• „Suntem toți făcuți din praf de stele” - Carl Sagan

Ziua Literaturii Norvegiene

Ziua Literaturii Norvegiene

Marți, 17 mai, cu ocazia Zilei Naționale a Norvegiei, Editura Litera declară Ziua Literaturii Norvegiene! Vă propunem să petrecem această zi citind din cărțile lui Karl Ove Knausgard, devenite deja un succes internațional! 

Karl Ove Knausgård, autor a șase volume Lupta mea, din care două traduse deja în România la Editura Litera (Moartea unui tată și Un bărbat îndrăgostit) a devenit în scurt timp un simbol printre scriitorii norvegieni. Knausgårdeste recunoscut drept o celebritate literară aparte, iar Ziua Națională a Norvegiei este un motiv în plus să sărbătorim acest fenomen literar al secolului XXI. 

Invităm toți iubitorii de carte, marți, 17 mai, începând cu ora 11, în aer liber, la Grădina de citit de la Biblioteca Metropolitană (Piața Amzei, zona Romană), pentru a petrece împreună această zi specială.

Editura Litera va amenaja Grădina de citit cu volumele Lupta mea traduse în limba română, iar fiecare participant va putea să împrumute cărțile pentru a lectura în aer liber. De asemenea, cărțile pot fi împrumutate pe o perioadă de două săptămâni, pentru ca cititorii să își continue lectura și după Ziua Literaturii Norvegiene! 

Începând cu ora 18.30 se va desfașura și Clubul de carte Litera aflat la a 19-a ediție, în care vom dezbate al doilea volum din seria Lupta mea. Un bărbat îndrăgostit, club moderat de bloggerul literar Laura Câlțea (Blogul unei cititoare de cursă lungă). Pentru a vă rezerva un loc la această ediție a Clubului de Carte Litera vă recomandăm să trimiteți un mail de înscriere la adresa r.enache@litera.ro. 

Așteptăm toți iubitorii de carte, de Ziua Literaturii Norvegiene, într-un loc minunat, la Grădina de citit, să parcurgem împreună rândurile și gândurile lui Karl Ove Knausgård!

Adresa