Concurs Nemira: cărți de la mic la mare [încheiat]
![Concurs Nemira: cărți de la mic la mare [încheiat]](http://lauracaltea.ro/upload/gallery/803/cover-concurs-nemira-august-2017.jpg)
Cum luna august este considerată, prin excelență, luna vacanțelor, am zis că ar fi numai bun un concurs cu cărți pe care să le puteți pune în bagaj. Am organizat, așadar, împreună cu Editura Nemira, un concurs cu cărți de la mic la mare.
Premiile constau în 3 pachete a câte 3 cărți: Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo (un roman de aventuri pentru copii), Zeii tangoului, de Carolina de Robertis (un roman de dragoste) și Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu (un roman SF). Mai jos, descrierile celor trei cărți:
• Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo: Regatul lui Kensuke este un roman despre supraviețuire, așteptare și recunoștință, înscriindu-se ȋn tiparul poveștilor care te țin cu sufletul la gură, te fac să crezi ȋn personaje și să trăiești alături de ele toate emoțiile marilor aventuri.
Împreună cu părinții și cu câinele său, Stella Artois, Michael, un băiat de 11 ani, pornește în aventura vieții sale la bordul navei Peggy Sue: înconjurul lumii pe apele albastre. Din Marea Britanie cei patru traversează Atlanticul până în Brazilia, apoi ocolesc Africa prin sud, ajungând în Australia. Drumul lor împreună e plin de peripeții, dar și de momente frumoase, unice în viață. Însă Michael va avea parte de propria lui aventură în care, ca orice erou adevărat, va trebui să izbândească singur. Totul începe într-o noapte furtunoasă când, printre zgomotele mării agitate, vântul aduce cu el o melodie misterioasă…
• Zeii tangoului, de Carolina De Robertis: Când ajunge din Italia la Buenos Aires, în 1913, Leda are șaptesprezece ani, o valiză și o vioară. Rămasă fără soțul promis, trebuie să-și construiască o altă viață într-o altă țară. Sedusă de ritmurile tangoului, vrea să facă muzică. Dar tangoul este o lume a bărbaților. Viața scandaloasă și întunecată din cabarete și bordeluri se împletește cu farmecul muzicii, asa că eroina care înfruntă tabuuri și prejudecăți are nevoie de o nouă identitate... În Zeii tangoului descoperim un roman plin de erotism despre pasiune și căutarea unei vieți autentice.
• Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu: Europa e răvășită de naționalism, Statele Unite se cufundă într-un neofascism high-tech, iar China devine tot mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranțe, vieți. Omenirea pornește spre Marte și privește chiar mai departe, atrasă de semnalele venite dinspre stele. Dar nimic nu e ceea ce pare.
Oamenii se transformă treptat în cyborgi. Orașele, în stupuri. Planeta, într-o fierbinte tablă de șah a unei imense conspirații. Mai există loc pentru libertate, pentru iubire, pentru visuri? Încotro ne va purta tehnologia în următorii treizeci de ani? O carte pentru toți cei care vor să arunce o privire în viitorul nostru imediat.
Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Ce carte ai lua pe o insulă pustie?
Aștept comentariile voastre de azi, 31 iulie, până duminică, 6 august (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați pe mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 7 august, iar premiile vor fi expediate de Editura Nemira (la adrese de pe teritoriul României).
Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.
Multă baftă tuturor!
UPDATE: Câștigătorii concursului organizat împreună cu Editura Nemira sunt: Marina, Tatucu Adina și Armand. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Despre scris. Autobiografia unui meșteșug, de Stephen King (fragment)
Parțial memoir, parțial eseu, volumul „Despre scris. Autobiografia unui meșteșug” cuprinde sfaturi practice despre scris și „trusa cu unelte“ indispensabile oricui vrea să se dedice acestui meșteșug.
„Greva păcătoșilor”, de Florin Chirculescu – un roman polifonic unic în literatura română
Editura Nemira lansează romanul Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu - un roman polifonic în care prezentul românesc, sinonim cu criza și corupția, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne.
Nou în colecția Nautilus SF&F – „Șaman” de Kim Stanley Robinson, un roman despre viața în Epoca de gheață
„Șaman”, de Kim Stanley Robinson este o poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață și lupta zilnică pentru supraviețuire, apoi drumul spre maturitate al unui băiat de 12 ani care trebuie să devină șamanul comunității sale.
Cu mine, pe o insula pustie ,as lua cartea Inima de cerneala de Cornelia Funke
Misterele parisului
Omul de zăpadă de Jo Nesbø
Memoriile lui Hadrian- Marguerite Yourcenar
„Femeia de hârtie” de Rabih Alameddine
Lectia pinguinului de Tom Michell
Umbra vântului, Carlos Ruiz Zafon
„SAS - Ghidul supravieţuitorului” de John Wiseman - pentru utilitate, iar pentru relaxare Insula misterioasa - Jules Verne .
Micul print
Si soarele e o stea
Absolut tot
Cel care ma asteapta - Parinoush Saniee
"Cautatorii de scoici" de Rosamunde Pilcher
Lumea Sofiei de Jostein Gaarder, cartea mea preferata.
Noaptea de Sânziene de Mircea Eliade
Casa Buddenbook de Thomas Mann, cartea mea preferata.
Dama cu camelii de Alexandre Dumas
Oscar si tanti roz, de Eric Emmanuel Schmitt. Este cartea pe care as reciti-o mereu cu drag.
Lisa Strømme - ,,Fata cu fragi" ❤
Alegerea Sofiei de William Styron
As lua cu mine ,,Noaptea de Sanziene" de Mircea Eliade.
Fericirea e un ac de siguranta - Exarhu
Omul fără însușiri - Musil
Cam orice carte a lui Isabel Allende sau Jose Saramago dar daca e sa fie doar una sa zicem Ines a sufletului meu de prima si de al doilea Orbire.
Aleksandr Soljenițîn - Pavilionul canceroșilor
Imaginar de A.F Harrold
În eventualitatea în care aș ajunge e o insulă pustie aș lua cu mine cartea lui Aldous Huxley ”Insula” și aș crea o lume nouă pentru mine și alți potențiali naufragiați, căci cine știe ce festă ne va juca destinul. Acolo ar domni liniștea, pacea și fericirea, departe de neliniștea metropolelor mari.
Biblia
As lua cartea Fluturi, de Irina Binder :)
"La Medeleni" de Ionel Teodoreanu.
La rasarit de Eden.
Mitch Albom- "Marti cu Morrie"
Urzeala tronurilor de George R. R. Martin
Litera stacojie ( de Nathaniel Hawthorne)
Eu as lua o carte cu pagini albe si mi-as lasa inspiratia sa le umple!
"Lupul de stepă", de Hermann Hesse.
Eu sunt mai putin romantică. Pe o insulă pustie as lua 'Robinson Crusoe' sau un ghid de supraviețuire. Nu radeti ...prea tare:)
Particip! Cu siguranță aș lua "Banda celor sase ciori" de Leigh Bardugo. Cartea aceasta m-a fascibat de la primele pagini si, cum nu an terminat-o, mi-ar placea sa o iau cu mine sa aflu sfarsitul. Probabil as lua si partea a doua cu mine pentru ca altfel as muri de curiozitate. :))
Das parfum de Patrick Suskind. Daca ai citit vei stii de ce as alege cartea aceasta daca nu, citește si iti vei da seama. :)
Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo
Clopotul de sticlă de Sylvia Plath.
Kafka pe malul marii -H. MURAKAMI
Aş lua cu mine cartea "Zece respirații scurte" de K.A.Tucker.
Mi-am facut o imagine in minte, ca merg pe insula aia pustie sa raman pana la sfarsitul zilelor, singura si a nimanui. As lua cu mine poeziile lui Nichita Stanescu, sa ma bucur de amintiri si sa mor fericita apoi.
"Familia mea si alte animale" a lui Durrell :)
TENEBRE-JOHN GALSWORTHY
Aş lua cu mine cartea "Zece respirații scurte" de K.A.Tucker.
As lua La Medeleni, pentru ca-mi doresc nespus sa o recitesc ( la 40 de ani) iar acolo chiar n-as avea nimic altceva de facut.
Andre Gide, Jurnal vol. I-IV
Vocea lui Archer Mia Sheridan
Muriel Barbery - "Eleganta ariciului"
Fructele maniei , John Steinbeck
Biblia
As lua cu mine un ghid de supravietuire in salbaticie (cum ar fi cel al lui Bear Grylls) ;-)
"Evanghelia dupa Isus Cristos" de Jose Saramago - nu m-as putea satura vreodata s-o citesc.
Jonathan Strange & Mr. Norrell de Susanna Clarke
Luna Noua de Ian McDonald
Decameronul de Giovanni Boccaccio
As lua cu mine "Sa ucizi o pasare cantatoare", Harper Lee :)
As lua Cautatorii de scoici, de Rosamunde Pilcher
Aventurile lui Sasha !
Fiul risipitor de Radu Tudoran
"Hotul de carti" - Markus Zusak
Vanatorii de zmeie - Khaled Hosseini
Astept raspuns-Dan Chaon
The Butterfly Lion - M Morpurgo
"20000 de leghe sub mari" - Jules Verne
As lua cartea lui Edward Nickens - Manual complet al vietii in natura.Asta pentru ca era vorba doar despre o singura carte.
Zanzibar - John Brunner
As lua ,, un veac de singurătate,, de gabriel garcia marquez.
Arta compromisului de Ileana Vulpescu
Idiotul - Dostoievski
Panza de paianjen - Cella Serghi
Biblia
Daniel Defoe-Robinson Crusoe
As lua "Cartea verii" de Tove Jansson fiindca sunt multe lucruri trasnite pe care le poti face pe o insula.
Banda celor 6 ciori
Lolita de Vladimir Nabokov
As lua ,,Dragostea in vremea holerei" de Gabriel García Márquez.
As lua Papillon !
Fata pe care ai lasat-o in urma , de Jojo Moyes
In primul rand as lua un ghid de supravietuire, toate sfaturile si intamplarile lui Bear Grylls, probabil. Asta daca as fi pusa intr-o situtie critica, gen prabusirea avionului/ scufundarea vasului. Daca as merge pe o insula de placere, as lua cu mine o carte care exista in biblioteca mea so n-am apucat s-o citesc cat am fost acasa, ceva de Kate Morton-Pazitoarea tainei.
Aș lua 'Particulele elementare' de Michel Houellebecq.
Lolita de Vladimir Nabokov
IT de Stephen King
Întâlnire cu viaţa de Cecelia Ahern
Opera poetica, Lucian Blaga
Integrala Franz Kafka
Trilogia secolului de Ken Follett
hmmm, cred ca as fi tentata sa iau cea de Saramago-Intermitentele mortii, sa ma simt bine in libertate pe vecie sau temporar.
SAS Ghidul supravietuitorului. de John Lofty Wiseman
Delirium de Lauren Oliver
"Amintiri. Vise. Reflectii" - C.G. Jung
Imago, Ludmila Ulitkaia
Hmm..cred ca as alege Prietena mea geniala (Elena Ferrante), daca s-ar putea toata tetralogia..in ciuda faptului ca ar fi mai util un ghid de supravietuire. :)
Daca ar trebui numai o carte, desi as negocia pentru cel putin vreo 5, as lua "Asteptandu-l pe Bojangles" de Olivier Bourdeaut.
Aș lua cu mine „Camera” (Emma Donoghue), căci tot despre supraviețuire este vorba. Cei care au citit cartea, știu despre ce vorbesc. :)
O viata marunta, de Hanya Yanagihara
"Eleganta ariciului" de Muriel Barberry
#Confuz, de Alex Andronic, este, cu siguranță, cartea pe care eu mi-aș lua-o cu mine pe o insula pustie.
Eseu despre orbire de Jose Saramago pentru a mi se mai potoli dorul de civilizatie...atunci cand va fi. :)
Un veac de singuratate
Colectionarul- John Fowles. Chiar daca am citit-o de doua ori cap- coada, cred ca as putea sa o mai citesc de 2-3 ori sa privesc poveste cu alti ochi dupa fiecare recitire.
Zeii tangouluiTangoul e dans la superlativ
Fără doar și poate, aș lua una dintre cărțile lui Alberto Manguel, poate Biblioteca Nopții, au darul cuprinderii și al erudiției, ar fi companionul perfect.