• „A fi liber înseamnă a gândi totul cu mintea ta” - Petre Ţuţea

Noutăți literare 15-21 aprilie 2019

Noutăți literare 15-21 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 15-21 aprilie 2019.

Noutăți editoriale

ALL

Anxietatea și fobia, de Edmund J. Bourne; Cei șapte ani de acasă.

 

AQUILA

Povești pentru inimă și suflet; Poezii alese, de Elena Farago.

 

ARAMIS

Cele mai frumoase povești, de Frații Grimm; Cele mai frumoase fabule.

 

CORINT

Riverdale. În urmă cu o zi, de Micol Ostow; Agentul Zigzag. Dragoste, trădare şi spionaj în al Doilea Război Mondial, de Ben Macintyre; China cea de taină, de Marina Almășan.

 

CURTEA VECHE

Elisabeta. Portretul unei Regine, de Principele Radu al României; Coaching cu NLP. Cum să fii un coach de succes, de Joseph O'Connor; Alegerea, de Og Mandino; 21 de secrete ale antreprenorilor de succes, de Brian Tracy.

 

FRONTIERA

Camera cu minuni, de Sergio Ruzzier; Spune-mi o poveste cu pisici, de Eniko Szabo, Karda Zenko.


HERALD

Jurnalul unei scriitoare, de Virginia Woolf; Bebelușul meu înțelege tot, de Aletha Solter; Muntele Tăcerii: în căutarea spiritualității ortodoxe, de Kyriacos C. Markides.

 

HUMANITAS

Amintiri din epoca lui Bibi. O post-utopie, de Andrei Cornea; Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului, de Vlad Alexandrescu; Cireşe amare, de Liliana Nechita; Ținuturi în crepuscul, de J.M. Coetzee; Un lup atârnă în cais, cu capul în jos, de Mo Yan; Pelerinul vrăjit, de Nikolai Leskov.

 

LITERA 

Aventuri la Ham Hotel. Marley cel murdar, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Aventuri la Ham Hotel. Fido, forțosul, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Aventuri la Miau Hotel. Arly, arțagoasa, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Aventuri la Miau Hotel. Marty, magicianul, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Fancy Nancy. Marea carte de colorat, ed. Disney.


NEMIRA

Ceva în apă, de Catherine Steadman; Corabia magiei (Seria „Corăbiile însuflețite”, partea I), de Robin Hobb.

 

NICULESCU

Prima mea carte despre lumea în care trăim, de Matthew Oldham; Cavaleri în devenire. Ghidul băieților bine-crescuți, de Heather Haupt; 10 mari imperii. 10 hărți pentru a înțelege tot de la Alexandru cel Mare la Regina Victoria, de Imre Feiner, Laurent Stefano.


PARALELA 45

Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Nor de furtună, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Apus de soare, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Narcisa, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Prietenia este un dar, de Anselm Grün; Sentimentul de acasă, de Anselm Grün; Ești o binecuvântare, de Anselm Grün; Mulțumesc!, de Anselm Grün; Frumuseţea. O nouă spiritualitate a bucuriei de a trăi, de Anselm Grün; Mereu te voi iubi, de Robert Munsch; O prăjitură, te rog!, de Jennifer E. Morris.


POLIROM

Mica mea inimă de om singuratic, de Vlad Drăgoi; Cine se teme de moarte, de Nnedi  Okorafor; Restul e tăcere, de Augusto Monterroso.

 

PUBLICA

Învățare, de Tara Westover.

 

RAO

Colecționarul de obiecte pierdute, de Ruth Hogan; Fiicele paznicului, de Jean E. Pendziwol; Aventurile lui Sherlock Holmes, de Sir Arthur Conan Doyle.

 

STORIA BOOKS

Nix cel afurisit, de Lena Coakley; O listă semidefinitvă a celor mai îngrozitoare coșmaruri, de Krystal Sutherland.

 


VREMEA

O sută de zile cu Monica Lovinescu, de Doina Jela; Geniul greco-catolic românesc, de Cristian Bădiliță, Laura Stanciu; Privirea mamei, de Dan Stanca.


Articole literare

• Dilema veche: Poezia la Centenar (Marius Chivu)

• Scena9: Povestea literaturii (despre Lumea scrisă, de Martin Puchner, recenzie de Mihai Iovănel).

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 26 februarie-4 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 26 februarie-4 martie 2018.

Cărți interesante mai 2020

În luna Bookfestului am avut mai multe noutăți editoriale decât în ultima vrem, deși nu la fel de multe cum am fi avut în mod normal.

Toamna literară la Editura Trei: titluri mult așteptate, autori îndrăgiți și serii spectaculoase

Toamna debutează la Grupul Editorial Trei cu multe volume interesante. Se anunță, la editurile Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing, un sfârșit de an bogat în apariții editoriale, din domeniile psihologie, eseu și istorie, literatură, cărți pentru copii și lifestyle.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Viorica 22-04-2019 19:11

    Doresc informații referitoare la aparitiile editoriale.Mulțumesc!

    Raspunde