• „Cine nu a găsit prilejul în sine nu găsește nici în jurul său marile prilejuri” - Constantin Noica

Noutăți literare 20-26 mai 2019

Noutăți literare 20-26 mai 2019

Noutățile literare ale săptămânii 20-26 mai 2019.

Noutăți editoriale

ART

Rapsodii de toamnă, de George Topîrceanu; Bertoldo și Bertoldino, de Giulio Cesare Dalla Croce; Münchhausen, de Gottfried August Bürger; Mici momente de iubire, de Catana Comics; Să înțelegem benzile desenate (Arta invizibilă), de Scott McCloud; Cronicile din Amber #1. Nouă prinți din Amber, de Roger Zelazny; Artemis Fowl #2: Misiune arctică, de Eoin Colfer; Wonder Woman. Fiica Războiului, de Leigh Bardugo.

 

CARTEA COPIILOR

Jurnalul din cutiile de chibrituri, de Paul Fleischman, cu ilustrații de Bagram Ibatoulline; Superiepure, de Stephanie Blake.

 

CARTIER

A(II)Rh+eu / Apa.3D, de Emilian Galaicu-Păun; Un unicorn în muzeul de oase, de Alina Purcaru; Războiul pisicilor, de Vasile Ernu. 

 

CASA

Prietenul meu, pompierul, de Ralf Butschkow; Prietenul meu, polițistul, de Ralf Butschkow. 

 

CORINT

Evadare de la Auschwitz, de Joel C. Rosenberg; Națiunea Spam: din culisele criminalității informatice, de Brian Krebs; Hello, world! Revoluția informatică și viitorul omenirii, de Hannah Fry; Democrația sub asediu. România în context regional, de Armand Gosu, Alexandru Gussi; Codul Enigma. Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste, de David Boyle; Ion Rațiu. Jurnal vol.3, de Ion Rațiu; Adevărul lui Mason Buttle, de Leslie Connor; Merci Suarez pornește într-o nouă cursă, de Meg Medina.


DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

9 luni fără griji, de Ela Crăciun.


HERALD

Trezirea inteligenței, de Jiddu Krishnamurti.

 

HUMANITAS

Israel. Scurtă istorie a unei națiuni renăscute, de Daniel Gordis; Melancolia, de Mircea Cărtărescu; Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români, de Monica Broşteanu, Francisca Băltăceanu; Viața 3.0. Omul în epoca inteligenței artificiale, de Max Tegmark; Realitatea nu e ceea ce pare. Structura fundamentală a lucrurilor, de Carlo Rovelli; Amintiri din război, de Nicu Negrici; Orizonturi roșii. Crimele, corupția și moștenirea Ceaușeștilor, de Ion Mihai Pacepa; Cazul Marchizului dispărut. Seria Enigmele Enolei Holmes, de Nancy Springer; Originea speciilor, de Sabina Radeva, Charles Darwin; Tatu și Țup. Povestioare din pădurea mare, de Jeremy Strong; Imperiul fără de sfârșit, de Yi In-hwa.

 

LITERA 

Misterul diamantelor. Maia și Alex, detectivi de succes, de Martin Widmark, Helena Willis; Acolo unde lumea se sfărșește, de Geraldine McCaughrean; Charlie se transformă în cocoș, de Sam Copeland; Regatul secret. Palatul fermecat, de Rosie Banks.


NEMIRA

Mântuitorul Dunei (ed. 2019), de Frank Herbert; Berlin, de Krista Szöcs; Jes, de Jesica Baciu; Extraordinara călătorie a ariciului Ariston, de Iulian Tănase, Alexia Udriște; Shining (ed. 2019), de Stephen King; Pachinko, de Min Jin Lee.

 

PARALELA 45

Jos realitatea!, de Florin Iaru; Aniversarea pisicii asasine, de Anne Fine; Crăciunul pisicii asasine, de Anne Fine. 


POLIROM

Monștri invizibili, de Chuck Palahniuk; O odisee, de Daniel Mendelsohn; 8, de Tudor Ganea.

 

PUBLICA

Cum să prinzi o cârtiță. Și să te regăsești în natură, de Marc Hamer.

 

RAO

Miturile celui de-al Doilea Război Mondial, de Jean Lopez, Olivier Wieviorka; Vitrina de curiozități, de Douglas Preston, Lincoln Child; Nix, de Nathan Hill.

 

TREI

Înghețat, de Bernard Minier; Mărturisirea, de Jodi Ellen Malpas; Trei zile la Ierusalim, de Stéphane Arfi; Ghidul vindecărilor, de Dr. C. Norman Shealy; Ziua de naștere a lui Elmer, de David McKee; Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroși copii din lume, de Dylan Thuras, Rosemary Mosco; Frantumaglia. Viața și scrisul meu, de Elena Ferrante.

 

UNIVERS

Semn că te am, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Școala banilor bine-crescuți – volumul I, de Cristina Andone; Prințul Păpădie și Regatul Florilor, de Alec Blenche; Aventuri în țara Nevirtuților, de Alec Blenche.

 

VREMEA

Cu doamna Rodica Filip von Becker despre Bucureștii sculptorului Emil Wilhelm von Becker, de Victoria Dragu-Dimitriu; În pat cu da Vinci, de Rodica Enache; Metamorfoza luminii, de Elena Otilia; În București prin micul Paris, de Emanuel Bădescu.

 


Articole literare

• Newsweek: Guvernarea PSD: 1.700 de biblioteci închise în 5 ani. Harta dezastrului, pe regiuni.

• The Man Booker Prize: Celestial Bodies wins the 2019 Man Booker International Prize.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Ce citim în mai la Grupul Editorial ART

Am conturat un calendar pentru luna mai cu toate noutățile editoriale ale Grupului Editorial ART, precum și bestseller-uri în ediții noi, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Editura Polirom la Gaudeamus 2017

Editura Polirom participă la Gaudeamus 2017 cu peste 1000 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%).

Noutățile Editurii Univers la Bookfest 2015

Printre noutățile editurii Univers la Bookfest 2015 se numără volume noi de Gabriel Osmonde, Alberto Mussa sau Clarice Lispector, precum și o serie de evenimente intitluate Scriitori spanioli în România și prilejuite de vizita lui Valerie Miles, cercetătoare, editoare, traducătoare și profesoară spaniolă de origine americană, specialistă în literatura de limbă spaniolă.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu