• „Arta de a conduce nu constă în a gândi și a decide în locul tuturor subalternilor” - Anonim

Noutăți literare 21-27 ianuarie 2019

Noutăți literare 21-27 ianuarie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 21-27 ianuarie 2019.

Noutăți editoriale

ALL

Cartea mea cu superjocuri; Cei șapte ani de acasă; Marea carte a corpului uman; YUMMY! 300 de rețete pentru bebeluși și copii, de Laura Adamache.

 

CARTIER

Istoria Gărzii de Fier. Un fascism românesc, de Traian Sandu. 

 

CORINT

Mareșalul lui Stalin. Viața lui Gheorghi Jukov, de Geoffrey Roberts.

 

CURTEA VECHE

Conducta de milioane, de Burke Hedges; Diversificarea raw și vegană, de Ligia Pop.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Toți ne naștem liberi; Emoțiile lui Noni. Sunt timid, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile lui Noni. Sunt invidios, de Aurélie Chien Chow Chine; Minighid de sănătate, de dr. Michael Spira; Învăț cum să învăț la școală, de André Giordan.


HERALD 

Darul iubirii. Profetul. Nebunul. Nisip și spumă. Grădina Profetului. Portret în peniță. Deschizătorul de drumuri, de Kahlil Gibran.

 

HUMANITAS

Planetarium, de Chris Wormell, Raman Prinja; Soniecika. Înmormântare veselă. Minciunile femeilor, de Ludmila Uliţkaia; Bun venit printre maimuțe, de Kurt Vonnegut.

 

LITERA 

Umbre peste Europa. Democrație și totalitarism în secolul XX, de Mark Mazower; 250 de lucruri de încercat într-o viață pentru prieteni, de Elise de Rijck; Intelectualii lui Ceaușescu și Academia de Științe Sociale și Politice (1970-1989), de Cosmin Popa.

 

NICULESCU

Islamul. Principii, ritualuri, evoluţie, provocări, de Tariq Ramadan.

 

PARALELA 45

Limbajul secret al astrelor. Cum să gestionezi relaţiile cu ceilalţi pentru o viaţă mai bună, de Gary Goldschneider. 


POLIROM

Manuscrisele medievale occidentale din România. Census, de Adinel-Ciprian Dincă, Andreea Mârza, coord. Adrian Papahagi; Logodnica, de Doina Ruști; Apocalipsis, de Adrian G. Romila; Vestita invazie a urșilor în Sicilia, de Dino Buzzati; Psihologia învățării. Cum învață copiii și adulții?, de Georgeta Pânișoară; Freud Museum, de Ioana Scoruș.

 

TREI

Despre fertilitatea erorilor. Imitație și inovație în învățământul superior, de Robert D. Reisz; ICD-10-CM. Studii de caz pentru viitorii psihologi clinicieni. Probleme psihologice și comportamentale, de Jack B. Schaffer, Emil Rodolfa; Legături pierdute. Cauze reale ale depresiei și soluții surprinzătoare, de Johann Hari; Chemarea monstrului, de Patrick Ness; Fata și noaptea, de Guillaume Musso; Sinele vindecător, de Dr. Deepak Chopra, Rudolph E. Tanzi; Al cincilea element al sănătății, de Bryant A. Meyers; Prizonierul, de Anand Dílvar. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC 

Iarna. Pe cine a salvat Bufnița, de Anita Loughrey și Daniel Howarth; Toamna. Căutările Veveriței, de Anita Loughrey și Daniel Howarth; Vara. Comoara Șoricelului, de Anita Loughrey și Daniel Howarth; Primavara. Aventura Iepurașului, Anita Loughrey și Daniel Howarth; Tafiti și comoara stră-stră-stră-stră-stră-străbunicului, de Julia Boehme, Julia Ginsbach; Povești de 3 minute cu dragoni, Stefanie Dahle, Milena Baisch.

 

VELLANT

Evoluția bărbatului, de Grayson Perry.

 

Articole literare

• Dilema veche: Umilinţa de a fi premiat (de Marius Chivu).

• Filosofiatis: Goodreads pe blog. Cum am notat 10 romane.

• Filosofiatis: Jocul steluțelor: primele zece cărți ale secolului 20. În ce fel le-am notat...

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutățile Editurii Nemira la Bookfest 2015

„Lumea de gheață și foc”, un album cu ilustrații mult-așteptat de fanii „Urzeala tronurilor”, „Noroi, lacrimi şi transpiraţie”, autobiografia lui Bear Grylls, „Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry”, de Gabrielle Zevin sau „Planetele”, de Dava Sobel sunt doar câteva dintre noutățile Editurii Nemira pentru Bookfest 2015.

Cărți interesante aprilie 2022

Noutățile literare ale lunii aprilie 2022, alături de câteva recomandări de cărți.

Istoria la scară umană: 4 cărți noi de la Editura Litera

Printre aparițiile recente ale Editurii Litera am remarcat 4 cărți de istorie care mi s-au părut că merită o atenție deosebită: „Cleopatra”, „Europa. O istorie naturală”, „Primul Război Mondial”, și „Istorie. Idei fundamentale”.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu