• „Neștiutoriu gândul omului spre ce menește” - Miron Costin

Noutăți literare 20-26 mai 2019

Noutăți literare 20-26 mai 2019

Noutățile literare ale săptămânii 20-26 mai 2019.

Noutăți editoriale

ART

Rapsodii de toamnă, de George Topîrceanu; Bertoldo și Bertoldino, de Giulio Cesare Dalla Croce; Münchhausen, de Gottfried August Bürger; Mici momente de iubire, de Catana Comics; Să înțelegem benzile desenate (Arta invizibilă), de Scott McCloud; Cronicile din Amber #1. Nouă prinți din Amber, de Roger Zelazny; Artemis Fowl #2: Misiune arctică, de Eoin Colfer; Wonder Woman. Fiica Războiului, de Leigh Bardugo.

 

CARTEA COPIILOR

Jurnalul din cutiile de chibrituri, de Paul Fleischman, cu ilustrații de Bagram Ibatoulline; Superiepure, de Stephanie Blake.

 

CARTIER

A(II)Rh+eu / Apa.3D, de Emilian Galaicu-Păun; Un unicorn în muzeul de oase, de Alina Purcaru; Războiul pisicilor, de Vasile Ernu. 

 

CASA

Prietenul meu, pompierul, de Ralf Butschkow; Prietenul meu, polițistul, de Ralf Butschkow. 

 

CORINT

Evadare de la Auschwitz, de Joel C. Rosenberg; Națiunea Spam: din culisele criminalității informatice, de Brian Krebs; Hello, world! Revoluția informatică și viitorul omenirii, de Hannah Fry; Democrația sub asediu. România în context regional, de Armand Gosu, Alexandru Gussi; Codul Enigma. Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste, de David Boyle; Ion Rațiu. Jurnal vol.3, de Ion Rațiu; Adevărul lui Mason Buttle, de Leslie Connor; Merci Suarez pornește într-o nouă cursă, de Meg Medina.


DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

9 luni fără griji, de Ela Crăciun.


HERALD

Trezirea inteligenței, de Jiddu Krishnamurti.

 

HUMANITAS

Israel. Scurtă istorie a unei națiuni renăscute, de Daniel Gordis; Melancolia, de Mircea Cărtărescu; Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români, de Monica Broşteanu, Francisca Băltăceanu; Viața 3.0. Omul în epoca inteligenței artificiale, de Max Tegmark; Realitatea nu e ceea ce pare. Structura fundamentală a lucrurilor, de Carlo Rovelli; Amintiri din război, de Nicu Negrici; Orizonturi roșii. Crimele, corupția și moștenirea Ceaușeștilor, de Ion Mihai Pacepa; Cazul Marchizului dispărut. Seria Enigmele Enolei Holmes, de Nancy Springer; Originea speciilor, de Sabina Radeva, Charles Darwin; Tatu și Țup. Povestioare din pădurea mare, de Jeremy Strong; Imperiul fără de sfârșit, de Yi In-hwa.

 

LITERA 

Misterul diamantelor. Maia și Alex, detectivi de succes, de Martin Widmark, Helena Willis; Acolo unde lumea se sfărșește, de Geraldine McCaughrean; Charlie se transformă în cocoș, de Sam Copeland; Regatul secret. Palatul fermecat, de Rosie Banks.


NEMIRA

Mântuitorul Dunei (ed. 2019), de Frank Herbert; Berlin, de Krista Szöcs; Jes, de Jesica Baciu; Extraordinara călătorie a ariciului Ariston, de Iulian Tănase, Alexia Udriște; Shining (ed. 2019), de Stephen King; Pachinko, de Min Jin Lee.

 

PARALELA 45

Jos realitatea!, de Florin Iaru; Aniversarea pisicii asasine, de Anne Fine; Crăciunul pisicii asasine, de Anne Fine. 


POLIROM

Monștri invizibili, de Chuck Palahniuk; O odisee, de Daniel Mendelsohn; 8, de Tudor Ganea.

 

PUBLICA

Cum să prinzi o cârtiță. Și să te regăsești în natură, de Marc Hamer.

 

RAO

Miturile celui de-al Doilea Război Mondial, de Jean Lopez, Olivier Wieviorka; Vitrina de curiozități, de Douglas Preston, Lincoln Child; Nix, de Nathan Hill.

 

TREI

Înghețat, de Bernard Minier; Mărturisirea, de Jodi Ellen Malpas; Trei zile la Ierusalim, de Stéphane Arfi; Ghidul vindecărilor, de Dr. C. Norman Shealy; Ziua de naștere a lui Elmer, de David McKee; Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroși copii din lume, de Dylan Thuras, Rosemary Mosco; Frantumaglia. Viața și scrisul meu, de Elena Ferrante.

 

UNIVERS

Semn că te am, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Școala banilor bine-crescuți – volumul I, de Cristina Andone; Prințul Păpădie și Regatul Florilor, de Alec Blenche; Aventuri în țara Nevirtuților, de Alec Blenche.

 

VREMEA

Cu doamna Rodica Filip von Becker despre Bucureștii sculptorului Emil Wilhelm von Becker, de Victoria Dragu-Dimitriu; În pat cu da Vinci, de Rodica Enache; Metamorfoza luminii, de Elena Otilia; În București prin micul Paris, de Emanuel Bădescu.

 


Articole literare

• Newsweek: Guvernarea PSD: 1.700 de biblioteci închise în 5 ani. Harta dezastrului, pe regiuni.

• The Man Booker Prize: Celestial Bodies wins the 2019 Man Booker International Prize.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Peste 700 de titluri vă așteaptă în standurile TREI și Pandora M la Gaudeamus 2017

Peste 700 de titluri îi așteaptă în standurile TREI și Pandora M/PanDA pe toți cei pasionați de cărți și de evenimente culturale, la cea de-a 24-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS.

Polirom și Cartea Românească la Bookfest 2015

La Bookfest 2015, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (circa 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

Noutăți ale Grupului Editorial All la Bookfest 2015

Câteva dintre noile apariții ale Grupului All sunt chiar de remarcat: jurnalul lui Cesare Pavese, „Meseria de a trăi”, un nou roman de Jim Crace, „Recolta”, precum și mai multe apariții interesante în Strada Ficțiunii Clasic: „Sub semnul lui Dylan”, de Enrique Vila-Matas, „Ciocârlia”, de Dezső Kosztolányi, „Ușa”, de Magda Szabó și „Alte cinci plimbări prin cartier (II)”, de Gonçalo M. Tavares.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu