• „Pentru a avea o căsătorie fericită, trebuie să-i spui partenerului totul, mai puțin lucrurile esențiale” - Cynthia Nelms

Noutăți literare 19-25 noiembrie 2018

Noutăți literare 19-25 noiembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 19-25 noiembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Diplomația, de Henry Kissinger; Istoria lumii. Din Preistorie până astăzi, de Imanuel Geiss; Atingerea. Cunoașterea simțului tactil, de David J. Linden.

 

ARAMIS

Orașul fantomelor, de Victoria Schwab; The Ones, de Daniel Sweren-Becker; Tilly și mașina timpului, de Adrian Edmondson; Doc Miaunilius, de Viola Herzlieb; Taxiul lui Caleb, de Sally și Sylvain Chomet; Maxwell Maidanezul și câinii de cartier, de Steve Voake; Blonsky Gândăcelul și foarte lunga lui listă de interdicții, de E.S. Redmond; Detectivii de la Marea Nordului. Secretul scheletului de balenă, de Bettina Goschl, Klaaus-Peter Wolf; Wilf, eroul înfricat salvează lumea, de Georgia Pritchett; Ceasul strigoilor. Cartea întâi - Cuțitul vampirilor, de Jack Henseleit; Wupii - Aterizare forțată de pe o planetă îndepărtată, de Fabian Lenk; Spangles McNasty și Tunelul Groazei, de Steve Webb; Un dragon pe nume OU, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Acasă este acolo unde există tot ce iubești, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă simt curajos?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă simt trist?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă simt fericit?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă sperii?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Misterioasa societate Benedict și călătoria primejdioasă, de Trenton Lee Stewart; Călătoriile magice ale Biancăi, de Sabina Elena Terzea.

 

ART

MaddAddam, de Margaret Atwood.

 

CARTEA COPIILOR

Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey, de Susan Wojciechowski, cu ilustrații de P.J. Lynch; Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță, de John Burningham; O casă mai mică decât o cutie, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler; Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă, de Eric Carle.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Satul străvechi, de Romul Grecu.

 

CARTEMMA

Fericirea este o vulpe, de Evelina Daciūtė, il. de Aušra Kiudulaitė; Prietenia de pe trompa elefantului, de Marius Marcinkevičius, il. de Ausra Kiudulaite.

 

CARTIER

Numele tău. Ediție jubiliară cu o prefață de Bogdan Crețu, de Grigore Vieru; Ultima amantă a lui Cioran, de Constantin Cheianu. 

 

CASA

Conni sărbătorește Crăciunul, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni face prăjituri, de Liane Schneider, Annette Steinhauer; Determinator de plante și animale, de Wilhelm Eisenreich, Alfred Handel, Ute E. Zimmer; Stilul vestimentar masculin contemporan, de Nicolas Schiffer; La ce-i bun butonul ăsta? O autobiografie Bruce Dickinson, de Bruce Dickinson.

 

CORINT

Bondărel și bucuriile iernii, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias; Cerul din adâncuri, de Adrienne Young; Yitzhak Rabin. Soldat, lider, om de stat, de Itamar Rabinovich; Un martor al Marii Uniri, de Ionel Pop.

 

CURTEA VECHE

Haina colorată a lupului, de Avril McDonald; Lupul nu-i invitat, de Avril McDonald; Marele lup, de Avril McDonald; Lupul și monstrul din umbră, de Avril McDonald; Lupul și puiul de dragon, de Avril McDonald; Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse in viata de zi cu zi, de Nassim Nicholas Taleb.

 

GAMA

Seria „Învăț deja”: Învăț deja alfabetul, Învăț deja numere, forme și culori, Învăț deja animale, Învăț deja fructe și legume; Seria „Activitățile mele de Crăciun”: Cel mai amuzant Crăciun. Jocuri și activități pentru 5-6 ani, Cel mai distractiv Crăciun. Jocuri și activități pentru 3-4 ani, Bradul.Carte de activități cu abțibilduri, Renul. Carte de activități cu abțibilduri, Omul de zăpadă. Carte de colorat cu abțibilduri, Moș Crăciun. Carte de colorat cu abțibilduri; Seria „Eu citesc cu tine”: Max caută aur, Mia și soarele, Coco și prietenia, Puf e furios, Ben nu e un urs; Seria „Ivy Pocket”, de Caleb Krisp: Să n-aud de Ivy Pocket!, S-o oprească cineva pe Ivy Pocket!, Aduceți-mi capul lui Ivy Pocket!; Seria „Povești aniversare”: Frumoasele mele povești de la 3 ani, Frumoasele mele povești de la 4 ani, Frumoasele mele povești de la 5 ani, Frumoasele mele povești de la 6 ani.

 

HERALD 

Spartanii. O istorie legendară, de Paul Anthony Cartledge; Meditația și Cabala, de Aryeh Kaplan; Kabbala. Tradiția secretă a Occidentului - Știința Secretă, de Autor: Papus (Dr. Gerard Encausse).

 

HUMANITAS

O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică. Cu pumnul de fier. Călăii, de Thierry Wolton; Două veacuri de populism românesc, de Robert Adam; Cultura română pe înțelesul patrioților, de Mircea Vasilescu; Autobiografia lui Bertrand Russell, de Bertrand Russell; 16 prozatori de azi.lit, coord. Andreea Răsuceanu; Guadalajara, de Iulian Popa; Isus Mirele. Cea mai frumoasă poveste de dragoste a tuturor timpurilor, de Brant Pitre; România continuă.Schimbare și adaptare în comunism și postcomunism, de Cătălin Augustin Stoica; Alertă roșie. Cum am devenit inamicul numărul unu al lui Putin, de Bill Browder; Joc dublu. Spionii, minciunile și mistificările Rusiei în Occident, de Edward Lucas; Notaras. Istoria unei vechi familii levantine. Constantinopol, Veneția, București, de Paltin Nottara; Cartea marilor descoperiri, de Richard Platt, James Brown.

 

NEMIRA

Frumoasele adormite, de Stephen King; Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig; O zi de decembrie, de Josie Silver; 24 de povești de citit înainte de Crăciun, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone, Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița, Thea Olteanu.

 

NICULESCU

Viața ne este programată? Între destin și liberul-arbitru, de dr. David R. Hamilton. 


POLIROM

Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho (ediţia a IV-a, revăzută și adăugită), de Miyamoto Musashi; Despre numele divine. Teologia mistică (ediţie bilingvă), de Dionisie Areopagitul; Dimineață pierdută (ediţia a IX-a definitivă, 2018), de Gabriela Adameșteanu.

 

RAO

Pe umerii giganților, de Umberto Eco; Misterul cazului „Șase Patru”, de Hideo Yokoyama; Aici, acum, mereu, de Catherine Isaac; Tunelurile de sub zidul Berlinului, de Greg Mitchell.

 

TREI

Înainte să fim ai voștri, de Lisa Wingate; Femeia din cabina 10, de Ruth Ware; Lasă-mă să mint, de Clare Mackintosh; Moștenirea, de Yrsa Sigurdardóttir; Pasagera, de Alexandra Bracken; Scrierile tehnice ale lui Freud. Seminar. Cartea I, de Jacques Lacan; Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea, de Salman Akhtar; Sursele bucuriei. Curajul, reziliența, recunoștința, generozitatea, iertarea și sacrificiul, de Salman Akhtar; Jacques Lacan. Schița unei vieți, istoria unui sistem de gândire, de Élisabeth Roudinesco; Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui Jung, de June Singer; Schimbările menopauzei. Cum să te reinventezi fizic, afectiv și sexual, de Dona Caine-Francis; Un viitor lung și fericit. Sănătatea și siguranța financiară în epoca longevității crescute, de Laura L. Carstensen; Corpul meu, trauma mea, eul meu. Constelarea intenției - eliberarea de biografia traumatică, de Franz Ruppert, Harald Banzhaf; În grădina căpcăunului, de Leïla Slimani; Înțelepciunea duminicilor, de Deborah Winfrey; Sfârșitul Alzheimerului, de Dr. Dale E. Bredesen.

 

VELLANT

Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl. 

 

VREMEA

Ziua de mâine s-a ascuns acum două zile, de Mara Dinu.

 

Articole literare

• Scena 9: Degustare: 5 forme noi de poezie (Ioana Pelehatăi)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I don’t believe people who swear they’re not the jealous type’

• The New York Times Books: 100 Notable Books of 2018.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cărți interesante mai 2022

Multe noutăți interesante după Bookfest 2022, dar și multe revederi emoționante. Emoții și cărți cât să ne ajungă toată vara.

Noutăți literare 1-7 iunie

Cu ocazia Bookfest 2015, în ultimele săptămâni a fost o avalanșă de noutăți pe care le-am grupat în articole separate pe edituri ca să fie mai ușor de urmărit. A fost o perioadă foarte aglomerată, așa că nu am mai avut timp și de articolul săptămânal cu noutăți, dar acum m-am liniștit, iar lucrurile vor reveni la normal.

Noutăți literare 22-28 februarie 2016

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 22-28 februarie 2016.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu