• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Noutăți literare 26 martie-1 aprilie 2018

Noutăți literare 26 martie-1 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 26 martie-1 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Pisicile Războinice. Noua profeție. Cartea a X-a: Strălucirea stelelor, de Erin Hunter.

 

AQUILA

30 de povești magice de seară. Volum de povești bilingv român-englez; 30 de povești magice de seară. Volum de povești bilingv român-german.

 

ART

Caractere atipice, de Tom Hanks; Disecție, de Han Kang; Dumnezeu explicat într-o cursă de taxi, de Paul Arden; Nu există lumină pură, de Pablo Neruda; Persepolis (volumul 2), de Marjane Satrapi; Lumea inelară, de Larry Niven; Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio..., de Shel Silverstein.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Integrala de șah. Vol. 3, de Florin Gheorghiu; Stația Tokyo, de Radu Șerban.

 

CORINT

Ne vedem în Cosmos, prieteni!, de Jack Cheng; Lămâi, cărți si prieteni, de Jo Cotterill; Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru, de Frank Cottrell Boyce; Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre, de Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, Robin Wasserman.

 

CURTEA VECHE

Lebăda neagră, de Nassim Nicolas Taleb; Trei cuvinte, cinci minciuni, de Michel Stanovici; Taina puterii prezentului (audiobook), de  Eckhart Tolle.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Recordurile animalelor, de Paul Beaupere; Tilda Șoricela. Păturica prieteniei, de Andreas H. Schmachtl; Tilda Șoricela. Surpriza din oul poznaș, de Andreas H. Schmachtl; Tifi Păpădie. Învață cât e ceasul, de Andreas H. Schmachtl; 1 de la un iepuraș, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti.

 

FRONTIERA

Mamaaa, de Mario Ramos; Supa de pietre, de Iulia Iordan.

 

GAMA

Seria „Învăț să citesc în limba spaniolă”: Don Quijote, Ziua în care a nins cu tortille; Seria „Învăț să citesc în limba italiană”: Frumoasa și Bestia, Pinocchio.

 

HUMANITAS

Viața lui M. Blecher. Împotriva biografiei, de Doris Mironescu; Jurnal de călătorie. Japonia, China. Cu un Epilog de Eleni Kazantzaki, de Nikos Kazantzakis; Aşa a descoperit omul câinele, de Konrad Lorenz; Omul din Nazaret, de Anthony Burgess; Pălăria Președintelui, de Antoine Laurain; În aerul rarefiat, de Jon Krakauer.

 

LITERA 

Albumul bebelușului. Cele mai frumoase amintiri din primul an de viață al copilului meu

NEMIRA

Fiica negustorului de mătase, de Dinaj Jefferies; Prințul Spinilor (Seria „Imperiul fărâmițat”, partea I), de Mark Lawrence.

 

POLIROM

Dama de cupă, de Iulian Ciocan; Nexus, de Henry  Miller; Nemângâiaţii, de Kazuo Ishiguro; Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut), de Teodor Baconschi; Omatidii. Șarada unui hacker, de Sebastian Lăzăroiu; Turnul de abanos, de John Fowles.

 

PUBLICA

O să vă cam usture. Jurnalele secrete ale unui medic junior, de Adam Kay.

 

RAO

100 de locuri care îți taie răsuflarea, ed. Larousse; Aurul maorilor (vol. 1 din trilogia „Kauri”), de Sarah Lark; Ziua 7, de Kelly Drewery.

 

STORIA BOOKS

Carte de identitate, de Sanda Nicola.

 

TREI

În atelierul de magie, Dr. James R. Doty.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

În Pădurea Elfilor, de Jutta Langreuter, Silvio Neuendorf; Cele mai îndrăgite animale; Animalele de la fermă; 10 fluturi zboară vesel, de Patricia Mennen.

 

Articole literare 

• Suplimentul de cultură: Interviu cu Aurora Liiceanu: „Am rămas cu convingerea că oamenii trăiesc, construiesc și își doresc povești“

• Blog Cărturești: Simona Antonescu: „Din fericire gura poveştilor este mai greu de închis decât gura istoriei”

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I make an effort never to exaggerate with an exclamation mark’

• The Guardian: Fresh voices: 50 writers you should read now

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 15-21 iunie

Săptămâna trecută taman ce mă bucuram că vine vara și vacanța și am și eu timp să stau în casă (afară ori e prea cald, ori plouă) să termin teancurile de cărți care mi-au ocupat biroul și care, după cum se vede, nu sunt puține. Să nu mai spun că nici nu mai îndrăznesc să mă gândesc la cele necitite din bibliotecă. Însă vara asta pare a fi mai plină de evenimente decât de obicei.

Noutăți literare 9-15-mai 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 9-15 mai.

Noutăți literare 9-15 octombrie

Noutățile literare ale săptămânii 2-8 octombrie.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu