• „God respects us when we work, but he loves us when we dance” - Les Blanc

Noutăți literare 3-9 decembrie 2018

Noutăți literare 3-9 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 3-9 decembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Câinele-fantomă. Tătănuș Pipăruș, volumul 1, de Claire Barker; Câinele-fantomă și ultimul tigru de circ, volumul 2, de Claire Barker; PIXI - Marea carte a anotimpurilor

 

AQUILA

România. Atlas ilustrat bilingv român-german


ART

Casa Secretelor #2. Bătălia Fiarelor, de Chris Columbus, Ned Vizzini; Cronicile oraşelor flămânde #1. Mașinării infernale, de Philip Reeve; Peppa Pig: Eu și mama; Peppa Pig: Eu și tata.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Freeman’s: mai bune texte noi despre putere, de John Freeman. 

 

CARTEA COPIILOR

Licurici își caută amici, de Eric Carle. 

 

CORINT

Nobili și artizani. O istorie neștiută a sașilor din Transilvania, de Rudiger von Kraus; Adulții ăștia!, de Caroline Hulse; Friedrich, marele detectiv, de Philip Kerr; Studiu despre otravă (vol.1 din Cronicile din Ixia), de Maria V. Snyder; Dinastia vulturilor, de Alessandro Baussmerth; Sadie, de Courtney Summers. 

 

CURTEA VECHE

Dumnezeu, o amăgire, de Richard Dawkins; Ronțăieli (ne)vinovate, de Mihaela Bilic.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

De ce nu putem avea mereu ce ne dorim?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Enciclopedia animalelor, de Laura Aceti, Chiara Brizzolara.


HERALD 

Introducere în Tantra Sastra, de Arthur Avalon; Despre educație, de Jiddu Krishnamurti; Devino ceea ce ești, de Alan Watts. 

 

HERG BENET

Boris, de Valentina Negoiță; Drumurile amanților, de Corina Ozon; În așteptare, de Adina Popescu; Nemuritorii de rând, de Ana Barton; Privind înăuntru, de Petronela Rotar; Singurătatea singularității, de Alexandru Lamba.

 

HUMANITAS

Cartea ceasului de nisip, de Ernst Jünger.


LITERA

Sfârșitul lui Eddy Bellegueule, de Edouard Louis; Persoana întâi, de Richard Flanagan; Toamna, de Ali Smith; Mici focuri pretutindeni, de Celeste Ng; Un nou început, de Kristin Hannah; Văduve, de Lynda La Plante; 10.000 de vise interpretate, de Pamela Ball; Psihoterapia lui Dumnezeu, de Boris Cyrulnik.

 

METEOR PRESS

Pe muchie de cuțit. Serviciile secrete americane în epoca terorii, de Michael V. Hayden; Lacul dispărut, de Elizabeth Enright; Vrabia roşie, de Jason Matthews; Serviciile secrete, de John Hughes-Wilson; Puterea sub influența drogurilor. Mari oameni de stat și doctorii lor, de Tania Crasnianski; Tracii. Oameni, zei, războaie, de Sorin Paliga, Alexandra Comşa, Cătălin Borangic; Cea mai mare zi din istorie. Cum a luat sfârșit, cu adevărat, marele război, de Nicholas Best. 

 

NEMIRA

Păcatul originar, de Anthony Quinn; Teatrul absurdului, de Martin Esslin; Clipa ca imagine. Teatru și fotografie, de Octavian Saiu.

 

RAO

Imperiul furtunilor, de Sarah J. Maas; De la Marele Război la România întregită, de Liviu Maior.

 

TACT

Introducere în lectura lui Hegel, de Alexandre Kojève. 

 

TREI

Prietena mea genială, ediție Tie-in, de Elena Ferrante; Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, de Betsy de Thierry. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Ce bine e să ai prieteni!, de Stefanie Dahle; Omulețul din stele, de Max von Thun, Marta Balmaseda.

 

VELLANT

Tiptil, Crăciunul se apropie, de Eugenia Glăvan.


Articole literare

• Filosofiatis: De la poeți citire: Fiule, asta înseamnă că ai reușit...

• HotNews: Dan Lungu, scriitor: În România se citește mai puțin si nu se poate trăi din scris / Ce înseamnă în cifre un scriitor de succes / Despre migrație: Avem o generație hipersensibilă care nu va rămâne în țară

• The Guardian: Elena Ferrante: I like to rewrite stories – swapping men for women. It doesn’t always work

• The New York Times Books: Michelle Obama: By the Book

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 4-10 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 martie 2019.

Noutăți beletristică și istorie la Grupul Editorial Trei în 2018

Pentru anul 2018 Grupul Editorial Trei își propune să le ofere cititorilor săi multe cărți scrise de autori consacrați precum Liza Marklund, Camilla Läckberg, Yrsa Sigurðardóttir, Arnaldur Indriðason, dar să aducă în portofoliu și alți autori îndrăgiți de publicul român precum Jo Nesbø și Amélie Nothomb.

Gaudeamus 2019: wishlist și recomandări

Recomandări și cărți noi de pus pe lista de citit la Gaudeamus 2019.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu