• „Vous connaissez depuis longtemps ce que j'ai voulu établir, le droit de tout oser” - Paul Gauguin

Noutăți literare 10-16 decembrie 2018

Noutăți literare 10-16 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 10-16 decembrie 2018.

Noutăți editoriale

ART

Verde uimitor, de Stefano Mancuso, Alessandra Viola; Lumea fără noi, de Alan Weisman. 

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Ikigai sau sensul vieţii, de Bettina Lemke; Puterea neştiută. Opera poetică 1985–1991, de Radu R. Şerban; Sagrada Familia, de Gijs van Hensbergen; Istoria şi arta ceaiului, de Laura C. Martin.

 

CARTIER

Sârmă ghimpată. Când focurile se vor stinge printre ruine. Poeți ai generației războiului, de Claudiu Komartin.

 

CASA

Pe şantier; Vehicule de urgenţă; Dinozaurii.

 

CASA DE PARIURI LITERARE

Îmi pipăi cu frică tălpile, de Albert Denn; Între Phoenix și Le Corbusier. Costin Petrescu în dialog cu Nelu Stratone; Pe cont propriu (un dialog de un cristian), de Florin Hălălău.

 

CORINT

Adulții ăștia!, de Caroline Hulse; Drumul mătăsii. O istorie în imagini, de Wang Qing.

 

CURTEA VECHE

Contre jour, de Paul Ţanicui; Mesaj către tineri. Redescoperiți literatura!, de Alex. Stefănescu; După marea căzătură, de Dan Santat; Memoria Holocaustului în România în perioada postcomunistă, coord. Alexandru Florian. 


HERALD 

Einstein pentru debusolați. Soluții atomice pentru probleme relativ grave, de Allan Percy; Shakespeare pentru îndrăgostiți. 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire în fiecare zi, de Allan Percy; Nietzsche pentru stresați. 99 de pilule de filozofie radicală pentru a ține mintea trează, de Allan Percy; Crescându-l pe Cain. Să ocrotim viața emoțională a băieților, de Michael Thompson, Dan Kindlon.

 

NICULESCU

Munții (Seria Discover Science), de Margaret Hynes; Vremea (Seria Discover Science), de Caroline Harris; Roboți (Seria Discover Science), de Clive Gifford; Materiale (Seria Discover Science), de Clive Gifford; Simțuri (Seria Discover Science), de Jinny Johnson; 1000 de superlative și curiozități de cultură generală, de Ion Toma; Arta de a opri timpul. Mindfulness pentru oameni ocupați, de Pedram Shojai; Călătorie în centrul inimii, de Alexandru Athanasiu.

 

POLIROM

Roata plăcerilor. De ce n-au iubit unii înţelepţi cărţile?, de Valeriu Gherghel; Strigarea lotului 49, de Thomas Pynchon; Artistul Begbie, de Irvine Welsh; Integrala Maigret IX, de Georges Simenon; Ambasadorul invizibil, de Nichita Danilov.

 

PUBLICA

Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești 1918-2018, coord. Liviu Voinea.

 

VREMEA

Flamura neagră, de Miloș Dumbraci; Istoria clădirii Academiei Române la 120 de ani, de Nicolae Șt. Noica.


Articole literare

• The Guardian: Top 10 fictional booksellers.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘If people still told their stories in verse, I would be too embarrassed to write’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 27 aprilie-3 mai

Săptămâna trecută am aflat două vești mari: după 22 mai ne putem bucura de Grădina de Citit de la Grădina Botanică din București și FILIT lansează programul de rezidențe pentru scriitori români. Și, nu uitați: în week-end avem Comic-Con la București. În rest, multe cărți noi, doar mai e puțin până la Bookfest, și articole interesante.

Ce pregătește editura Nemira în prima jumătate a anului 2019

Editura Nemira pregătește în 2019 multe surprize pentru cititorii de literatură străină, de literatură science fiction, fantasy sau thriller, de romane de dragoste sau de nonficțiune, bestsellere internaționale sau autori îndrăgiți cu volume noi.

2017: Anul ficțiunii la Editura Litera

Anul literar 2017 ne aduce o mulțime de cărți pe care abia așteptăm să le citim. Vom avea ocazia să împărtășim impresii de lectură despre cele mai noi și mai în vogă titluri de ficțiune aparținând celor mai consacrați și premiați autori.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Albert 19-12-2018 18:59

    oooh, ce surpriză!

    Raspunde