• „Oamenii vor să afle răspunsuri pe căi cât mai comode, dar nu există drumuri pentru regi, cunoașterea trebuie plătită” - Solomon Marcus

Autori străini publicați de Humanitas vin în octombrie în România

Autori străini publicați de Humanitas vin în octombrie în România

Alessandro Baricco, Ian Buruma și Ludmila Ulițkaia se vor întâlni în luna octombrie cu cititorii din Cluj, București și Timișoara.

 

Alessandro Baricco va fi prezent la Cluj în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania (4-9 octombrie 2016) 


  

După vizita din luna mai de la București, în cadrul aniversării de 10 ani a colecției Raftul Denisei, atunci când și-a lansat cel mai nou roman apărut în colecție, Mireasă tânără, scriitorul italian Alessandro Baricco revine în România, de data aceasta la Cluj, ca invitat de onoare al Festivalului Internațional de Carte Transilvania (4-9 octombrie 2016). Alessandro Baricco va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și al Universității Babeș-Bolyai vineri, 7 octombrie, ora 12.00  în sala Aula Magna din clădirea centrală a UBB (Str. M. Kogălniceanu nr. 1, et. 2). 

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 17.00 Alessandro Baricco se va întâlni cu citorii clujeni, în cadrul unui eveniment găzduit de Universitatea Babeș-Bolyai în Sală Auditorium Maximum (Str. M. Kogălniceanu nr. 3). Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe . 


  
 Ian Buruma la București 


Reputatul istoric și eseist anglo-olandez Ian Buruma, autor al volumului Anul Zero. 1945, o istorie și co-autor alături de  Avishai Margalit al volumului Occidentalismul. Războiul împotriva Occidentului.O scurtă istorie a urii față de Vest, ambele publicate de Editura Humanitas se va întâlni cu publicul bucureștean miercuri, 19 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. 


  
 Ludmila Ulițkaia la Timișoara și la București 


Una din cele mai importante voci ale literaturii ruse contemporane Ludmila Ulițkaia este invitată la Festivalul Internațional de Literatură Timișoara (25 -28 octombrie 2016). Joi, 27 octombrie, ora 19.00 Ludmila Ulițkaia se va întâlni și cu cititorii din București, unde, în cadrul unui eveniment găzduit de Librăria Humanitas de la Cișmigiu, își va lansa un nou roman, Imago, aflat în curs de apariție în colecția Raftul Denisei la Editura Humanitas Fiction. 

© foto Alessandro Baricco
© foto Ian Buruma 
© foto Ludmila Ulitkaia



Articole asemănătoare

Pe urmele lui Zorba – „Jurnal de călătorie. Italia, Egipt, Sinai. Ierusalim. Cipru. Moreea”, de Nikos Kazantzakis

Jurnalul de tinerețe al lui Kazantzakis reprezintă un fel de călătorie inițiatică în care se amestecă date istorice, mitologie, reflecții despre istoria contemporană și lungi contemplări și meditații filozofice. Kazantzakis este un călător neobosit, avid de a cunoaște locuri și oameni noi, de a pătrunde misterele istoriei vechi și de a percepe schimbările prezentului.

„Alice în Țara Minunilor”, de Lewis Carroll – interpretări vizuale

Una dintre cele mai populare cărți pentru copii, Alice în Țara Minunilor este genul de carte pe care o poți descoperi și redescoperi la orice vârstă, iar în ultima vreme pe piața de carte românească au apărut mai multe cărți ilustrate pornind de la povestea lui Lewis Carroll.

Abaterea necesară – „Clinamen: Cum a început Renașterea”, de Stephen Greenblatt

O carte pe care orice cititor pasionat ar trebui s-o citească pentru că, dincolo de excursul istoric deosebit de interesant, Stephen Greenblatt vorbește, de fapt, despre aceeași mare pasiune care ne consumă pe toți, iubirea pentru cărți, dar și despre felul în care o poveste spusă frumos poate schimba lumea.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. florin 01-10-2016 16:46

    Ian Buruma este si autorul volumului aparut la Editura Univers in 2013 De partea Chinei

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 01-10-2016 17:46

    Da, așa este. La fel și Baricco are volume apărute și la Univers. Invitația pentru evenimentele la care sunt invitați în țară a fost făcută de Ed. Humanitas și de aici și titlul articolului.