• „Marile lucruri sunt întotdeauna mici” - proverb chinezesc

Concurs: „Jurnal de mindfulness” și „Calea deschisă. Călătoria în jurul lumii a celui de-al XIV-lea Dalai Lama” [încheiat]

Concurs: „Jurnal de mindfulness” și „Calea deschisă. Călătoria în jurul lumii a celui de-al XIV-lea Dalai Lama” [încheiat]

Pentru că venirea primăverii prilejuiește întotdeauna noi începuturi, am organizat împreună cu prietenii de la Introspectiv (imprint Editura Litera) un concurs ce are ca premii 3 pachete de cărți formate din Jurnal de mindfulness, de Corinne Sweet, și Calea deschisă. Călătoria în jurul lumii a celui de-al XIV-lea Dalai Lama, de Pico Iyer. Evoluția începe de la cunoașterea de sine. Prin lectură, pornim într-o călătorie spre interior, pentru ca apoi să găsim starea de împăcare și echilibrul. Volumele publicate sub imprintul Introspectiv oferă fiecărui cititor răgazul necesar pentru a-și răspunde la cele mai profunde întrebări legate de propria persoană, precum și la cele privitoare la lume. 

Prezentarea cărților

Jurnal de mindfulness, de Corinne Sweet 
Găsiți pacea și calmul oriunde v-ați afla, practicând simpla și puternica artă a mindfulnessului. În lumea agitată de astăzi, găsirea unui loc fizic și mental al păcii și al calmului în mijlocul solicitărilor, aflate adesea în conflict, venite din partea profesiei, a familiei și a prietenilor, poate fi o provocare. Mindfulnessul vă oferă mijloacele simple și practice care vă pot ajuta să vă distanțați de zgomotul zilnic și să vă recăpătați liniștea, oriunde v-ați afla. Minunat ilustrată, având pagini în care vă puteți nota gândurile, Jurnal de mindfulness oferă o introducere în această practică și exerciții simple pe care le puteți face fie că stați la birou, fie că vă aflați într-un tramvai plin de călători sau așteptați la coadă, la supermarket. Acest jurnal este companionul vostru indispensabil, care vă ajută să vă bucurați de zile mai liniștite, fără stres.
 
Corinne Sweet este psiholog, psihoterapeut și autor de nonficțiune, printre cărțile ei numărându-se Change Your Life with CBT. Ziarist și realizator TV, se bucură de multă apreciere ca autor de lucrări de self-help, iar mindfulness este unul dintre domeniile ei de specializare.
 
Marcia Mihotich este grafician și ilustrator și lucrează în Londra, iar printre clienții ei se numără The School of Life, Donna Wilson și The Guardian. Este, de asemenea, director de creație la Rosy Lee Tea London.

Calea deschisă. Călătoria în jurul lumii a celui de-al XIV-lea Dalai Lama
De mai bine de trei decenii, Pico Iyer, unul dintre cei mai apreciați autori de cărți de călătorie, este prieten cu Dalai Lama. Pe parcursul acestor ani, prin intermediul unor conversații intime, a ajuns să îl cunoască așa cum doar puțini se pot lăuda că îl știu. În paginile acestei cărți, Iyer realizează un portret unic al uneia dintre cele mai insolite personalități a timpului nostru, explicând ideile și activitatea lui Dalai Lama despre politică, știință, tehnologie și religie. Acest volum nu este o biografie, ci o analiză jurnalistică extinsă despre o persoană care a adunat înțelepciune cât pentru mai multe vieți, așa cum cred budiștii tibetani. Iyer își organizează observațiile prin descrieri inteligente ale diferitelor aspecte ale activității și personalității lui Dalai Lama: personalitate, călugăr, filosof, politician. Aceasta îi permite să sondeze diverse laturi ale Sfinției Sale, Iyer reamintind cititorilor de anumite paradoxuri: Dalai Lama este profund empiric și, cu toate acestea, are convingeri, precum reîncarnarea, care desfid observația. Este o persoană publică, dar la fel de mult este extrem de implicat în practicile religioase elaborate. Scopul acestei cărți este, în cele din urmă, simplu: să ni-l prezinte pe omul Dalai Lama.

Pico Iyer a publicat mai multe cărți despre globalizare, romane despre Cuba revoluționară și Islam și câteva eseuri literare. Colaborator al revistei Time din 1982, a scris despre Tibet și pentru New Yorker, New York Review of Books, New York Times, Los Angeles Times, Financial Times și pentru multe alte publicații de pe ambele maluri ale Atlanticului și ale Pacificului. În ultimii 30 de ani, a călătorit constant în comunitățile tibetane și în Himalaya. 

 

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Ce v-ar plăcea cel mai mult să faceți dacă ați avea timpul necesar?    

E o întrebare la care nu există răspuns corect sau incorect, însă, având în vedere specificul cărților, m-am gândit că n-ar strica o mică introspecție și un răspuns sincer încă de la început :) 

Aștept comentariile voastre de azi, 6 martie, până duminică, 12 martie, (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 13 martie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi trimise prin curier de Editura Litera.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele concursului sunt Andreea Florescu, Ștefan Georgiana și Simone. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!Articole asemănătoare

Concurs: câștigă două călătorii ficționale cu Orient Express [încheiat]

„Două bilete” pentru o călătorie ficțională cu cel mai celebru tren literar: două pachete de cărți formate din „Femeia din Orient Express”, de Lindsay Jayne Ashford, și „Crima din Orient Express”, de Agatha Christie.

„Nu se va termina până nu vom sta de vorbă” („Apeirogon”, de Colum McCann)

Aflat pe lista lungă a Man Booker Prize 2019, „Apeirogon”, de Colum McCann, e o poveste despre război și umanitate, despre indivizi și forțele care ne guvernează destinele, despre detalii și perspective, despre tați și fiice.

Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #2) [încheiat]

#Bookfest13 Concurs #2: pentru a veni în întâmpinarea cititorilor veniți la târg, Asociația Editorilor din România, organizatorii Bookfest, oferă prin concurs mai multe vouchere de 100 de lei fiecare cu care vă puteți cumpăra (o parte din) cărțile pe care le doriți la târg.

55 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Iulia Victorita 12-03-2017 23:47

  Cel mai mult mi-ar placea sa petrec timp cu cei dragi. Mi se pare ca viata trece atat de repede si parca uneori uitam sa ne oprim si sa ne bucuram de prezenta lor.

  Raspunde
 2. Stefania 12-03-2017 23:43

  As scrie o carte, as merge la munte si as petrece timp in natura, as citi mai mult.

  Raspunde
 3. Radu C 12-03-2017 23:37

  Sa construiesc o nava care sa calatoreasca cu viteza luminii. Dar nu doar de timp as avea nevoie :)

  Raspunde
 4. Ema Georgiana 12-03-2017 23:36

  Mi-ar placea sa calatoresc, sa vad lumea.

  Raspunde
 5. Andreea 12-03-2017 23:20

  Mi-ar placea sa calatoresc...sa ma apropii de natura!

  Raspunde
 6. sarosi irina 12-03-2017 21:10

  sa citesc si sa petrec mai mult timp cu baiatul meu

  Raspunde
 7. Denisa Ivascu 12-03-2017 18:21

  Mi-ar plăcea să învăț chineză și să călătoresc în toată lumea.

  Raspunde
 8. Adelina 12-03-2017 16:22

  Fiind ocupata cu scoala si cu munca , mi-as dori timp pentru o vara intreaga in Vama Veche , unde sa ma pot detasa de tot si unde as avea timp infinit pentru a ma relaxa citind si periodic cate o discratie de povestit nepotilor cu oamenii pe care-i intalnesc acolo.

  Raspunde
 9. Ene Alexandru 12-03-2017 12:57

  Mi ar placea sa calatoresc cat mai mult, sa-i ajut pe cei din jurul meu, sa petrec timp cu familia

  Raspunde
 10. Rus Daiana adriana 12-03-2017 12:57

  Mi.ar plăcea nespus de mult sa găsesc suficient timp liber pentru a termina toate cărțile începute și abandonate prin biblioteca ..și mi-ar plăcea sa petrec mai mult timp cu mama, mult mai mult timp! :)

  Raspunde
 11. Dorina 12-03-2017 12:04

  Cel mai mult as vrea sa calatoresc, sa descopar lumea, cu tot ce are ea de oferit. Si as mai vrea sa citesc mult :).

  Raspunde
 12. InfraSunete 12-03-2017 11:26

  Wow... frumoasa intrebare, usoara si grea in acelasi timp. Sa scriu. Sa scriu pe blog, sa scriu la cartea pe care imi doresc s-o public, sa calatoresc si sa scriu, sa ajut oamenii cu scrisul meu, sa invat sa scriu, sa citesc, sa ascult muzica si sa scriu, sa ma uit la filme si sa scriu.Deci, sa scriu. :)

  Raspunde
 13. Radu Dobre 12-03-2017 04:35

  Dorinta mea ar fi ca sa imi petrec timpul facand mai mult bine sufletului meu, facand bine, participand la diverse actiuni care sa ajute oameni in nevoie, sa citesc si sa zbor deasupra norilor.

  Raspunde
 14. Mihai Tanasie 12-03-2017 04:25

  Mi-ar placea sa locuiesc undeva, la sat si sa stau in mijlocul naturii, alaturi de niste carti care sa-mi satisfaca anumite stari sufletesti.

  Raspunde
 15. Andreea Luiza 12-03-2017 04:18

  Mi-ar placea sa citesc opera lui Lucian Blaga, sa am timp sa merg in padure si sa aud ciripitul pasarilor.

  Raspunde
 16. Ioana Crîngea 11-03-2017 10:51

  Mi-ar plăcea să mai citesc din cărțile pe care le am in biblioteca pentru că s-au strâns destul de multe, dar asta nu m-a oprit să mai adaug sau să investesc timp în desen.

  Raspunde
 17. Ioana Crețu 10-03-2017 18:12

  Aș citi toată filosofia pe care a creat-o omul până acum, apoi m-aș întoarce la beletristică și la o viață trăită cum se cuvine ca rezultat a ceea ce am citit. Chiar dacă timpul e limitat, tot voi încerca să fac asta.

  Raspunde
 18. Stefan Gheorghidiu Andrei 09-03-2017 23:08

  Mi-ar placea sa citesc mereu, sa nu fiu deranjat! As vrea sa stau mult pe iarba verde si sa meditez la viata pe care mi-a daruit-o Dumnezeu.

  Raspunde
 19. Mihaela Andrei 09-03-2017 20:46

  Lipsa de timp este o vina proprie si ea inseamna deseori incapacitatea de a actina cu mai multa libertate si curaj, de a ne organiza viata ceva mai mult in conformitate cu nevoile intime, interioare si mai putin cu standardele exterioare.Prin urmare, daca ...as avea mai mult timp, m-as dedica artei de a trai cu arta. As explora si exersa tot ce presupune aceasta: abilitatea de a-mi gestiona energia, introspectie interioara, placeri spirituale, dar si bucurii marunte, caci viata este minunata gratie echilibrului dintre ele.Carti, filme, natura, oameni, orasul cu viata lui, caminul in care traiesc, mai mult din toate, din toata frumusetea lumii :)

  Raspunde
 20. Blăjan Iuliana 08-03-2017 22:52

  Fără îndoială că cel mai mult mi-ar plăcea să termin de citit toate cărțile pe care mi le-am dorit foarte mult, și pe care le-am și achiziționat ....Problema e că lista mea de dorințe în materie de cărți e inepuizabilă :) și mereu apare decalajul acela între cărți citite și cărți de citit :) Permanent apare ceva interesant, ceea ce e nemaipomenit pentru un cititor împătimit ca mine, dar din cauza lipsei de timp din ultima perioadă am ajuns să citesc și în timpul testelor școlare, și la dentist, și la coafor, și în autobuz...Și cu toate astea consider că nu citesc atât cât mi-aș dori...

  Raspunde
 21. loredana sandu 08-03-2017 19:37

  De ce oare nu avem timp ? In alte lumi și alte perioade, când timpul nu era atat de grăbit ca acum, exita timp pentru orice ! Consider ca, problema nu este a timpului, ci si a interesului, timpul este doar o scuză și nu o realitate! Stephen Covey marturisea :”Cheia este nu a prioritiza ce este in programul tau, ci a-ti programa prioritatile.” Pentru a deveni mai eficienţi e nevoie să ne dezvoltăm aptitudinea de management a timpului.Am inteles ca, a trai nu inseamna sa-ti planifici viitorul, sa te gandesti la greselile din trecut, inseamna doar sa te bucuri de prezent, sa il traiesti cu daruire si pasiune. Asadar, daca vreau sa traiesc asa cum imi doresc si sa-mi ating toate obiectivele, trebuie sa ma organizez, incat sa duc la bun sfarsit cele mai importante treburi pentru mine.Dalai Lama, este de parere ca „Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort şi timp.” Am timp sa iubesc, sa alerg prin ploaie, sa privesc marea, sa fac un om de zapada, sa admir un fluture sau o floare de primavera, sa ma bucur de familia mea si de prieteni, sa rad, sa dansez, sa citesc….am timpul necesar pentru orice imi face placere ! Marele intelept budist mai spune ca ”Scopul vieţii noastre este să găsim fericirea. Fericirea nu este gata făcută – provine din propriile noastre acţiuni. ”.

  Raspunde
 22. Dragan 07-03-2017 16:26

  M-as acupa de viitorul tinerilor. :) I-as sfatui, as indruma copiii spre lectura si educatie.

  Raspunde
 23. Mari 07-03-2017 13:02

  Daca as avea timp, in perioada aceasta, cel mai mult mi-ar place sa organizez drumetii in aer liber pentru copii. Si sa ii insotesc desigur :)

  Raspunde
 24. Madalina S. 07-03-2017 09:10

  Mi-ar plăcea să iau lecții de înot și să învăț (în sfârșit) germana.

  Raspunde
 25. Daniela P. 07-03-2017 07:09

  Dacă aș avea timpul necesar, aș motiva oamenii, aș lucra pentru a scoate din oameni tot ce este mai bun, pentru a le trezi sentimente, stări și idei pentru un viitor mai bun.

  Raspunde
 26. Ramona Răican 07-03-2017 00:44

  Sa fac cat mai multe calatorii si fotografii. Fotografia este pasiunea mea.

  Raspunde
 27. Cristina A 06-03-2017 23:58

  Sa invat cat mai multe, sa citesc, sa vad filme artistice si documentare, sa ascult oameni, sa cunosc o limba straina.

  Raspunde
 28. Mihaela Padurariu 06-03-2017 23:51

  Mi-as petrece timpul citind in limba germana sau carti de parenting. N-ar strica nici weekendurile haihui prin munti. Mi-ar placea si momente de ragaz (mai multe, cu sotul). Deocamdata, invat limba copilului si traiesc intens copilaria:).

  Raspunde
 29. Cristina 06-03-2017 23:10

  As citi mult mai mult si as face mult mai multe fotografii.

  Raspunde
 30. Iulia RB 06-03-2017 21:04

  Dacă aș avea timpul necesar, cel mai mult mi-ar plăcea să ajut ființele aflate în impas (prin voluntariat, de exemplu), să citesc mai mult și să scriu - versuri și eseuri. În ceea ce privește ajutarea semenilor, am trăit fericirea empatiei; cred că așa sunt oamenii construiți: să se înalțe fiind solidari (noi suntem, de fapt, în comuniune; prin intermediul celorlalți, ne cunoaștem pe noi - ideea de identitate și alteritate). Apoi, mi-ar plăcea să las latura artistică din mine să se exprime, să dau frâu liber copilului din interiorul meu - l-aș lăsa să zburde și să mă conducă prin viață, fără a-mi fi teamă de necunoscut sau de a fi rănită. Toate aceste lucruri mă definesc și mă ajută să mă descopăr pe mine însămi, mă ajută să desăvârșesc acea călătorie interioară, terifiant de frumoasă, către mine. Cred că, atunci când faci ceea ce-ți place, imprimi acelui lucru esența ta, dăruiești lumii o parte din tine, dar fără să te consumi, ci, dimpotrivă, îmbogățindu-te.

  Raspunde
 31. Stoian Catalina 06-03-2017 18:55

  O călătorie în jurul lumii :)

  Raspunde
 32. Debora 06-03-2017 18:54

  Mi~as prelungi vacanta la mare.As citi mai mult pe un sezlong, cu valurile marii aproape.

  Raspunde
 33. Diana 06-03-2017 18:42

  Daca as avea timpul necesar, m-as ocupa mai mult de hobbyurile pe care din pacate asa le neglijez: pictura si modelat ceramica, m-as inscrie la cursuri de dans si as calatori mai des.Multumim de concurs si de provocarea la relfectare, Laura!

  Raspunde
 34. Alina S 06-03-2017 18:26

  Daca as avea timpul necesar, as calatori in lumi imaginare prin intermediul lecturii.

  Raspunde
 35. Ștefan Georgiana 06-03-2017 17:36

  Daca as avea timpul necesar, mi-ar placea sa calatoresc si sa citesc mai mult.

  Raspunde
 36. anda 06-03-2017 17:18

  Cu un timp necesar acordat mie as calatori in locuri si tari care sa imi aduca liniste, relaxare, implinire sufleteasca si noi cunostinte. Cititul a adus in viata mea vindecare. Si cartile mi-au devenit un bun prieten, cu povestile si filozofiile prezentate. Atunci cand te simti trist ori singur, citeste! Si apoi imparte si cu altii povestirile care ti-au facut sufletul sa zambeasca.

  Raspunde
 37. Larissa Luica 06-03-2017 16:47

  As vrea sa iau cate o carte si sa calatoresc in locurile pe care le descrie, citind-o in timp ce sunt in acele locuri.

  Raspunde
 38. Carmina 06-03-2017 16:44

  Cel mai mult, daca as avea timp, mi-ar placea sa calatoresc. Si sa iau si copiii cu mine, sa-i ajut sa descopere lumea :)

  Raspunde
 39. Una care citește 06-03-2017 16:31

  Dacă așa avea timpul necesar și nu aș simți deloc lipsa acestuia, mi-ar plăcea să mă ocup mai mult de pasiunile mele, să citesc mai mult, să scriu mai mult, să fac lumânările, să pictez mai des, cu alte cuvinte să mă ocup de latura mea artistică la capacitate maximă!.

  Raspunde
 40. ginghina carmen 06-03-2017 16:20

  Daca as avea mai mult timp mi-as dori sa citesc mai mult. Mereu mi se pare ca este ceva nou, o alta carte mai frumoasa despre care trebuie sa aflu mai repede, insa timpul ,parca nu imi permite uneori. Si sigur mi-as dori sa calatoresc mai des.

  Raspunde
 41. Pietraru Maria Ancuta 06-03-2017 16:01

  Daca as avea mai mult timp mi-ar placea sa calatoresc prin toata Europa, sa ma relaxez si sa citesc cat mai multe carti

  Raspunde
 42. Raluca C 06-03-2017 15:32

  As vrea sa am mai mult timp pentru mine..sa lenevesc mai mult dimineata, sa beau o cafea pe indelete cu carte buna langa mine si nu in agitatia si graba zilnica de la birou.. si as mai vrea sa calatoresc....

  Raspunde
 43. Suhai Irina 06-03-2017 15:31

  As citi mai mult! Si as gati :-)

  Raspunde
 44. Florescu Andreea 06-03-2017 15:13

  Să călătoresc prin toată lumea ^^

  Raspunde
 45. Andreea Iacob 06-03-2017 15:07

  Mi-ar plăcea să merg la cursuri de dans, sau la yoga :)

  Raspunde
 46. Roberto 06-03-2017 14:58

  Sa citesc

  Raspunde
 47. Adriana N. 06-03-2017 14:53

  Mi-ar placea sa calatoresc in jurul lumii, sa am ocazia sa vizitez Nepal, Peru, China,Japonia si India. Le vad ca pe niste locuri fascinante de unde cu siguranta te intorci mai bogat spiritual.Bafta tuturor participantilor, sunt niste carti interesante! Multumesc ptr. concurs Laura.

  Raspunde
 48. Liana 06-03-2017 14:48

  Sa calatoresc in intrega lume!

  Raspunde
 49. Simone 06-03-2017 14:42

  Mi-ar plăcea să stau mai mult timp cu mine însămi, să pot să mă cunosc mai bine, să mă ascult, să am grijă de mine.

  Raspunde
 50. Zgardan Monica 06-03-2017 14:38

  Mi-ar placea sa calatoresc!

  Raspunde
 51. Andra 06-03-2017 13:54

  Mi-ar placea sa invat mai multe limbi straine, in special limba maghiara si limba rusa.

  Raspunde
 52. Moraru 06-03-2017 13:18

  Să citesc acele cărți cumparate în ultimul timp ;)

  Raspunde
 53. Ene Olimpia 06-03-2017 13:13

  Ce v-ar plăcea cel mai mult să faceți dacă ați avea timpul necesar? R: As pleca intr-o calatorie in jurul lumii pentru a ma dezvolta din toate punctele de vedere. Consider ca atunci cand iesi din zona de confort si te pui in situatii noi tot timpul te dezvolti mult mai repede. Multumesc pentru oportunitatea de a raspunde la aceasta intrebare!

  Raspunde
 54. Monica Ciolan 06-03-2017 13:13

  Daca as avea mai mult timp, l-as investi in activitati care imi aduc o stare de bine si anume: timp cu cei dragi, plimbari, incercat lucruri noi, si nu in ultimul rand cititul, care imi ofera posibilitatea sa ma informez, sa ma cunosc pe mine si pe cei din jurul meu, sa imi dezvolt creativitatea, sa fiu un om mai bun atat personal, cat si profesional.

  Raspunde
 55. Alexandru 06-03-2017 12:32

  Sa ii ajut pe cei din jurul meu sub diverse forme

  Raspunde