Noutăți literare 3-9 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 3-9 decembrie 2018.
Noutăți editoriale
ALL
Câinele-fantomă. Tătănuș Pipăruș, volumul 1, de Claire Barker; Câinele-fantomă și ultimul tigru de circ, volumul 2, de Claire Barker; PIXI - Marea carte a anotimpurilor.
AQUILA
România. Atlas ilustrat bilingv român-german.
ART
Casa Secretelor #2. Bătălia Fiarelor, de Chris Columbus, Ned Vizzini; Cronicile oraşelor flămânde #1. Mașinării infernale, de Philip Reeve; Peppa Pig: Eu și mama; Peppa Pig: Eu și tata.
BLACK BUTTON BOOKS
Freeman’s: mai bune texte noi despre putere, de John Freeman.
CARTEA COPIILOR
Licurici își caută amici, de Eric Carle.
CORINT
Nobili și artizani. O istorie neștiută a sașilor din Transilvania, de Rudiger von Kraus; Adulții ăștia!, de Caroline Hulse; Friedrich, marele detectiv, de Philip Kerr; Studiu despre otravă (vol.1 din Cronicile din Ixia), de Maria V. Snyder; Dinastia vulturilor, de Alessandro Baussmerth; Sadie, de Courtney Summers.
CURTEA VECHE
Dumnezeu, o amăgire, de Richard Dawkins; Ronțăieli (ne)vinovate, de Mihaela Bilic.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
De ce nu putem avea mereu ce ne dorim?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Enciclopedia animalelor, de Laura Aceti, Chiara Brizzolara.
HERALD
Introducere în Tantra Sastra, de Arthur Avalon; Despre educație, de Jiddu Krishnamurti; Devino ceea ce ești, de Alan Watts.
HERG BENET
Boris, de Valentina Negoiță; Drumurile amanților, de Corina Ozon; În așteptare, de Adina Popescu; Nemuritorii de rând, de Ana Barton; Privind înăuntru, de Petronela Rotar; Singurătatea singularității, de Alexandru Lamba.
HUMANITAS
Cartea ceasului de nisip, de Ernst Jünger.
LITERA
Sfârșitul lui Eddy Bellegueule, de Edouard Louis; Persoana întâi, de Richard Flanagan; Toamna, de Ali Smith; Mici focuri pretutindeni, de Celeste Ng; Un nou început, de Kristin Hannah; Văduve, de Lynda La Plante; 10.000 de vise interpretate, de Pamela Ball; Psihoterapia lui Dumnezeu, de Boris Cyrulnik.
METEOR PRESS
Pe muchie de cuțit. Serviciile secrete americane în epoca terorii, de Michael V. Hayden; Lacul dispărut, de Elizabeth Enright; Vrabia roşie, de Jason Matthews; Serviciile secrete, de John Hughes-Wilson; Puterea sub influența drogurilor. Mari oameni de stat și doctorii lor, de Tania Crasnianski; Tracii. Oameni, zei, războaie, de Sorin Paliga, Alexandra Comşa, Cătălin Borangic; Cea mai mare zi din istorie. Cum a luat sfârșit, cu adevărat, marele război, de Nicholas Best.
NEMIRA
Păcatul originar, de Anthony Quinn; Teatrul absurdului, de Martin Esslin; Clipa ca imagine. Teatru și fotografie, de Octavian Saiu.
RAO
Imperiul furtunilor, de Sarah J. Maas; De la Marele Război la România întregită, de Liviu Maior.
TACT
Introducere în lectura lui Hegel, de Alexandre Kojève.
TREI
Prietena mea genială, ediție Tie-in, de Elena Ferrante; Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, de Betsy de Thierry.
UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD
Ce bine e să ai prieteni!, de Stefanie Dahle; Omulețul din stele, de Max von Thun, Marta Balmaseda.
VELLANT
Tiptil, Crăciunul se apropie, de Eugenia Glăvan.
Articole literare
• Filosofiatis: De la poeți citire: Fiule, asta înseamnă că ai reușit...
• HotNews: Dan Lungu, scriitor: În România se citește mai puțin si nu se poate trăi din scris / Ce înseamnă în cifre un scriitor de succes / Despre migrație: Avem o generație hipersensibilă care nu va rămâne în țară.
• The Guardian: Elena Ferrante: I like to rewrite stories – swapping men for women. It doesn’t always work.
• The New York Times Books: Michelle Obama: By the Book.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Cărți interesante martie 2020
Noutățile interesante de pe piața de carte din România din luna martie 2020.
Noutăți Crime Scene Press Bookfest 2018
Titluri noi de la la Crime Scene Press pentru Târgul Internațional de Carte Bookfest.
Cărți în pregătire la Publica în 2018
Anul acesta editorii Publica au ales multe titluri de nonficțiune de neratat: titluri de business, de economie comportamentală, cărți de popularizare a științelor, și biografii și memorii de impact.