Noutăți literare 10-16 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 10-16 decembrie 2018.
Noutăți editoriale
ART
Verde uimitor, de Stefano Mancuso, Alessandra Viola; Lumea fără noi, de Alan Weisman.
BAROQUE BOOKS&ARTS
Ikigai sau sensul vieţii, de Bettina Lemke; Puterea neştiută. Opera poetică 1985–1991, de Radu R. Şerban; Sagrada Familia, de Gijs van Hensbergen; Istoria şi arta ceaiului, de Laura C. Martin.
CARTIER
Sârmă ghimpată. Când focurile se vor stinge printre ruine. Poeți ai generației războiului, de Claudiu Komartin.
CASA
Pe şantier; Vehicule de urgenţă; Dinozaurii.
CASA DE PARIURI LITERARE
Îmi pipăi cu frică tălpile, de Albert Denn; Între Phoenix și Le Corbusier. Costin Petrescu în dialog cu Nelu Stratone; Pe cont propriu (un dialog de un cristian), de Florin Hălălău.
CORINT
Adulții ăștia!, de Caroline Hulse; Drumul mătăsii. O istorie în imagini, de Wang Qing.
CURTEA VECHE
Contre jour, de Paul Ţanicui; Mesaj către tineri. Redescoperiți literatura!, de Alex. Stefănescu; După marea căzătură, de Dan Santat; Memoria Holocaustului în România în perioada postcomunistă, coord. Alexandru Florian.
HERALD
Einstein pentru debusolați. Soluții atomice pentru probleme relativ grave, de Allan Percy; Shakespeare pentru îndrăgostiți. 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire în fiecare zi, de Allan Percy; Nietzsche pentru stresați. 99 de pilule de filozofie radicală pentru a ține mintea trează, de Allan Percy; Crescându-l pe Cain. Să ocrotim viața emoțională a băieților, de Michael Thompson, Dan Kindlon.
NICULESCU
Munții (Seria Discover Science), de Margaret Hynes; Vremea (Seria Discover Science), de Caroline Harris; Roboți (Seria Discover Science), de Clive Gifford; Materiale (Seria Discover Science), de Clive Gifford; Simțuri (Seria Discover Science), de Jinny Johnson; 1000 de superlative și curiozități de cultură generală, de Ion Toma; Arta de a opri timpul. Mindfulness pentru oameni ocupați, de Pedram Shojai; Călătorie în centrul inimii, de Alexandru Athanasiu.
POLIROM
Roata plăcerilor. De ce n-au iubit unii înţelepţi cărţile?, de Valeriu Gherghel; Strigarea lotului 49, de Thomas Pynchon; Artistul Begbie, de Irvine Welsh; Integrala Maigret IX, de Georges Simenon; Ambasadorul invizibil, de Nichita Danilov.
PUBLICA
Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești 1918-2018, coord. Liviu Voinea.
VREMEA
Flamura neagră, de Miloș Dumbraci; Istoria clădirii Academiei Române la 120 de ani, de Nicolae Șt. Noica.
Articole literare
• The Guardian: Top 10 fictional booksellers.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘If people still told their stories in verse, I would be too embarrassed to write’

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Cărți interesante mai 2021
Una dintre cele mai frumoase vești literare din ultima vreme a fost faptul că librăria Cărturești Verona a fost desemnată Librăria anului la Târgul de carte de la Londra.
Noutăți literare 25 aprilie-8 mai 2016
Noutăți editoriale și articole literare din ultimele două săptămâni (25 aprilie-8 mai).
Humanitas și Humanitas Fiction la Gaudeamus 2017
Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă la Gaudeamus 2017, în perioada 22–26 noiembrie, cu evenimentele editoriale ale toamnei publicate în celebrele sale colecții.
oooh, ce surpriză!