școală din lume. Clasa secretă, de Sabrina J. Kirschner; Misterioasa societate Benedict și dilema prizonierului, de Trenton Lee Stewart.

 

CARTEA COPIILOR

Plimbarea domnului Pleașcă, de John Burningham; Vesta șoricelului, de Yoshio Nakae, cu ilustrații de Noriko Ueno. 

 

CORINT

Diamantul lunii sângerii (vol.2 din seria Cogheart), de Peter Bunzl; Prima mea călătorie prin labirinturi; Experimente științifice care te lasă cu gura căscată.

 

CRIME SCENE PRESS

Tărîmul morților, de Jean-Christophe Grange; Regele de Arginți, de Sandrone Dazieri; Tricoul negru, de Jorge Zepeda Patterson; Spînzuratul de la Conakry, de Jean-Christophe Rufin; Pe ce picior dansați?, de George Arion; Te voi răpi la noapte!, de Stelian Țurlea.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Pas cu pas spre adâncimi, de Charlotte Guillain, Yuval Zommer; Pas cu pas spre înălțimi, de Charlotte Guillain, Yuval Zommer.


HERALD

Povestea filosofiei. Viețile și ideile celor mai importanți filosofi occidentali, de Will Durant.

 

HUMANITAS

O familie veselă, de Silvia Colfescu; Orașul fetelor, de Elizabeth Gilbert; O istorie a evreilor, de Paul Johnson; Balcanii. De la sfârșitul Bizanțului până azi, de Mark Mazower.

 

LITERA

Swing time, de Zadie Smith; Înotând spre casă, de Deborah Levy; O istorie a violenței, de Édouard Louis; Ultimii martori, de Svetlana Aleksievici; Cele șapte surori. Povestea Maiei, de Lucinda Riley. 

 

POLIROM

Istorie și rasism. Ideea de rasă de la Iluminism la Donald Trump, de Marius Turda, Maria Sophia Quine.

 

RAO

Furculița, vrăjitoarea și dragonul, de Christopher Paolini; Povestea lui Kullervo, de J.R.R. Tolkien; Casino Royale, de Ian Fleming; Trăiește și lasă-i să moară, de Ian Fleming; Copilul care a găsit soarele noaptea, de Luca di Fulvio; Viața la curte, de Eliza Ene-Corbeanu; 19 secrete japoneze pentru o viață mai bună, de Ioana Lee; Înfruntarea umbrelor, de Sebastien De Castell; Spioni fără țară, de Matti Friedman; Oxen. Prima victimă, de Jens Henrik Jensen; Portretul unui aristocrat al spiritului, de Narcis Dorin Ion; Tratat de istoriografie. Mitul ca izvor al istoriei, de Alex Mihai Stoenescu; Norul, de Dafin Mureșeanu; Goana lui Tuturuz, de Ștefan Mitroi; Prințese necuviincioase, de Linda Rodríguez McRobbie; Vox, de Christina Dalcher; Niciodată, nicăieri, de Candice Fox, James Patterson.

 

TREI

Colivia de aur, de Camilla Läckberg; Dragoste și ură, de Rhidian Brook; Și vei găsi comoara din adâncul tău, de Laurent Gounelle; Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946-1991), de Petre Opriș; Cartea imaginilor. Comori din arhiva Institutului C.G. Jung din Zürich, de Ruth Ammann, Verena Kast, Ingrid Riedel (ED.); Limbajul uitat. O introducere în înțelegerea viselor, basmelor și miturilor, de Erich Fromm; Camera minunilor, de Julien Sandrel; Vara în care am devenit frumoasă, de Jenny Han; Jurnalul unui bebeluș. Ce vede, ce simte și ce trăiește copilul tău, de Daniel N. Stern; O viață fără sfârșit, de Frédéric Beigbeder; Corectitudinea politică, de Michael Eric Dyson, Michelle Goldberg, Stephen Fry, Jordan B. Peterson; Parentajul pornește din interior. Cum să creștem copii puternici, sădindu-le încrederea în sine, de Dr. Holan Liang; Reinventează-ți viața profesională. Ghid practic pentru generația Y, de Marion de La Forest Divonne; Omul care voia să fie fericit, de Laurent Gounelle; Dorință, de Helen Hardt; Viaţa simbolică - Opere Complete, vol. 18/2; de C.G. Jung; Eroarea lui Broca, de Hugues Duffau; Freud. În vremea lui și în a noastră, de Élisabeth Roudinesco; Încrederea în sine. O filosofie, de Charles Pépin; Meditația pentru scepticii agitați, de Dan Harris, Jeff Warren, împreuna cu Carlye Adler; Mâncare, sănătate și fericire. 115 rețete alese pentru mese delicioase și o viață mai bună, de Oprah Winfrey; Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața, de Gary John Bishop.


UNIVERS 

Averea bunei educații, de Teodor Baconschi; Bunele maniere pentru începători, de Dumas Kristina; Amalia Invers în vacanță pe tărâmul distracției, de Micha Rau; Șotiile Ninei, de Caroline Fait; Ziua spălatului pe dinți la zoo, de Sophie Schoenwald, Gunther Jakobs; Jurnalul unui pui de bufniță. Eva și festivalul florilor, de Rebeca Elliott; Jurnalul unui pui de bufniță. Eva vede o fantomă, de Rebeca Elliott; Jurnalul unui pui de bufniță. Eva și nunta din pădure, de Rebeca Elliott; Jurnalul unui pui de bufniță. Eva și bufnița cea nouă, de Rebeca Elliott.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Ce se întâmplă noaptea?, ed. Usborne; Marea carte a animalelor din mări și oceane, ed. Usborne; Cea mai strălucitoare stea, de Danielle Schothorst; Dănuț și zmeul uriaș, de Alan C. Fox, Eefje Kuijl; Ce se întâmplă sub pământ?, ed. Usborne.

 

VREMEA

Brâncuși și Duchamp sau povestea unei prietenii (Corespondență); Oameni și întâmplări din Văratecul de altădată, de Fabian Anton. 

 

Articole literare

• Dilema veche: Bilanţ preliminar (Marius Chivu).

• Scena9: Cernobîl și „Chernobyl”. Serialul, muzeul & mărturiile.

• The Guardian Books: Édouard Louis: ‘We didn’t reject literature – it rejected us’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Nou în colecția Nautilus SF&F – „Șaman” de Kim Stanley Robinson, un roman despre viața în Epoca de gheață

„Șaman”, de Kim Stanley Robinson este o poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață și lupta zilnică pentru supraviețuire, apoi drumul spre maturitate al unui băiat de 12 ani care trebuie să devină șamanul comunității sale.

Noutăți literare 12-18 septembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 12-18 septembrie 2016.

Concurs de primăvară cu Editura Nemira [încheiat]

Concurs organizat împreună cu Editura Nemira cu două premii ce vor conține câte trei cărți: „Leii Siciliei”, de Stefania Auci, „Ȋn țara celor puri”, de Kenizé Mourad, și „Evvie Drake o ia de la capăt”, de Linda Holmes.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Alexandru 12-06-2019 09:17

    Multumesc mult pentru informatie.

    Raspunde