• „Le plus beau maquillage pour une femme, c’est une passion” - Yves Saint-Laurent

Noutăți literare 11-17 martie 2019

Noutăți literare 11-17 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 martie 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Robinson Crusoe, de Daniel Defoe. 

 

CASA

Castelul cavalerilor, de Kyrima Trapp; Prima mea bicicletă, de Frauke Nahrgang, Susanne Szesny.

 

CORINT

O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry, de Leslie Carroll.

 

CURTEA VECHE

The man with three minds and other meaningful tales, de Răzvan Năstase.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Productivity superhero, de Dan Luca; Marea carte a primelor experiențe, de Anne Civardi, Stephen Cartwright.

 

HERALD

Jocul atașamentului, de Aletha Solter; Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite, de Rumi. 

 

HUMANITAS

Sindromul Stavroghin, de Alina Pavelescu; Originile creativității umane, de Edward O. Wilson; Și am spus da. O poveste de iubire, de Elizabeth Gilbert.

 

LITERA 

Shogun, de James Clavell.

 

NEMIRA

Aurora, de Kim Stanley Robinson; Regele spinilor (Seria „Imperiul fărâmițat”, partea a II-a), de Mark Lawrence; Misterul Henri Pick, de David Foenkinos; Eroii, de Joe Abercrombie; Sfârșitul bibliotecii mele, de Alberto Manguel; Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm (Seria „Andilandi”, vol. 1), de Sînziana Popescu; Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie (Seria „Andilandi”, vol. 2), de Sînziana Popescu. 


POLIROM

O călătorie în India, de E.M. Forster; Filosofia perenă, de Aldous Huxley; A avea și a nu avea, de Ernest Hemingway; Metamorfoza și alte povestiri, de Franz Kafka; Colecționarul, de John Fowles.

 

TREI

Luni de fiere, de Pascal Bruckner; Maestrul minciunilor, de Maureen Johnson; Toate luminițele, de Jamie McGuire; Soare în miez de noapte, de Jo Nesbø; Hanssi. Pașaport pentru viață. O psihanaliză despre separare și travaliul de doliu, de Ștefania Dumitrescu; De ce fac asta? Mecanismele psihice de apărare și căile ascunse prin care ne schimbă viața, de Joseph Burgo; Pacienți narcisici, terapeuți începători. Conceptualizare, tratament și gestionarea contratransferului, de Steven K. Huprich; După ce ne-am întâlnit, de Anna Todd; Lumea legendelor. Creaturi monstruoase, de Aaron Mahnke, Ilustrator M.S. Corley. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Mimo în Țara Iepurașilor de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer; Unde ești, iepurașule de Paște?, de Maria Höck, Sabine Kraushaar; Iepurașule de Paște, ia-mă cu tine!, de Maria Höck, Sabine Kraushaar. 

 

VELLANT

Animalul povestitor, de Jonathan Gottschall; Pa_CT, de Justin Baroncea, Cristina Ginara.

 

VREMEA

La înmormântarea patului, de Sorin Șerb. 

 

Articole literare

• Pressone: Ce șanse mai au cărțile în epoca Netflix.

• Scena9: Povestitorul

• The Guardian: Without libraries we are less human and more profoundly alone

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Poveștile TREI prind viață în 2019

Se conturează un an fabulos pentru cititorii Grupului Editorial TREI, cu multe întâlniri cu autorii preferați, cu bestselleruri ecranizate și cluburi de lectură pentru copii și tineri.

Noutăți literare 16-23 septembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 16-23 septembrie 2018.

Crime Scene Press participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2019

Crime Scene Press, singura editură din țară cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller, pregătește o prezență extrem de interesantă la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2019.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Ella Sannari 19-03-2019 21:37

    Multumesc pentru prezentarile constante privind noutatile in domeniul carte tipărită! Va citesc cu regularitate si vă admir activitatea. De multe ori citesc cartile sugerate de dv. Pentru mine, conform pregatirii mele filologice , lectura ramane cea mai importantă si relaxantă preocupare! Numai bine! Poate vom avea ocazia sa ne cunoastem personal, mi-ar face plăcere! Cu siguranță, un dialog pe tema cartilor ne-ar îmbogați spiritual!

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 04-04-2019 12:42

    Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur că vă sunt de ajutor articolele. Deocamdată ies destul de puțin, dar, la un moment dat, îmi voi relua activitățile și poate ne vom și întâlni. Toate bune!