• „Unde-i multă ezitare e greu de ştiut momentul potrivit” - Pindar

Noutăți literare 25 februarie-3 martie 2019

Noutăți literare 25 februarie-3 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 25 februarie-3 martie 2019.

Noutăți editoriale

AQUILA

30 de povești despre animale. Volum de povești bilingv român-englez; 30 de povești despre Animale. Volum de povești bilingv român-german; Animale. Versuri adunate, rime minunate, de Izabela Constantin.

 

CARTIER

Amos Daragon, stăpânul măștilor, de Bryan Perro. 

 

CORINT

Bondărel și iubirea, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias; Călătorie în lumea minunată a animalelor sălbatice, de Steve Parker; Genial! Cea mai cool carte cu jocuri, de Lisa Regan.


CURTEA VECHE

Băiatul care a stins soarele, de Paul Brown; Găina care a adus pe lume o văcuţă, de Adam Bestwick; Forma gustului, de Laura Cosoi; Eşti mai inteligent decât crezi. Un ghid al inteligenţelor multiple, pentru copii, de Thomas Armstrong; Jocuri de jucat primăvara, de Mirela Retegan; Născut anxios, de Daniel P. Keating; Căutarea cerului albastru: Mindfulness pentru fericire aici și acum, de Joseph Emet; Detectivii de dinozauri in pădurea amazoniană. Cartea întâi, de Stephanie Baudet; Cum să le vorbim copiilor astfel încât să ne asculte, de Joanna Faber, Julie King; Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului, de Jean Carper.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

La mulți ani, mama!, de Satoe Tone; Arta stăpânirii hărții mentale, de Tony Buzan.

 

FRONTIERA

Să dormi ca un tigru, de Mary Logue, Pamela Zagarenski; Cum crește grădina mea?, de Gerda Muller.

 

HUMANITAS

Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903, de Iancu Bălăceanu; Casele vieţilor noastre; Fiica ceasornicarului, de Kate Morton.

 

LITERA 

Grădina de iarnă, de Kristin Hannah.

 

NEMIRA

Madame Picasso, de Anne Girard.

 

PARALELA 45

Marea carte de bucate pentru bebeluşi mâncăcioşi. 200 de reţete sănătoase şi uşor de preparat pentru copilul tău, de Annabel Karmel.

 

POLIROM

Toate bufnițele, de Filip Florian; Din necuprinsul psihologiei umane, de Tiberiu Rudică.

 

RAO

Dansul răului, de Michel Benoît.

 

TREI

Băiatul pierdut, de M.J. Arlidge; Viziuni. Note ale seminarului susţinut între 1930 și 1934 de C.G. Jung – vol. 1, de C.G. Jung; Părinți de nota 10. 80 de soluții pentru a vă crește cu brio copiii, de Jean Epstein, Cécile Desmazières-Berlie; Micro-trauma. Vindecarea rănilor psihice cumulate, de Margaret Crastnopol; Iubire triumfătoare, de Meredith Wild; Viața care i s-a dat, de Ellen Marie Wiseman; Ultimul Țar, de Robert Service; Hipotermie, de Arnaldur Indridason.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Eu și sentimentele mele, de Holde Kreul; Ce se întâmplă sub pământ?, ed. Usborne; Iepurașule de Paște, ia-mă cu tine!, de Maria Höck, Sabine Kraushaar; Povești drăgălașe de Paște, de Sabine Cuno, Michaela Heitmann; 10 iepuraşi de Paşte, de Hans Christian Schmidt, Marina Rachner; Mimo în Țara Iepurașilor de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer; Unde ești, iepurașule de Paște?, de Maria Höck, Sabine Kraushaar.

 

Articole literare

• The New Yorker: A Suspense Novelist’s Trail of Deceptions.

• The New York Times: Frans de Waal Embraces Animal Emotions in ‘Mama’s Last Hug’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 8-14 februarie 2016

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 8-14 februarie 2016.

Recomandări și listă pentru Bookfest 2018

Pentru Bookfest 2018 am făcut două liste de cărți: una cu cărțile pe care am apucat să le citesc și pe care le recomand și una cu cărțile care mi se par interesante și vreau să le iau ca să le citesc.

Noutăți literare (2-8 martie 2015)

De săptămâna asta mi-am propus să inaugurez o nouă categorie pe blog, intitulată „Noutăți editoriale”, unde să scriu puțin despre ultimele noutăți din domeniul editorial de care am aflat. Îmi propun să nu scriu mult, ca să nu vă plictisesc, dar suficient cât să vă faceți o idee despre cărțile care au mai apărut, alături de câteva articole interesante.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Elena 04-03-2019 11:41

    Niste titluri interesante, multumesc pentru recomandari.

    Raspunde