Noutăți literare 20-26 mai 2019

Noutățile literare ale săptămânii 20-26 mai 2019.
Noutăți editoriale
ART
Rapsodii de toamnă, de George Topîrceanu; Bertoldo și Bertoldino, de Giulio Cesare Dalla Croce; Münchhausen, de Gottfried August Bürger; Mici momente de iubire, de Catana Comics; Să înțelegem benzile desenate (Arta invizibilă), de Scott McCloud; Cronicile din Amber #1. Nouă prinți din Amber, de Roger Zelazny; Artemis Fowl #2: Misiune arctică, de Eoin Colfer; Wonder Woman. Fiica Războiului, de Leigh Bardugo.
CARTEA COPIILOR
Jurnalul din cutiile de chibrituri, de Paul Fleischman, cu ilustrații de Bagram Ibatoulline; Superiepure, de Stephanie Blake.
CARTIER
A(II)Rh+eu / Apa.3D, de Emilian Galaicu-Păun; Un unicorn în muzeul de oase, de Alina Purcaru; Războiul pisicilor, de Vasile Ernu.
CASA
Prietenul meu, pompierul, de Ralf Butschkow; Prietenul meu, polițistul, de Ralf Butschkow.
CORINT
Evadare de la Auschwitz, de Joel C. Rosenberg; Națiunea Spam: din culisele criminalității informatice, de Brian Krebs; Hello, world! Revoluția informatică și viitorul omenirii, de Hannah Fry; Democrația sub asediu. România în context regional, de Armand Gosu, Alexandru Gussi; Codul Enigma. Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste, de David Boyle; Ion Rațiu. Jurnal vol.3, de Ion Rațiu; Adevărul lui Mason Buttle, de Leslie Connor; Merci Suarez pornește într-o nouă cursă, de Meg Medina.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
9 luni fără griji, de Ela Crăciun.
HERALD
Trezirea inteligenței, de Jiddu Krishnamurti.
HUMANITAS
Israel. Scurtă istorie a unei națiuni renăscute, de Daniel Gordis; Melancolia, de Mircea Cărtărescu; Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români, de Monica Broşteanu, Francisca Băltăceanu; Viața 3.0. Omul în epoca inteligenței artificiale, de Max Tegmark; Realitatea nu e ceea ce pare. Structura fundamentală a lucrurilor, de Carlo Rovelli; Amintiri din război, de Nicu Negrici; Orizonturi roșii. Crimele, corupția și moștenirea Ceaușeștilor, de Ion Mihai Pacepa; Cazul Marchizului dispărut. Seria Enigmele Enolei Holmes, de Nancy Springer; Originea speciilor, de Sabina Radeva, Charles Darwin; Tatu și Țup. Povestioare din pădurea mare, de Jeremy Strong; Imperiul fără de sfârșit, de Yi In-hwa.
LITERA
Misterul diamantelor. Maia și Alex, detectivi de succes, de Martin Widmark, Helena Willis; Acolo unde lumea se sfărșește, de Geraldine McCaughrean; Charlie se transformă în cocoș, de Sam Copeland; Regatul secret. Palatul fermecat, de Rosie Banks.
NEMIRA
Mântuitorul Dunei (ed. 2019), de Frank Herbert; Berlin, de Krista Szöcs; Jes, de Jesica Baciu; Extraordinara călătorie a ariciului Ariston, de Iulian Tănase, Alexia Udriște; Shining (ed. 2019), de Stephen King; Pachinko, de Min Jin Lee.
PARALELA 45
Jos realitatea!, de Florin Iaru; Aniversarea pisicii asasine, de Anne Fine; Crăciunul pisicii asasine, de Anne Fine.
POLIROM
Monștri invizibili, de Chuck Palahniuk; O odisee, de Daniel Mendelsohn; 8, de Tudor Ganea.
PUBLICA
Cum să prinzi o cârtiță. Și să te regăsești în natură, de Marc Hamer.
RAO
Miturile celui de-al Doilea Război Mondial, de Jean Lopez, Olivier Wieviorka; Vitrina de curiozități, de Douglas Preston, Lincoln Child; Nix, de Nathan Hill.
TREI
Înghețat, de Bernard Minier; Mărturisirea, de Jodi Ellen Malpas; Trei zile la Ierusalim, de Stéphane Arfi; Ghidul vindecărilor, de Dr. C. Norman Shealy; Ziua de naștere a lui Elmer, de David McKee; Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroși copii din lume, de Dylan Thuras, Rosemary Mosco; Frantumaglia. Viața și scrisul meu, de Elena Ferrante.
UNIVERS
Semn că te am, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Școala banilor bine-crescuți – volumul I, de Cristina Andone; Prințul Păpădie și Regatul Florilor, de Alec Blenche; Aventuri în țara Nevirtuților, de Alec Blenche.
VREMEA
Cu doamna Rodica Filip von Becker despre Bucureștii sculptorului Emil Wilhelm von Becker, de Victoria Dragu-Dimitriu; În pat cu da Vinci, de Rodica Enache; Metamorfoza luminii, de Elena Otilia; În București prin micul Paris, de Emanuel Bădescu.
Articole literare
• Newsweek: Guvernarea PSD: 1.700 de biblioteci închise în 5 ani. Harta dezastrului, pe regiuni.
• The Man Booker Prize: Celestial Bodies wins the 2019 Man Booker International Prize.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Cărți interesante decembrie 2022
Noutăți editoriale interesante ale lunii decembrie 2022.
Noutăți literare 4-10 mai
Cărți noi pe piața editorială românească și articole interesante (din presa românească și străină) din săptămâna 4-10 mai. Săptămâna asta aflăm și care sunt laureații ediției a IV-a a Galei Bun de Tipar și facem economii ca să plecăm cu sacoșele pline de la Bookfest săptămâna viitoare.
Noutăți literare 11-17 aprilie 2016
Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 11-17 aprilie.