Caută în blog

Concurs special: sărbătorim 9 000 de prieteni [încheiat]

Concurs special: sărbătorim 9 000 de prieteni [încheiat]

A mai trecut o lună și suntem cu o mie de cititori de cursă lungă mai mult: Blogul unei cititoare de cursă lungă are acum 9 000 de prieteni pe Facebook. Cum v-am obișnuit de mai mult de un an, urmează un nou concurs special. M-am distrat în tot timpul ăsta încercând să găsesc mereu câte un premiu special cu care să vă fac o surpriză plăcută. Nu plănuisem să fac din asta o tradiție, dar a fost interesant. Cu toate astea, deși concursurile sunt, în general, aducătoare de trafic, nu vreau să-mi transform blogul într-un blog de concursuri. Așa că acesta va fi penultimul concurs în care sărbătorim încă o mie de prieteni pe Facebook. Ceea ce nu înseamnă că nu mai organizez concursuri pe blog, ci doar că nu vreau să fie prea dese și nici nu vreau să devină rutină. Așa că, după ce sărbătorim 10 000 de prieteni (destul de curând, bănuiesc), concursurile speciale nu vor mai fi o rutină, ci un element de surpriză. 

Bun, că am stabilit treaba asta, să revenim la subiectul concursului de față. E ianuarie, facem bilanțuri de lectură și liste de citit pentru noul an, ne gândim să ne mai înscriem sau nu în Goodreads Challenge, dar parcă ar merge să ne și relaxăm puțin. Așa că mi s-a părut potrivit ca premiul să includă o carte care... nu e de citit, și anume Pădurea fermecată, de Johanna Basford (Ed. Litera, 2015). Alături de carte, la fel de potrivit pentru un bun început de an, am pus un calendar Beningfield´s British Birds Greeting Card. Mi-a plăcut atât datorită ilustrațiilor frumoase cu păsări, cât și pentru faptul că la fiecare lună are atașat și o carte poștală (cu tot cu plic) pe care o puteți trimite, de ce nu?, unui prieten născut în luna respectivă. Sau o puteți păstra pentru că tare sunt frumoase. Așadar, o pădure fermecată de desenat și un calendar frumos ilustrat pentru noul an. Sper să vă placă. 

Pentru a participa la concurs, trebuie să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Ce carte abia așteptați să citiți în 2016?

Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Concursul se va desfășura între 11-17 ianuarie, inclusiv. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 18 ianuarie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.

Premiul poate fi predat personal celor ce locuiesc în București și va fi trimis prin poștă în cazul în care câștigătorul este din provincie (pe teritoriul României).

Multă baftă tuturor! 

UPDATE: Câștigătoarea concursului este Bordea Cătălina. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Vai, ăsta e cel mai frumos premiu de când te urmăresc şi pe care chiar mi-l doresc mult! Am o listă lungă de cărţi pe care de-abia aştept să le citesc anul ăsta şi mi-e greu să aleg... \"Anul în care te-am întâlnit\" de Cecelia Ahern, \"Viaţa elfilor\" de Muriel Barbery (am văzut că e şi pe lista ta, să vedem cine apucă să o citească prima :D), \"Drumurile către Sata\" de Alan Booth şi \"Ce înseamnă să fii mamă\" de Leslie Ludy.

Irina T

11 ian. 2016

Distanta dintre noi de Jhumpa Lahiri e cartea pe care abia astept sa o citesc anul acesta, desi mai intai trebuie sa o cumpar. Foarte aproape ar mai fi Jumatate de soare galben de Chimamanda Ngozi Adichie si Prietena mea geniala de Elena Ferrante. 2016 e primul an in care mi-am facut o lista scrisa a cartilor pe care doresc sa le citesc, si a ajuns sa fie tare lunga.Si eu gasesc minunat calendarul oferit premiu.

Diana

11 ian. 2016

Ce-as vrea eu sa citesc anul acesta ? Oh, pai cred ca multe carti BUNE ! Imi doresc sa se traduca si la noi ultima carte Kate Morton \" The Lake House \" ( poate stii tu ceva ) , \"Rugul \"de Gyorgy Dragoman, \" Frumoasele ruine\" de Jess Walter, \"Plopii din Berlin\" de Anne B.Ragde, \"Julie si Julia\" de Julie Powell, \" Drumul catre libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord \"de Yeonmy Park, \"Distanta dintre noi \" de Jhumpa Lahiri, \"Cele noua chipuri ale inimii\" de Anita Nair, \"Sasenka\" de Simon Sebag Montefiore, \" Arsa de vie. Carte -document\" Suad .... si lista e lungaaaaa !

loredana sandu

11 ian. 2016

Imi doresc sa citesc mult mai multe carti decat anul trecut... Mi-am trecut in carnetel cateva si astept cu nerabdare momentul cand o sa le termin.. Printre ele se enumera: Femeia de hartie, de Rabih Alameddine; Hotul de carti, de Markus Zusak; Jurnalul Annei frank, Distanţa dintre noi, de Jhumpa Lahiri; Julie si Julia, de Julie Powell. Am inceput anul in forta si mai am putin din Pact cu diavolul - Lars Kepler, un roman politist suedez, care m-a tinut cu sufletul la gura.

Din Laura

11 ian. 2016

hmmmm... ar fi autobiografia lui charlie chaplin, care va fi tradusa si va aparea la nemira. de abia astept! :)

Ioana

11 ian. 2016

Am o lista lungaaaa de carti de citit in 2016. Vreau neaparat sa citesc \"Fata din tren\". :)

Coman Catalina

11 ian. 2016

Tsurezuregusa (Însemnări din ceasuri de zăbavă)- Astept aceasta carte sa iasa din tipar la Humanitas. Pana atunci ma \"lupt\" cu Prizoniera in panza de paianjen- Ed Trei.

Avram Ruxandra

11 ian. 2016

Buna! Solenoid - Mircea Cărtărescu :)

Pai Numai Ce Am Aflat Ca Va Fi Tradusa Cartea Lui Guillaume Musso - Central Park. Deci Cu Siguranta O Sa O Citesc.

Bea

11 ian. 2016

Anul asta astept cu nerabdare sa citesc Fata din tren :)

Alina R

11 ian. 2016

Nu am o carte pe care abia astept sa o citesc in 2016, am o serie intreaga - Outlander:)

Anda

11 ian. 2016

Martianul de Andy Weir

Lori

11 ian. 2016

Amos Oz - Sa cunosti o femeie

Cartea pe care abia am asteptat sa o citesc in 2016 a fost cea citita azi-noapte, care abia a aparut peste hotare - The Score vol. 3 din seria Off-Campus de Elle Kennedy :) Din cartile deja traduse la noi, imi doresc din suflet sa citesc Fata din Tren anul acesta :)Multumim pentru concurs! Nu am nicio carte de-a Johannei Basford si chiar imi doresc una

EmM Coman

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc o carte primita cadou de la o buna prietena. E o carte care sa imi aduca aminte de Spania si de prietenii dragi de acolo: La Templanza, de María Dueñas.

Violeta Voicila

11 ian. 2016

Harper Lee - Du-te si pune un strajer

Zgardan Monica

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc \"Biblia pierduta\" de Igor Bergler pentru ca am auzit de ea numai de bine :)

Am o listă lungă de cărţi pe care de-abia aştept să le citesc anul ăsta.Aleg \"Cum Sa Te Indragostesti - Cecelia Ahern\"

Miron Cristina

11 ian. 2016

De\'abia astept sa citesc \"Orele indepartate\" de Kate Morton.

Mihaela

11 ian. 2016

Eu abia aștept să apară la noi noua carte a lui Guillaume Musso - Central Park! :)Am acasă cartea de colorat Grădina Secretă și tot spun că mă pun pe treabă și nicio șansă, așa că, de cumva eu voi fi norocoasa câștigătoare... cartea o dau mai departe și păstrez doar calendarul pentru simplul fapt că-mi place provocarea cu trimisul cărții poștale cuiva, în fiecare lună! :)

Cornelia Popa

11 ian. 2016

The Winds of Winter, de George R. R. Martin. (Stăm la coadă, că se lansează o dată cu filmul). Mi-am mai propus să citesc Potopul de Henryk Sienkiewicz, Quo Vadis, de acelasi autor si Doctor Jivago, de Boris Pasternak.

pavel mioara

11 ian. 2016

Am o listă lungă de cărți pe care aștept cu nerăbdare să le citesc (tocmai devorez „Femeia de hârtie” :)), însă „Cele patruzeci de legi ale iubirii” de Elif Shafak se află probabil în capul listei. Am citit la sfârșitul anului 2015 „Bastarda Istanbulului” de aceeași autoare și mi s-a părut o carte fascinantă. Sunt convinsă că nici „Cele patruzeci de legi ale iubirii” nu se va lăsa mai prejos. :)

Roxana Moldovan

11 ian. 2016

Micuta Bijou -Patrick Modiano

olimpia

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc si ma asteapta cuminti sa le citesc : \"Sticletele\" - Donna Tartt si \"Eleganta ariciului\" - Muriel Barbery.

BUNEA GABRIELA

11 ian. 2016

As vrea sa citesc Viata elfilor - Muriel Barbery si Ines a sufletului meu - Isabel Allende, plus multe altele.

Dintr-o lista lunga doresc sa citesc cel mai mult ”Jurnalul Annei Frank”. :)

Alina

11 ian. 2016

Splendida cetate a celor o mie de sori, Un veac de singurătate, și multe altele!

Rodica

11 ian. 2016

Anthony Doerr - Lumina pe care n-o putem vedea. Va apărea la editura Humanitas.

Kruppa Madalina

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux

Marin Oana

11 ian. 2016

Astept cu nerabdare Kings Rising de C. S. Pacat, vol 3 din seria Captive Prince.

Lili

11 ian. 2016

Abia aștept să citesc Coco Chanel de Edmonde Charles-Roux :) .

Știu că în curând va fi tradusă la editura Polirom ultima carte a lui Jonathan Franzen, \"Purity\". Pe acesta abia aștept să o citesc!

Cavadia Camelia

11 ian. 2016

Anul asta abia aștept sa citesc Onoare de Elif Shafak si Arta simplității de Dominique Loreau.

Bianca Mogos

11 ian. 2016

Anul asta abia aștept sa citesc Onoare de Elif Shafak si Arta simplității de Dominique Loreau.

Bianca Mogos

11 ian. 2016

Tangou pentru Lisandra - Helene Gremillon

Ana Maria Nica

11 ian. 2016

Astept cu nerabdare a doua carte din seria \"Outlander\": \"Dragonfly in Amber\" de Diana Gabaldon (ed. Nemira)

Mihaela

11 ian. 2016

Bună, Laura. Mulțumim și de acest penultim concurs. Eu abia aștept să pun mâna pe Croniciile vulpii, semnată de Paul Grigoriu. Sper să-mi găsesc timpul necesar să o termin pe toată-toate.Te pup, mult succes.

Laura Teodora

11 ian. 2016

Dupa ce am terminat de citit "Sasenka", abia astept sa citesc si „Într-o noapte de iarnă”, de Simon Sebag Montefiore :-)

Ana Maria T.

11 ian. 2016

O carte pe care abia astept sa o citesc este \"Femeia in fata oglinzii\" de Eric-Emmanuel Schmitt.

Multumim pentru concurs, Laura :) Cel mai mult astept sa ma pun iar sa citesc seria Roata Timpului. Am adorat primele volume si vreau sa iau toata seria de la capat

Saftoiu Corina

11 ian. 2016

Anul asta deabea aștept sa citesc Omul invizibil

Denis

11 ian. 2016

Eu am de gând să ”recuperez” niște cărți clasice anul ăsta și abia aștept să citesc ”Frații Karamazov”. Mulțumim de concurs! :)

Popa

11 ian. 2016

Buna Laura,Una din cartile pe care vreau sa le citesc snul acesta este DANEZA de David Ebershoff.

urjuma cristina

11 ian. 2016

Cu oarecare teama... planuiesc sa incep MICHEL HOUELLEBECQ \"Supunere\". Imi plac cartile lui dar aceasta se ocupa de un subiect dureros.....

Daniela

11 ian. 2016

Martianul de Andy Weir

Andreea Sîrba

11 ian. 2016

Dictator de Robert Harris.

Ramona Ciobanu

11 ian. 2016

Buna Laura,Am inceput si sper sa termin saptamana aceasta, Hotul de carti - Markus Zusak, saptamana viitoare mi-am propus sa citesc Orele indepartate - Kate Morton si sper sa-mi pot cumpara apoi Viaţa elfilor - Muriel Barbery.

Camera, de Emma Donoghue

Madalina

11 ian. 2016

În capul listei pe care mi-am propus-o la început de an se află: Onoare, de Elif Shafak - pe care sper să o încep curand - Isabel Alende cu Ines a sufletului meu si Fiica norocului, Inimă cusută, de Carole Martinez, Alice Munro cu Ură, prietenie, dragoste,casatorie; si multe altele. Un an cu spor la citit tuturor.

Am o lista lungaaaa de carti de citit in 2016. Vreau neaparat sa citesc Despartirea de Bucuresti. O povestireVictor Ieronim Stoichita.

Liana Ionescu

11 ian. 2016

Buna Laura, Cartea pe care abia astept sa o citesc anul acesta este Cosmos: A Spacetime Odyssey scrisa de Carl Sagan.Raluca

Iftime

11 ian. 2016

„The Marble Collector” („Colecționarul”), de Cecelia Ahern

Corbeanu Laura

11 ian. 2016

In primul rand vreau sa-ti multumesc. Datorita tie am reinceput sa citesc si sa ma bucur de fiecare minut in care pot sa intru intr-o noua lume... dehh..imaginatia bate-o vina! Pentru anul acesta mi-am adus din Romania o geanta de carti+ inca cateva cumparate de la duty free. Deci, vreau sa citesc urmatoarele: Luis Buñuel- my least breath, De unde vine iubirea de Lorna Byrne, Cupa vietii de Mihail Bulgakov. Sunt doar cateva. Apoi, imi doresc sa citesc toate cartile lui Peter Mayle dar in franceza. Mai vorbim peste cateva luni.

Adam andreea

11 ian. 2016

Am de gand sa citesc Sticletele cat mai curand :)

Adriana

11 ian. 2016

Cartea pe care mi-am propus neaparat sa o citesc anul acesta, pe langa multe altele, este \"Fata din tren\" de Paula Hawkins.

Omul fără însușiri, de Robert Musil

Cartea pe care astept cu nerabdare sa o citesc anul acesta este \"Regina zapezilor\', de Joan D. Vinge. Te pup

Adelina

11 ian. 2016

Una din cartile pe care mi-am propus sa o citesc anul acesta este \"Emma\", de Jane Austen.

Iulia Vioreanu

11 ian. 2016

Minciuni pe canapea de Irvin D.Yalom

Buna,vreau sa citesc Lectii de magie.Elizabeth Gilbert!!

anamaria

11 ian. 2016

Pentru anul 2016 mi-am propus sa citesc cartea Hotul de cărți a lui Markus Zusak, deoarece am citit câteva recenzii despre ea și chiar mi-a stârnit interesul, pe lângă multe altele care sunt în așteptare pe lista! Mi-as petrece tot timpul liber citind carti!

În 2016 abia aștept să citesc al doilea volum din seria An Ember in the Ashes scrisă de Sabaa Tahir, A Torch Against the Night!

Loredana M.

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc cartea Martianul!

Sper sa citesc cat de curand trilogia lui Grey ;) si ce o mai aparea dupa!

Matgaret Mazzantini- Marea, dimineata

Magda

11 ian. 2016

De citit ...sunt multe cărţi pe care de abia aştept să le citesc, unele sunt pe listă, altele la curier pe cale să ajungă la mine (prima pusa pe raftul de lectură va fi cred "Legende despre Isus" de Selma Lagerlof) dar ceea ce aştept cu sufletul la gură şi nerabdare multă în ..degete e să colorez Alice in Ţara Minunilor de Johanna Basford, o poveste unică, extrem de fascinantă şi cred că de asemenea foarte ofertantă pt colorat :) ; ce alternativă mai draguţă poate exista la plăcuta oboseală instalată după parcurgerea unei cărţi bune...decât să dai imaginaţiei culoare oprind puţin din zbor stolul gandurilor sâcâitoare? ...

Cionca Otilia

11 ian. 2016

Sunt multe carti pe care mi-as dori sa le citesc anul acesta. Una care imi vine in minte acum este \"O cale ingusta spre nordul indepartat\" de Richard Flanagan.

Oana Barabas

11 ian. 2016

Una dintre cartile pe caare vreau sa le citesc, in curand, este \"Anul in care te-am intalnit\" de Cecelia Ahern.

Craiasu Bianca

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc \"Femeia in fata oglinzii\" de Eric-Emmanuel Schmitt :)

Buna, pe lista de anul acesta se afla si A cincea cupa de Dan Simmons.

Boanca Alina

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc Nostalgia de Mircea Cartarescu.

Beatrice

11 ian. 2016

Am auzit ca e o carte buna, asa ca vreau sa citesc Karl Ove Knausgard - \"Lupta mea. Cartea intai: moartea unui tata\".

Sorina

11 ian. 2016

Stephen King - 22/11/63

Abia astept sa citesc cartea Martianu de Andy Weir :)

Ionescu Raluca

11 ian. 2016

Imi doresc sa citesc in 2016 Sticletele de Donna Tartt.

Mary

11 ian. 2016

Martianul **

Ionescu Raluca

11 ian. 2016

Sticletele, de Donna Tartt

Ioana Dana

11 ian. 2016

Delirium :)

Elena Tara

11 ian. 2016

Ulysses de James Joyce

Jules

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc Va scriu din Teheran - Delphine Minoui si In Pielea Unei Jihadiste - Anna Erelle.

Aldea Elena

11 ian. 2016

Scrisorar - Mihail Siskin

AnaF

11 ian. 2016

Desi publicata anul trecut inca nu am reusit sa pun mana pe ea, cartea pe care tin neaparat sa o citesc este The Shepard\'s Crown, de Sir Terry Pratchett - ultima din seria Discworld.

mircea

11 ian. 2016

”Martirele de la Magdalen”, Ken Bruen - autor irlandez, faimos pentru abordarea genului ”noir” în stil personal.

raluca stefan

11 ian. 2016

Biblia pierduta de Igor Bergler

Maria Ene

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc Al cincilea val si Marea nesfarsita. Totodata astept sa termin restul cartilor si sa imi iau Cioburi de stele si Farame de soapte. Am citit nenumarate recenzii despre ele. O prietena are ambele volume din Al cincilea val si am vrut si eu sa incerc.

Bordea Catalina

11 ian. 2016

Portocala mecanica de Anthony Borgess

Anul acesta abia aștept să citesc Chemarea monstrului de Patrick Ness.

Abia astept sa citesc \"Dealurile verzi ale Africii\" - am cumparat-o in decembrie intr-o shopiingareala mai \"aroganta\" asa, cu mai multe carti odata, si inca nu i-a venit randul :) insa e pe drum, cat de curand termin ceea ce citesc momentan, si abia astept sa o savurez!!! Am citit doar review-uri bune despre ea, filmul ecranizat dupa aceasta carte mi-a placut foarte mult, .... deci are toate elementele :)

Corina Marchis

11 ian. 2016

Anul acesta abia astept sa citesc seria millennium (începând cu primul volum pe care l-am achiziţionat recent: bărbaţi care urăsc femeile)

Mihaela

11 ian. 2016

Blestemul regelui de Philippa Gregory.

Dorina Danila

11 ian. 2016

Sticletele de Donna Tart

Proteasa

11 ian. 2016

ENESCU si hora razelor de soare, de Cristina Andone este cartea pe care o asteptam sa iasa si sa o citim de asemenea anul asta.

Cartea clanului Baltimore, de Joel Dicker

Negoita

11 ian. 2016

De abia să citesc Distanța dintre noi - Jhumpa Lahiri

MARCU DIANA

11 ian. 2016

Abia aștept ca editura Litera să publice anul acesta cartea \"Războiul nu are chip de femeie\" scrisă de către Svetlana Alexievici .

Alina

11 ian. 2016

\"Encyclopedia of the Exquisite: An Anecdotal History of Elegant Delights\" de Jessica Kerwin Jenkins. Este o carte din 2010, dar am aflat abia acum de ea.

Roxana Perianu

11 ian. 2016

Martianul, de Andy Weir

Alina Pustan

11 ian. 2016

\"Răzbunătorul. Legenda lui Hugh Glass\" de Michael Punke , carte care va fi publicata foarte curand la Editura Trei (una dintre preferatele mele)

\"Marțianul\" de Andy Weir

Ioana cacso

11 ian. 2016

\"Biblia pierduta\",de Igor Bergler

Camelia

11 ian. 2016

In anul 2016 astept cu nerabdare sa citesc \"Mintile lui Billy Milligan\" - Daniel Keyes.

Simona Mituletu

11 ian. 2016

,,Numără stelele \" de Lois Lowry -editura Arthur 2015

A brief history of seven killings, de Marlon James

;Jurnalul unei fete greu de mulțumit; - Jeni Acterian

Abia astept sa citesc Martianul de Andy Weir

Maria

11 ian. 2016

Anul acesta imi doresc sa citesc fata din tren :)

Jarca Daiana

11 ian. 2016

Anul acesta îmi doresc să citesc Oraşul Pustiu, Fata din tren şi seria The Lunar Chronicles.

Paul Jarca

11 ian. 2016

Eu abia astept sa citesc Chemare monstrului de Patrick Ness :)Multumim pentru concurs!

Ana Cocanu

11 ian. 2016

Anul acesta imi doresc sa citesc \"Marțianul\" de Andy Weir :)

Cojocaru Melina

11 ian. 2016

Anul acesta abia aştept să citesc ,,Solenoid\'\' de Mircea Cărtărescu. ^^

Ursu Ileana

11 ian. 2016

In 2016 abia astept sa citesc articolele literare de pe acest site :) si ultimele carti ale lui Julian Barnes, Keeping an Eye Open: Essays on Art si The Noise of Time.

Anul acesta vreau sa citesc \"Secta asasinilor\" - seria Razboaiele Lumii Pamantene De Licia Troisi si apoi sa continui cu \"Cele doua razboinice\" din aceiasi serie.

Marius G

11 ian. 2016

\"Marțianul\" de Andy Weir

alinahurmuz

11 ian. 2016

The book of forgiving - Desmond Tutu & Mpho Tutu

Andra

11 ian. 2016

Cartea pe care abia astept sa o citesc in 2016 este Inima de cerneala de Cornelia Funke .

Mariana Turcu

11 ian. 2016

Wow! o carte de colorat ca premiu! De cand imi doresc asa o carte, pacat de pret care ma tine de la distanta chiar daca o fi antistres. Anul asta imi doresc sa citesc macar atatea carti ca si anul trecut. Neaparat vreau sa citesc seria de romane ale lui Maurice Druon care a inspirat GOT plus biografia lui Charlie Chaplin si a lui Andre Agassi, orice de Bill Bryson samd...

Simona

11 ian. 2016

Michelle Gable, „Un apartament la Paris”

Enache Silvia

11 ian. 2016

De ce e Romania altfel - Lucian Bioa :)

Exercitii de echilibru - Tudor Chirila

Topor Cristian

11 ian. 2016

Sunt foarte multe cărţi pe care abia aştept să le citesc anul acesta, dar voi începe cu \"Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry\", Rachel Joyce.

Năstase Ana

11 ian. 2016

\" Bonjour, fericire!\" - este cartea pe care vreau să o citesc în mod special anul acesta.

Demonul amiezii, Andrew Solomon

\"Tata bogat, tata sarac\" - Robert T. Kiyosaki :)

Stavar Simona

11 ian. 2016

Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt

badea adriana

11 ian. 2016

Sînt o babă comunistă! - Dan Lungu

Anghel Mugurel

11 ian. 2016

Made in Sweden de Roslund & Thunberg

izabellab

11 ian. 2016

Sper să-mi fac timp să citesc „Contele de Monte-Cristo” de Alexandre Dumas. Am văzut filmul pe la 8 ani, într-un cinematograf care s-a închis de multă vreme, și am o legătură specială cu personajele. :)

Mihai Alina

11 ian. 2016

Fratii Karamazov, Dostoievski

Pop Delia

11 ian. 2016

Anul acesta abia aștept să citesc volumul din seria ,,Outlander” :)

Lazăr Cosmin

11 ian. 2016

Abia aștept să citesc American Psycho de Bret Easton Ellis. Am devenit foarte curioasă, iar anul trecut – din păcate, nu am reușit să ajung la ea.

Irina Gheorghe

11 ian. 2016

Aștept cu sufletul la gura sa citesc Cartea Mironei , de Cella Sârghi ! ❤️ Sunt sigura ca imi va topi întregul univers !

Lupu Carmen

11 ian. 2016

întrebarea: Ce carte abia așteptați să citiți în 2016? răspuns: ”Sissi, împărăteasa Austriei” de Jean des Cars

Diana Vasile

11 ian. 2016

Milena Busquets – Până şi asta o să treacă, pentru că într-un fel se potriveşte cu momentul în care mă aflu acum ...

Lavinia Alexa

11 ian. 2016

Anul acesta as vrea sa citesc jurnalul Annei Frank

Marina Popescu

11 ian. 2016

Ghici cine moare primul, Regatul luminilor, Lolita, Al cincilea val. :)

Audrey

11 ian. 2016

Satantango - Laszlo Krasznahorkai

klau

11 ian. 2016

Abia astept sa citesc Fata din tren de Paula Hawskins

Anda t

11 ian. 2016

\"Extrem de tare și încredibil de aproape\" (\"Extremely Loud and Incredibly Close \") - Jonathan Safran Foer

Muriel Barbery - Viața elfilor (pe care am început-o deja) și T.S.Eliot - Pisicoteca practică a lu' Moș Pârșu (răsădită în sol autohton de Florin Bican)

Mădă Oprea

11 ian. 2016

Astept sa citesc Jurnalul Annei Frank, Femeia de hartie , Fata din tren si orice de Cecelia Ahren :-)

Ivan Adriana

11 ian. 2016

imi doresc sa citesc biografia lui Andre Agassi

Mayamaria

11 ian. 2016

Daca spun The Winds of Winter e credibil? In cazul (extrem de probabil) in care nu apare o sa zic Blestemul regelui de Philippa Gregory.

Anca Ciochina

11 ian. 2016

Eu abia astept sa citesc cartea \" The noise of time\" de Julian Barnes. Am citit aproape toate cartile lui Barnes si sunt convinsa ca si aceasta va fi pe placul meu! Dar mai sunt si alte carti din 2015 care nu am apucat inca sa le citesc: Anul in care te-am cunoscut, Fata din tren, Gradina uitata, Papadiile, cartile lui Harukami.

ginghina carmen

11 ian. 2016

Cred ca la mine 2016 o sa fie anul Karl Ove Knausgard - as vrea sa-i citesc toata opera, tradusa si inca netradusa. :)

Veronica

12 ian. 2016

Aoleu, grea intrebare. Am o lista lungaaaaa. Din cartile care au facut furori in 2015 si care m-au facut curioasa as incerca : Marlon james - A brief history of seven killings si A little life - Hanya Yanagihara. Bineinteles lista e luuuunga ..... firesc o sa vreau sa citesc si cartea noua a lui Julian Barnes - The noise of time ( acum am reusit, in sfarsit, sa ajung la Pe fereastra :) )

irina

12 ian. 2016

Hmm, nu credeam că o să fie așa greu de răspuns. Vreau să citesc muulte cărți în 2016, dar alegând una pe care am tot vrut să o citesc și în 2015 și nu am apucat, o să spun \"Fata din tren\".Mulțumim pentru concurs!

Roxi

12 ian. 2016

Am o lista luuunga si timp putin, dar in vacanta inter-semestriala voi incepe cu Solenoidul lui Cartarescu.

Doresc sa particip la concursul de mai sus iar raspunsul la intrebarea formulata este: doresc sa citesc in 2016 Enciclopedia muzicii electronice romanesti.

Georgiana

12 ian. 2016

În primul rând, aș vrea să termin Solenoid a lui Mircea Cărtărescu. În al doilea rând, lista este una lungă: Dialoguri de duminică de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, Laur de Evgheni Vodolazkin, Beautiful You de Chuck Palahniuk, Divisadero de Michael Ondaatje, Croitoreasa de la Dachau de Mary Chamberlain și nu în cele din urmă, Arhitectura fericirii de Alain de Botton. Spor la citit! :)

Agafiței Alina

12 ian. 2016

mmm lista e mare ca in fiecare an, insa teancul de langa pat contine- a dance with dragons, Marina-Zafon, Basme de Hermann Hesse...

Anca

12 ian. 2016

Cartea pe care vreau sa o citesc in anul 2016 este Polyanna - jocul bucuriei.

Ioana Tant

12 ian. 2016

Cartea pe care doresc cel mai mult sa o citesc este \"eroul evourilor\" a 3 carte din seria \" Nascuti din ceata \" de Brandon Sanderson

Alex Colita

12 ian. 2016

Din păcate, sau din fericire, am o listă în asteptare destul de lungă. Dar ce vreau să citesc anul acesta este \"Istanbul\" de Orhan Pamuk. Iubesc acest oras... Iar O. Pamuk m-a surprins prin maniera sa de a construi romanele. De abia astept să-mi iau cartea.

Cartea pe care o astept anul acesta este \"Sandu\", de Alex Plescan.

Poliana Catalin

12 ian. 2016

Cartea pe care abia astept sa o citesc in anul 2016 este \"Fata din tren\" de Paula Hawkins.

Maria

12 ian. 2016

De abia astept sa citesc Chemarea monstrului de Patrick Ness!

Mi-ar placea sa citesc cateva din cartile Ceceliei Ahern.

Lidia

12 ian. 2016

Eu aș vrea Cireșarii!

Ioana Fățan

12 ian. 2016

Fluturi

Avocatul din limuzina de Michael Connelly. Am vazut filmul si tocmai am primit cartea cadou, asa ca abia astept sa ma apuc de ea!

Petroi Teodora

12 ian. 2016

\"Fluturi\" de Irina Binder

Adina Roz

12 ian. 2016

A inflorit liliacul de Rodica Ojog-Brasoveanu printre multe alte carti.

O mulțime, dată fiind pasiunea pentru lectură, dar menționez una, care sper să fie tradusă anul acesta Lake House de Kate Morton, autoare ale cărei cărți le-am ”devorat”.

Roxana Dejanu

12 ian. 2016

Sunt cateva carti pe care vreau sa le citesc anul acesta, printre care cel mai mult doresc sa citesc romanele de George R.R. Martin - din seria \"Cântec de gheata si foc\"-. Spor la lectura!

Ramona

13 ian. 2016

Anul asta voi citi cu siguranta Yukio Mishima-Dupa banchet,Yeonmi Park-Drumul catre libertate si Ramita Navai-Orasul minciunilor.

Nicoleta Chis

13 ian. 2016

Solenoidul (chiar daca a aparut pe la sfarsitul anului trecut).

Ioana

13 ian. 2016

\"Departe de lumea dezlănțuită\" de Thomas Hardy

Drugan Laura

13 ian. 2016

Jurnalul fericirii, Nicolae Steinhardt

Andreea Luiza

13 ian. 2016

Istoria lecturii, de Alberto Manguel

Daca ar fi sa aleg doar o carte, as spune ca sunt nerabdatoare sa citesc "Tangou pentru Lisandra" de Helene Gremillon. ("Confidentul" mi-a placut mai mult decat ma asteptam, asa ca astept sa vad ce impresie imi lasa si cel de-al doilea roman al autoarei).

Cris R

13 ian. 2016

Abia aștept să citesc \"Fata de hârtie” de Guillaume Musso ^_^.

\"Femeia sfâșiată\" -Simone de BeauvoirO seara plăcută!

Dragan Crenguta

13 ian. 2016

Ucenicul arhitectului- Elif Shafak

Doina Bica

13 ian. 2016

Abia astept sa citesc \"Laur\" - Evgheni Vodolazkin

Vreau neaparat sa citesc in 2016 , Biblioteca umbrelor- Mikkel Birkegaard si Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak

Elena P

14 ian. 2016

Anul acesta sper sa apara "The Winds of Winter", de George R.R. Martin, pe care abia astept sa o citesc. :)

Maria Dinca

14 ian. 2016

Cartea pe care de abia aștept să o citesc în 2016 este \"Cartea cetății doamnelor\" de Christine de Pizan.

Diana Mihai

14 ian. 2016

\"O ciudăţenie a minţii mele\"-Orhan Pamuk

Morar Roxana

14 ian. 2016

Cartea pe care abia aștept să o citesc în 2016 este \"Jurnalul unui geniu\" de Salvador Dali.

Teodora Zaharia

14 ian. 2016

Cartea care abia astept sa o citesc in ianuarie sau cel tarziu in februarie din cauza sesiunii este : Carte de citit in doi , de Victor Miron , abia astept sa o cumpar pentru ca sunt tare curioasa de acest nou model de carte!

Abia astept sa citesc \"Ciudata e lumea, pana la urma!\". Trebuie sa soseasca zilele acestea prin curier.:D

Oana Popescu

14 ian. 2016

Cartea pe care mi-as dori sa o citesc in acest an este: \" Femeia sfasiata\" de Simone de Beauvoir

Este interesanta, te va amuza! Daca nu o ai, ti-o pot imprumuta! :)

Oana

14 ian. 2016

\"What If?\" de Randall Munroe

Denis T

14 ian. 2016

Abia aștept să citesc "Scrisori către un tânăr romancier" a lui Mario Vargas Llosa. ^_^

Rumega Raluca

14 ian. 2016

In miscare : O viata - Oliver Sacks

Andreea Iacob

14 ian. 2016

Exercitii de echilibru - Tudor Chirilã

Alexandra MM

14 ian. 2016

Steve Berry - Camera de chihlimbar

Alexandra

15 ian. 2016

De-amor, de-amar, de inimă albastră - Ileana Vulpescu

Oprea Ana-Maria

15 ian. 2016

\"Generaţia înstrăinată\" de Josh McDowell.

Teo

15 ian. 2016

În acest an mi-am propus să citesc romanul Nuanțe de cenușiu de Jasper Fforde,o carte foarte interesantă.

Maria Prodan

15 ian. 2016

O ciudăţenie a minţii mele de Orhan Pamuk

Marcu

15 ian. 2016

\"Miss Peregrine\" de Ransom Riggs.

Anastasia

15 ian. 2016

\"Chemarea monstrului\"-Patrick Ness

Roxana

15 ian. 2016

Margaret MacMillan, the War That Ended Peace

Ioana t

15 ian. 2016

\'\'Adulter \'\' - Paulo Coelho .

Radac Andreea

16 ian. 2016

Zona zero - Lavinia Calina

Alexa Roxana

16 ian. 2016

Sarah Winman-Cand Dumnezeu era iepure

Andreea B

16 ian. 2016

Wonder de R. J. Palacio

Oana

17 ian. 2016

\"Orasul minciunilor. Dragoste, sex si moarte la Teheran"\", Ramita Navai

Hriscu Cristina

17 ian. 2016

Antoaneta Ralian - \"Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei\'\'.

Stan Roxana

17 ian. 2016

Musashi, de Eiji Yoshikawa.

Nicoleta

17 ian. 2016

Stoner

Carmen

17 ian. 2016

”Chipuri ascunse” - Salvador Dali

Oana Mancu

17 ian. 2016

Solenoid - Mircea Cartarescu

Dorina

17 ian. 2016

Cum sa te indragostesti de Cecelia Ahern

Sânge de cerneala-Cornelia Funke

Andreica Daniel

17 ian. 2016

Teorema lui Almoldovar- Antoni Casas Ros

blebea cristina

17 ian. 2016

Bibilia pierduta

anton aurelia

17 ian. 2016

Padurea norvegiana- Haruki Murakami

Stefana D

17 ian. 2016

Suntem deja uitarea ce vom fi - Hector Abad Faciolince

Ridica-te din propria cenusa mai puternic ca oricand - Brené Brown

Saveanu

17 ian. 2016

mario-vargas-llosa - ratacirile-fetei-nesabuite-

Dialogurile - Platon

Prea multe fericire - Alice Munro

Alexandra

17 ian. 2016

”Imperiul fetelor bătrâne” de Liliana Corobca

Ioana Revnic

17 ian. 2016

"Orasul focului ceresc" de Cassandra Clare

Georgiana

17 ian. 2016

\"O ciudatenie a mintii mele\" de Orhan Pamuk

Laura Tanase

17 ian. 2016

\"Sticletele\" de Donna Tartt pe care am cumparat-o de ceva vreme si abia astept sa o citesc

In 2016 de abia astept sa apara volumul 3 din Fluturi de Irina Binder. Dar am pe lista si \"Marina\" de Carlos Ruiz Zafon, restul cartilor lui le-am citit, chiar le recomand cu drag.

Petrescu Mirela

17 ian. 2016

Lacrimi de inger (dincolo de viata) - Ioana Dumitrachescu(Am atatea pe lista, incat am ales aleatoriu :). Domnul sa-mi ajute sa citesc tot ce-mi doresc! Felicitari pentru toata activitatea si mult succes in continuare!)

Mariana Petcu

17 ian. 2016

\"Elixirul dragostei\" de Eric-Emmanuel Schmitt

Catalina Popa

17 ian. 2016

\"Avuția națiunilor\" - Adam Smith

Raț Daniela

17 ian. 2016

Anii romantici, Gabriela Adamesteanu

Mihai Tanasie

17 ian. 2016

Ma numesc Rosu de Orhan Pamuk

CRISTINA

17 ian. 2016

Ciresarii, Constantin Chirita

Radu Dobre

17 ian. 2016

Dimineata pierduta, Gabriela Adamesteanu

Adina Rosetti - De zece ori pe buze.

Simona

17 ian. 2016

Colectionarul - John Fowles

Stefania

17 ian. 2016

1984 - George Orwell :) Este prima de pe lista de carti \"Rory Gilmore reading challenge\", pe care mi-am propus sa o urmez ca rezolutie de anul nou.

Emoții date pe față - Paul Ekman :)

Anna Maria

17 ian. 2016

Bunaa. Cartea pe care chiar vreau sa o citesc anul acesta este Colectionarul de Cecelia Ahern. Abia astept sa apara si abia astept sa o cumpăr. ❤

Chifu Roxana

17 ian. 2016

DINTI ALBI - Zadie Smith

Carmen

17 ian. 2016

In 2016 imi doresc sa citesc \"Jurnalul fericirii\", de Nicolae Steinhardt si imi doresc sa termin de citit \"Supravietuitorii\", o carte despre cativa dintre supravietuitorii temnitelor comuniste. De asemenea imi doresc sa completez colectia Cioran, din care imi lipsesc 2-3-4 exemplare :)

Cristian

17 ian. 2016

Sandu de Alex Plescan

Ilie Georgiana

17 ian. 2016

Malad de Alexandru Voicescu

Guy de Maupassant- Bel-Ami

Simona Adelina

17 ian. 2016

Vreau sa citesc Big Magic, Creative Reading beyond fear de Elizabeth Gilbert, autoarea romanului bestseller Mananca Roaga-te Iubeste.

Fecioru

17 ian. 2016

Distanța dintre noi de Jhumpa Lahiri, restanțele din 2015 (Margaret Atwood) și... ce vom mai citi pe la cluburile de carte.

Marilena

17 ian. 2016

Suntem deja uitarea ce vom fi de Héctor Abad Faciolince

Camelia

17 ian. 2016

\"In miscare. O viata\" - Oliver Sacks

Atrasa de recenzia de pe blog, imi doresc sa citesc Distanta dintre noi de Jhumpa Lanhiri.

Stavre Iulia

17 ian. 2016

Hotul de carti\"! Este o carte despre care am auzit numai de bine, din pacate nu am reusit sa o citesc pana acum, dar anul asta nu imi mai scapa, mai ales ca are si un pret mai mic. Cu siguranta va fi urmatoarea dupa cea pe care o citesc in prezent. Toate cele bune!

Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare

Gaciu Nicoleta

17 ian. 2016

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter