• „Nimeni nu-ţi poate procura un sentiment de inferioritate fără consimţirea ta” - Eleonor Roosevelt

Noutăți literare 19-25 martie 2018

Noutăți literare 19-25 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 19-25 martie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Primul Război Mondial 1914-1918, de Vyvyen Brendon.

 

ARAMIS

Fefeleaga și alte povestiri, de Ion Agârbiceanu; Câinele din Baskerville, de Arhur Conan Doyle

 

CARTEA COPIILOR

Spune-mi o poveste, de Catherine Dolto.

 

CARTIER

Maeștrii unei arte muribunde. Poeme alese. 2010-2017, de Claudiu Komartin. 

 

CORINT

O revoltată în Rusia bolșevică, de Evghenia Iaroslavskaia-Markon.

 

CURTEA VECHE

De ce vrem să fii bogat. Doi oameni - Acelaşi mesaj, de Donald J. Trump, Robert T. Kiyosaki, Meredith McIver, Sharon Lechter; Cadranul banilor. Ghidul unui tată bogat pentru libertate financiară, de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter; Copil bogat, copil isteţ. Startul financiar în viaţă, de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter; Întrebările sunt, de fapt, răspunsuri, de Allan Pease.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Cartea fermecată, E. Nesbit; Talismanul buclucaș, de Walko; Tilda Șoricela. Cea mai de preț comoară, de Andreas H. Schmachtl; Fantoma din parcul de distracții, de Felicity Everett.

 

HERALD

Bardo Thodol. Cartea tibetană a morților

 

HUMANITAS

A muri pentru o idee. Despre viața plină de primejdii a filozofilor, de Costică Brădățan; China în zece cuvinte, de Yu Hua; Zile, de Florin Mitroi; Days, de Florin Mitroi; Viața secretă a lui Fidel Castro. 17 ani în intimitatea lui líder máximo, de Juan Reinaldo Sánchez, Axel Gyldén.

 

LITERA 

Linia frumuseții, de Alan Hollinghurst; Lila, de Marilynne Robinson; Dragostea unei femei cumsecade, de Alice Munro; Aleea cu licurici, de Kristin Hannah; Unde ai dispărut, Bernadette?, de Maria Semple; 500 de lucruri de încercat într-o viață, de Elise de Rijck; Gândește și vei fi bogat. Ediție actualizată pentru secolul XXI, de Napoleon Hill; Prizonierii geografiei, de Tim Marshall; Povești de adormit copiii. Degețica, Peter Pan, Mica sirenă; Povești de adormit copiii. Alice în Țara Minunilor, Pinocchio, Uriașul zgârcit; Carte de colorat pentru copii creativiPisicuța fermecată. Mica vedetă, de Sue Bentley.

 

NEMIRA

Scrisori din insula Guernsey, de Mary Ann Shaffer, Annie Barrows; Tour de France, de Julian Barnes; Silozul. Începuturile (Seria „Silozul”, partea a II-a, ed. 2018), de Hugh Howey; Silozul. Generațiile (Seria „Silozul”, partea a III-a, ed. 2018), de Hugh Howey.

 

NICULESCU

Încotro se îndreaptă lumea?, de Pascal Lamy, Nicole Gnesotto, Jean-Michel Baer; Idei preconcepute (sau nu) despre sănătate, de Jacques Belghiti, Annette Vezin; Două cămine, o copilărie. Un plan de parenting pentru cei despărţiţi, de Dr. Robert E. Emery; Love is a Story. Tipologiile poveştilor romantice, de Dr. Robert J. Sternberg; Depresia. O moştenim sau nu?, de Sylvie Tenenbaum; Copii de dictatori: Svetlana Stalin, Edda Mussolini, Zoia Ceauşescu, Bashar Al-Assad, de Jean-Cristophe Brisard, Claude Quétel. 

 

POLIROM

Forma apei, de  Guillermo del Toro, Daniel Kraus; Femeia nisipurilor, de Kobo Abe.

 

RAO

O fată în amurg. Un roman depsre Paris, de Serena Burdick; Fără mine, de Gayle Forman; Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă, de Anna Bell; Sub stelele tăcute, de Laura McVeigh; Sara Daringham Hall. Hotărârea (partea a 2-a), de Kathryn Taylor. 

 

STORIA BOOKS

Prințul nemilos, de Holly Black.

 

TACT

Zona urbană. O economie politică a socialismului românesc, de Norbert Petrovici.

 

TREI

Trei destine împletite, de Laetitia Colombani; Mari mituri despre relațiile intime. Întâlniri amoroase, sex și mariaj, de Matthew D. Johnson; Alte 101 tehnici favorite ale terapiei prin joc, de Heidi Kaduson, Charles Schaefer; Prostioara lui Mog, de Judith Kerr; Copilul din cărți, de Oliver Jeffers, Sam Winston; Fetița din trenul orfanilor, de Christina Baker Kline; Călătoria mea cu Charlie, de Mark Lowery; La ce să te aștepți când ești însărcinată, de Heidi Murkoff. 

 

UNIVERS

Ideograma nopții, de Stéphane Chao.

 

Articole literare 

• The Guardian: Ian Buruma: ‘Fascist rhetoric is creeping back into the mainstream’

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Dreaming of a return to the past is a denial of youth’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cărți interesante mai 2022

Multe noutăți interesante după Bookfest 2022, dar și multe revederi emoționante. Emoții și cărți cât să ne ajungă toată vara.

Noutăți literare 22-28 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 22-28 octombrie 2018.

Cărți interesante iulie 2020

Luna iulie a fost deosebit și neobișnuit de bogată în apariții noi, iar august se anunță asemenea.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu