Noutăți literare 26 februarie-4 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 26 februarie-4 martie 2018.
Noutăți editoriale
ARAMIS
Evadare din lumea de jos, de Kester Schlenz; Anne de la Green Gables, vol. 1, de Lucy Maud Montgomery; Anne de la Green Gables, vol. 2, de Lucy Maud Montgomery.
BAROQUE BOOKS&ARTS
Gauguin din oraşul albastru, de Jean-Luc Bannalec; Vin și divin, de Jean-Robert Pitte.
CASA
Bazele desenului, de Darabant András.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
J de la Jojo, Bufnița, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; L de la Leu, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; M de la Marmotă, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; N de la Neko, Dinozaurul, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; O de la Oscar, Uranguranul, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; P de la Panda, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; Q de la Quark, Peștișorul, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; R de la Rosa, Broasca, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti.
HERALD
Mindulness: Munca, Sex și Bani - Trăiește deplin conștient în viața reală, de Chogyam Trungpa; Dansul furiei - Ghid pentru femeile care vor saă schimbe tiparul propriilor relații, de Harriet Lerner.
HUMANITAS
Parlamentul în pribegie. 1916–1918. Amintiri, note și impresii, de Grigore Procopiu; Mintea supraumană sau Despre genialitate ca însușire firească a creierului nostru, de Kristian Marlow, Berit Brogaard; Tăierea fecioarelor, de Tatiana Niculescu.
LITERA
Religii. Idei fundamentale, ed. DK; Sociologie. Idei fundamentale, ed. DK; Cartea lucrurilor noi și ciudate, de Michel Faber; Cum să învingi grijile și stresul, de Dale Carnegie; Despre imunitate, de Eula Biss; Silver Bay, de Jojo Moyes; Aventuri la Ham Hotel. Moody cea murdară, de Shelley Swanson Sateren; Nelly Rapp și Monștrii Frankenstein, de Martin Wildmark, Christina Alvner; Amelia von Vamp și balul groazei, de Laura Ellen Anderson; Pippa Piperaș. O elevă nouă, de Charlotte Habersack; Top 50 de aventuri pe care nu trebuie să le ratezi până la 13 ani, de Pierdomenico Baccalario, Tommaso Percivale.
NEMIRA
Cum să oprești timpul, de Matt Haig; Scrisori din insula Guernsey, de Mary Ann Shaffer, Annie Barrows; Treimea (Seria „Războiul celor două roze”, partea a II-a), de Conn Iggulden; Mâna stângă a întunericului, de Ursula K. Le Guin; Silozul, de Hugh Howey; Colivia regelui (Seria „Regina roșie”, partea a III-a), de Victoria Aveyard; La mulți ani, Matei!, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet.
PARALELA 45
Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Narcisa, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Mareşalul Ion Antonescu şi reşedinţa Argeşului. Consemnări istoriografice, de Petre Popa.
POLIROM
Muzică de belele, de Charles Bukowski; Miturile Greciei antice, de Robert Graves; Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă..., de Matei Vișniec; Femeia la treizeci de ani, de Honoré de Balzac.
PUBLICA
Începe cu de ce. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune, de Simon Sinek.
RAO
Caietul meu de inițiere în grafică.
TREI
Cartea îndrăgostirii, de Lucy Keating; Celălalt fiu, de Alexander Söderberg; Astronautul din Boemia, de Jaroslav Kalfař; O iubesc pe mami, de Giles Andreae; O mie și una de nopți albe, de Dr. W. Chris Winter; Regula de 5 secunde, de Mel Robbins; Hygge. Arta daneză a fericirii, de Marie Tourell Søderberg.
UNIVERS ENCICLOPEDIC
Primele mele 100 de cuvinte (Usborne), de Felicity Brooks, Sophia Touliatou; Tigrișorul și prietenii lui, de Marina Kramer; Zâna Căpșunica. Serbarea din pădure, de Stefanie Dahle; Zâna Căpșunică. Magia prieteniei, de Stefanie Dahle; Zână Căpșunică. Vise plăcute, dragă Luna!, de Stefanie Dahle; Zâna Căpșunică. Cea mai iubită zână, de Stefanie Dahle.
VELLANT
Piciorul ți-l ating în umbră și alte poeme inedite, de Pablo Neruda.
VREMEA
Străzi din București și numele lor. Personalități din arhitectură și artă, de Aurel Ionescu; Convorbiri cu Masaryk, de Karel Čapek.
Articole literare
• Literomania: Povestea scriitoarei (Raul Popescu despre Negotiating with the Dead, de Margaret Atwood).
• Bookaholic: György Dragomán: „Relația mea cu limba română a devenit cumva alta, după ce mi s-au tradus cărțile în limba română” (interviu de Florina Pîrjol)
• Bookaholic: Bagabonți și gangsta pop – despre „ Șmecherie și lume rea. Universul social al manelelor”, de Adrian Schiop.
• Scena9: 7 cărți cu și despre iubire.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Laughing, we feel the grip of the powerful on our lives relax’.
• The Guardian: Marilynne Robinson: ‘I don’t have an ideal reader in mind’.
• The New York Times Books: Ian Buruma: By the Book.
• The New York Times Books: Steven Pinker Wants You to Know Humanity Is Doing Fine. Just Don’t Ask About Individual Humans.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 15-21 octombrie 2018
Noutățile literare ale săptămânii 15-21 octombrie 2018.
Cărți interesante septembrie 2020
Una dintre cele mai importante știri literare ale lunii trecute a fost anunțul noii colecții coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu la Pandora M, ANANSI. World Fiction, o colecție ce se anunță interesantă și promițătoare.
Noutăți literare 16-22 noiembrie
Noutățile editoriale și articolele literare interesante dintre 16-22 noiembrie. S-a încheiat și cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus și, odată cu ea, și majoritatea noutăților pregătite de edituri pentru anul acesta.
1 Comentariu
Scrie un comentariu-
Coroian cristina 05-03-2018 11:10