Noutățile și evenimentele Editurii Corint la Gaudeamus 2016

Noutățile și evenimentele Editurii Corint la Gaudeamus 2016

Evenimentele Grupului Editorial Corint la Târgul de Carte Gaudeamus 2016

Așa cum v-a obișnuit, Grupul Editorial Corint s-a pregătit cu o mulțime de surprize și titluri fascinante pentru ediția cu numărul 23 a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2016 (16-20 noiembrie). Iată mai jos evenimentele care vor avea loc în standul Corint din Pavilionul Central al Romexpo și noile titluri GEC.  

Miercuri, 16 noiembrie

10:30 – Atelier de robotică organizat de Corint Junior împreună cu Young Engineers.
11:30 – Evenimentul de lansare a cărții Dragoste și revoluție. Amintirile unei românce în Turcia lui Kemal Atatürk de Florin Țurcanu și Enis Tulça – colecția Corint Istorie. 
Vor lua cuvântul: Excelența Sa Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Turciei în România, Florin Țurcanu, istoric și profesor la Universitatea din București, Enis Tulça, istoric și profesor la Universitatea Galatasaray din Istanbul. Discuția va fi moderată de Ana Antonescu, director editorial al Editurii Corint. 

Textul amintirilor este o mărturie, frapantă prin detalii, despre începuturile spartane ale regimului kemalist, în peisajul primitiv al Anatoliei centrale. Autoarea este o româncă, Anișoara, o iubire necunoscută până acum a lui Atatürk. La un capăt al acestei istorii este Mustafa Kemal care «la o măsuță de meze (...) punea la cale soarta Turciei» și care-i încredința Anișoarei, atunci când lipsea din Ankara, valiza în care-și păstra «toată averea lui» pentru a o adăposti sub patul ei. La celalalt capăt este părintele națiunii, cu autoritatea sa necontestată, observat în decorul oficial al palatului Dolmabahce, în ambianța cluburilor selecte din Istanbul sau pe puntea iahtului, în plimbările sale estivale pe apele Bosforului.” (Florin Țurcanu)

Joi, 17 noiembrie

10:30 – Atelier „Scrie-ți propria ta poveste” organizat de Corint Junior și Corina Andrei. 

16:00 – Eveniment de lansare a cărții Curs auto intensiv. Teorie și teste pentru obținerea permisului de conducere de Colonel (r) de poliție ing. Gino-Theodor Bosman și Maior (r) de poliție av. Ioan Roman 
Vor lua cuvântul: Titi Aur, pilot de raliu, Colonel (r) de poliție ing. Gino-Theodor Bosman, Maior (r) de poliție av. Ioan Roman. Vizitatorii standului Corint sunt invitați să completeze chestionarele Cursului auto intensiv și să participe la tombola surpriză! 

18:00 – Eveniment de lansare a cărții Viva Regina Maria! Un destin fabulos în reîntregirea României – colecția Istorie cu blazon (text, transcrierea manuscriselor din limba engleză și note - Diana Mandache)
Vor lua cuvântul: Diana Mandache, istoric, Filip-Lucian Iorga, istoric, inițiatorul și coordonatorul colecției Corint Istorie cu blazon
Îmi petrec diminețile alergând în diferite spitale, sunt o mulțime, pline deja, și încerc să îmi împart timpul și simpatiile între toate, dar nimic din ce ne a fost adus de pe câmpurile de luptă nu se compară cu ororile de neconceput pe care le au produs bombele aruncate din aeroplane pe străzi.ˮ (Scrisoarea Reginei Maria către mama sa, 19 septembrie/2 octombrie 1916)
Venită de tânără într o țară îndepărtată din sud estul Europei, Ma¬ria a adoptat noua identitate națională și s a adaptat la realitățile bal¬canice. Purtând aura augustei sale ascendențe, Regina Maria a devenit neașteptat de populară în anii războiului... A vizitat și a încurajat mili¬tarii răniți, orfanii de război, dar și copiii din satele sărace ale Moldovei, a organizat spitale, ambulanțe și cantine. A sprijinit Crucea Roșie româ¬nă și a colaborat cu societățile similare ale aliaților. Mai mult, a purtat corespondență cu șefi de stat, verii săi, prezentând situația politică a țării, iar cu personalități ale Conferinței de pace de la Paris a vorbit despre oameni, frontiere, drepturi istorice și alianțe.” (Diana Mandache)

Vineri, 18 noiembrie

10:30 – Atelier „Desenează-ți propria ta poveste” organizat de Corint Junior și ilustratorul Walter Reiss.

15:00 – Eveniment de lansare a cărții Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu de Marius Oprea (colecția Corint Istorie – Autori români)
Vor lua cuvântul: Emil Constantinescu, Președinte al României (1996-2000), Costin Georgescu, fost Director al Serviciului Român de Informații, Doru Dumitrescu, coordonatorul colecției CORINT ISTORIE - AUTORI ROMÂNI, Marius Oprea, autorul cărții. Discuție moderată de Florin-Răzvan Mihai, redactor-coordonator al colecției CORINT ISTORIE 

Marius Oprea, doctor în istorie, arheolog, poet, activist civic și demnitar, care în timpul studenției a fost urmărit și anchetat de Securitate, a devenit cunoscut după Revoluție prin cărțile despre crimele Securității comuniste.
Când l-am chemat în rândurile echipei prezidențiale și l-am însărcinat cu redactarea unui raport asupra Programului anticorupție inițiat în ianuarie 1997, după șapte ani în care o parte din fosta Securitate «privatizase comunismul», am mizat pe faptul că «vânătorul de securiști» va deveni un bun «vânător de corupți». Nu m-am înșelat și acum avem dovada. Dedicația cărții de față, Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu, adresată unui sirian apreciat și iubit de români, face o distincție clară între interlopi și arabii integrați onest în societate, punându-i sub oprobriu pe cei care au văzut țara «ca o pradă». Francezii i-au dedicat un film lui Marius Oprea, iar Guido Barella a publicat în Italia volumul La tortura del silenzio (În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea, Editura Corint, 2015). Sper ca tot mai multe conștiințe să se elibereze de sub «teroarea tăcerii», pentru a ne ajuta să cunoaștem istoria adevărată a tranziției postcomuniste românești
.” - (Emil Constantinescu, Președintele României,1996–2000)

16:30 – Eveniment de lansare a cărții ISIS – Negustorii de oameni. Refugiați, răpiri și afaceri de miliarde de Loretta Napoleoni.  
Vor lua cuvântul: Mihai-Răzvan Ungureanu, profesor universitar, Iulian Fota, conferențiar universitar, Lavinia Betea, istoric, coordonatorul colecției CORINT ISTORIE, Bedros Horasangian, jurnalist și prozator. La eveniment va participa și doamna Olimpia Stanciu, care își va împărtăși experiențele de refugiată din Siria.  Discuție moderată de Ana Antonescu, director editorial al Editurii Corint. 

Într-o captivantă relatare, prin cercetarea cazurilor individuale și a fenomenului în general, Loretta Napoleoni prezintă metodele brutale de răpire și trafic de persoane și dezvăluie afacerile nemiloase puse la cale de teroriști.” (Gleenbooks Cleaner)

ISIS. Negustorii de oameni păstrează aceeași remarcabilă viziune cu care Loretta Napoleoni ne-a obișnuit. Autoarea dezvăluie lumea ascunsă în care inteligența umană este pusă în slujba falselor idealuri, în care terorismul, spolierea, traficarea și exploatarea semenilor fuzionează într-un păienjeniș secret de înțelegeri, complicități și înșelăciuni, de fapt o mașinărie de produs bani și putere. Un păienjeniș care dezumanizează deopotrivă victimele și agresorii.” ( Mihai-Răzvan Ungureanu)

18:00 – Eveniment de lansare a cărții Noul țar de Steven Lee Myers (colecția Corint Istorie).
Vor lua cuvântul: Armand Goșu, conf dr., Facultatea de Științe Politice a Universității din București, Antoaneta Olteanu, prof. dr, Facultatea de Limbi Străine a Universității din București, Vasile Ernu, jurnalist, Lavinia Betea, istoric, coordonator al colecției CORINT ISTORIE
Nicio personalitate nu a influențat atât de mult istoria europeană în secolul al XXI-lea așa cum a făcut-o Vladimir Putin. Noul țar este o biografie fascinantă, detaliată, care explică aproape în manieră shakespeariană resorturile acțiunilor lui Putin.” (Robert D. Kaplan

Punctul forte al cărții lui Myers este că ea arată cum evenimentele întâmplătoare și propria degenerare a lui Putin au netezit calea spre criza din Ucraina… Imaginea conducătorului rus care se desprinde din aceste pagini nu este nici aceea a unui robot KGB-ist, nici aceea a personificării tradițiilor istorice ruse, nici a unei victime inocente a provocărilor Occidentului sau a hybris-ului specific NATO, ci, mai degrabă, aceea a unui individ supus greșelii care a făcut propriile alegeri în anumite momente cruciale, reușind, în felul acesta, să schimbe cursul istoriei.” (Daniel Treisman, The Washington Post) 

19:00 – Eveniment de lansare a cărții Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial de de Filip-Lucian Iorga (colecția Istorie cu blazon). 
Vor lua cuvântul: Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei, Adrian Ursu, jurnalist, Marius Constantinescu, jurnalist, Filip-Lucian Iorga, autorul volumului, inițiatorul și coordonatorul colecției Istorie cu blazon. La eveniment vor participa reprezentanți ai Invictus Romania, asociație dedicată veteranilor de război din Irak și Afganistan care a primit recent Înaltul Patronaj al Casei Regale a României. Discuție moderată de Ana Antonescu, director editorial al Editurii Corint. 

Mi-a atras atenţia, încă de la început, originalitatea cercetărilor lui Filip-Lucian Iorga asupra memoriei şi a mentalităţilor urmaşilor de azi ai vechilor familii nobile româneşti, ai familiilor din marea burghezie şi ai acelor familii care au dat României, în secolele al XIX-lea şi al XX-lea, personalităţi politice, literare sau artistice de primă importanţă. Proiectul lui, Memoria elitelor româneşti, este interesant atât pentru specialiştii studiului istoriei, cât şi pentru publicul larg. El are menirea de a arunca lumină asupra unei porţiuni importante din trecutul nostru, astăzi ocultat aproape cu desăvârşire de către puternicii zilei.” (Neagu Djuvara)

Sâmbătă, 19 noiembrie

11:00 – Eveniment de lansare a cărții pentru copii Mimi și Tibi de Ioan Antoci (colecția Povești ilustrate – Corint Junior). 

13:00 – Eveniment de lansare a cărții Nici eu nu mai știu cine sunt... de Marina Almășan. 
Vor lua cuvântul: Alex. Ștefănescu, Octavian Andronic (ANDO), Mircea Radu, Eugen Cristea, Maria Grapini. Discuție moderată de Marina Almășan. 

15:00 – Eveniment de lansare a cărții Rio 2016. Gânduri răzlețe de Adrian Fetecău. 
Vor lua cuvântul: Horia Tecău, Irina Begu, Florin Mergea, Marian Drăgulescu, Albert Saritov, Mihai Covaliu, Nicu Vlad. Discuție moderată de Adrian Fetecău. 

16:30 – Eveniment de lansare a cărților Povești pentru fetițe și Desene nărvașe de Italo Calvino (colecția Povești ilustrate – Corint Junior)

Duminică, 20 noiembrie

11:30 - Eveniment de lansare a cărții Lindbergh. Povestea șoricelului zburător de Torben Kuhlman (colecția Povești ilustrate – Corint Junior)

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter