• „Libertatea este dreptul de a nu minți” - Albert Camus

Concurs: câștigă un curs la Fundația Calea Victoriei în toamna 2022 [închis]

Concurs: câștigă un curs la Fundația Calea Victoriei în toamna 2022 [închis]

Fundaţia Calea Victoriei este o instituţie culturală independentă care organizează o mare varietate de cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale, pentru tineri şi adulţi. În fiecare lună cei interesați pot alege să urmeze aici numeroase ateliere și cursuri extrem de interesante (atât online, cât și fizic, la sediul Fundației). 

Împreună cu cei de la Fundația Calea Victoriei am organizat săptămâna asta un concurs al cărui premiu este un loc la cursul „Incursiune în Literatura universală: eroi, destine şi libertate”, susținut de Alexandru Philippide, și care analizează şi aduce în faţa auditoriului subiecte şi fragmente citite din literatura universală. De la o privire comparatistă asupra unor momente ale istoriei literaturii vom ajunge la o analiză a unor texte în profunzimea identităţii şi individualităţii lor. Cursul se va ține fizic timp de 3 săptămâni, începând de joi, 29 septembrie, la sediul Fundației (Bd. Dacia, nr. 78, Casa General Henri Cihoschi). Mai multe detalii, aici: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/incursiune-in-literatura-universala-eroi-destine-si-libertate/

Pentru a participa la concurs, trebuie doar să răspundeți la întrebarea: care este eroul tău literar preferat?

Aștept comentariile voastre de azi, 19 septembrie, până duminică 25 septembrie 2022 (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail (e bine să verificați și în Spam) și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 26 septembrie 2022. 

Multă baftă!

UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Fundația Calea Victoriei este Anca Ilie. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii! Articole asemănătoare

Concurs Editura Trei: „Jumătatea dispărută”, de Brit Bennett [încheiat]

Împreună cu Editura Trei, am organizat un concurs pe blog ce are ca premii 5 exemplare din romanul „Jumătatea dispărută”, de Brit Bennett.

Concurs Editura Trei: despre literatură și consolare, Alberto Manguel & Michael Ignatieff [încheiat]

Concurs cu cărți care te invită să descoperi într-un mod inedit literatura: „Un cititor în Pădurea din Oglindă”, de Alberto Manguel (trad. Bogdan-Alexandru Stănescu), și „Despre consolare”, de Michael Ignatieff (Editura Trei).

Concurs: Cărți de Crăciun pentru toate vârstele [încheiat]

Concurs organizat împreună cu Editura Nemira și Editura Nemi: puteți câștiga trei pachete cu câte trei cărți cu tematică de Crăciun pentru cititorii de orice vârstă.

6 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Anca Ilie 21-09-2022 10:32

  Zuleiha (Guzel Iahina)

  Raspunde
 2. Miruna Topliceanu 20-09-2022 22:21

  Piranesi

  Raspunde
 3. Andreea Popescu 20-09-2022 20:22

  Thomas McNulty/ Zile fara sfarsit

  Raspunde
 4. Stoian Adriana 20-09-2022 18:59

  Circe

  Raspunde
 5. Dicu Mihaela 19-09-2022 16:56

  Prospero

  Raspunde
 6. Ioana Idiceanu 19-09-2022 16:51

  Anna Karenina

  Raspunde