• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Noutăți literare 11-17 martie 2019

Noutăți literare 11-17 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 martie 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Robinson Crusoe, de Daniel Defoe. 

 

CASA

Castelul cavalerilor, de Kyrima Trapp; Prima mea bicicletă, de Frauke Nahrgang, Susanne Szesny.

 

CORINT

O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry, de Leslie Carroll.

 

CURTEA VECHE

The man with three minds and other meaningful tales, de Răzvan Năstase.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Productivity superhero, de Dan Luca; Marea carte a primelor experiențe, de Anne Civardi, Stephen Cartwright.

 

HERALD

Jocul atașamentului, de Aletha Solter; Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite, de Rumi. 

 

HUMANITAS

Sindromul Stavroghin, de Alina Pavelescu; Originile creativității umane, de Edward O. Wilson; Și am spus da. O poveste de iubire, de Elizabeth Gilbert.

 

LITERA 

Shogun, de James Clavell.

 

NEMIRA

Aurora, de Kim Stanley Robinson; Regele spinilor (Seria „Imperiul fărâmițat”, partea a II-a), de Mark Lawrence; Misterul Henri Pick, de David Foenkinos; Eroii, de Joe Abercrombie; Sfârșitul bibliotecii mele, de Alberto Manguel; Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm (Seria „Andilandi”, vol. 1), de Sînziana Popescu; Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie (Seria „Andilandi”, vol. 2), de Sînziana Popescu. 


POLIROM

O călătorie în India, de E.M. Forster; Filosofia perenă, de Aldous Huxley; A avea și a nu avea, de Ernest Hemingway; Metamorfoza și alte povestiri, de Franz Kafka; Colecționarul, de John Fowles.

 

TREI

Luni de fiere, de Pascal Bruckner; Maestrul minciunilor, de Maureen Johnson; Toate luminițele, de Jamie McGuire; Soare în miez de noapte, de Jo Nesbø; Hanssi. Pașaport pentru viață. O psihanaliză despre separare și travaliul de doliu, de Ștefania Dumitrescu; De ce fac asta? Mecanismele psihice de apărare și căile ascunse prin care ne schimbă viața, de Joseph Burgo; Pacienți narcisici, terapeuți începători. Conceptualizare, tratament și gestionarea contratransferului, de Steven K. Huprich; După ce ne-am întâlnit, de Anna Todd; Lumea legendelor. Creaturi monstruoase, de Aaron Mahnke, Ilustrator M.S. Corley. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Mimo în Țara Iepurașilor de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer; Unde ești, iepurașule de Paște?, de Maria Höck, Sabine Kraushaar; Iepurașule de Paște, ia-mă cu tine!, de Maria Höck, Sabine Kraushaar. 

 

VELLANT

Animalul povestitor, de Jonathan Gottschall; Pa_CT, de Justin Baroncea, Cristina Ginara.

 

VREMEA

La înmormântarea patului, de Sorin Șerb. 

 

Articole literare

• Pressone: Ce șanse mai au cărțile în epoca Netflix.

• Scena9: Povestitorul

• The Guardian: Without libraries we are less human and more profoundly alone

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutățile editurilor Nemira & Nemi la Gaudeamus 2019

Editurile Nemira și Nemi pentru copii invită cititorii la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură, între 20-24 noiembrie 2019, la Romexpo, în noul pavilion, cu zeci de titluri noi.

Concurs de primăvară cu Editura Nemira [încheiat]

Concurs organizat împreună cu Editura Nemira cu două premii ce vor conține câte trei cărți: „Leii Siciliei”, de Stefania Auci, „Ȋn țara celor puri”, de Kenizé Mourad, și „Evvie Drake o ia de la capăt”, de Linda Holmes.

Noutățile Editurii Publica la Gaudeamus 2016

Alături de noutățile care au apărut deja toamna asta Editura Publica vine la Gaudeamus cu alte cărți extrem de interesante: „Arta interviului”, de Lawrence Grobel, „Dincolo de frumusețea perenă”, de Katherine Boo sau „TED TALKS. Ghidul oficial TED pentru vorbit în public”.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Ella Sannari 19-03-2019 21:37

    Multumesc pentru prezentarile constante privind noutatile in domeniul carte tipărită! Va citesc cu regularitate si vă admir activitatea. De multe ori citesc cartile sugerate de dv. Pentru mine, conform pregatirii mele filologice , lectura ramane cea mai importantă si relaxantă preocupare! Numai bine! Poate vom avea ocazia sa ne cunoastem personal, mi-ar face plăcere! Cu siguranță, un dialog pe tema cartilor ne-ar îmbogați spiritual!

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 04-04-2019 12:42

    Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur că vă sunt de ajutor articolele. Deocamdată ies destul de puțin, dar, la un moment dat, îmi voi relua activitățile și poate ne vom și întâlni. Toate bune!