• „Am descoperit 1000 de căi pentru a nu produce un bec” - Thomas Edison

Ziua Internațională Charles Darwin în România

Ziua Internațională Charles Darwin în România

Ziua Internațională Charles Darwin este marcată în România cu un spectaculos eveniment dedicat științei și evoluției umane. Revista Știință&Tehnică împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Personală și Intelectuală (ADIP) organizează, pe 12 februarie, evenimentul Darwin Day, prin care este celebrat faimosul om de știință evoluționist. În cadrul science-show-ului interactiv care va avea loc, începând cu ora 18.00, la Casa Eliad din București (Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3), se vor lansa cartea Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană de Adrian Nicolae și programul educațional „Proiectul Descendenței”, prin vernisajul expoziției „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” de Eduard Olaru.

De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului. Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană (272 pag., Editura Știință&Tehnică) aduce în atenția publicului larg, nu atât dovezi în favoarea teoriei evoluției – evoluția este un fapt dovedit! –, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii fundamentale recente și actuale cu privire la originea vieții și a evoluției acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe înțelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a însemnat evoluția, de la punctul zero al apariției vieții și până în prezent, explicând paradigma evoluției speciei umane. Cartea dezvăluie miracolul științific al apariției și evoluției Viului, prin interconexiuni între studiile vechi și cele noi, și realizează un periplu halucinant prin toată istoria viului, plecând din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, pâna la viitorul probabil în care vom coloniza noi sisteme solare prin călătorii interstelare.

Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană se lansează pe piață împreună cu ediția de februarie a revistei Știință&Tehnică, iar începând din luna iunie va fi disponibilă și în librării.

„Proiectul Descendenței – O epopee a specie umane” este un amplu program educațional realizat de ADIP prin conferințe, expoziții și prezentări publice pe tema descendenței specie umane. Expoziția „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” reprezintă o întreprindere unică în România prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvăluie misterele evoluției, prezentând peste 50 de planșe educative ce ilustrează complexitatea arborescentă a hominizilor și a diverselor specii de oameni, modul de viață al acestora și particularitățile anatomice ale fiecărei specii în parte.

Expoziția „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” va putea fi vizitată, pe parcursul anului 2015, în marile centre universitare ale României.

În cadrul evenimentului Darwin Day care se va desfășura în eleganta Casă Eliad (Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3), vor vorbi profesori, oameni de știință, scriitori și jurnaliști de știință într-un science show live și interactiv, pe axa București-Timișoara-Satu Mare. Invitat de onoare: Alexandru Mironov.

Știință&Tehnică este cea mai veche și mai prestigioasă publicație de popularizare a științelor din România. O istorie de peste 60 de ani, în prezent lider pe segmentul său, cu peste 100 de pagini dedicate lunar științelor și tehnologiilor, Știință&Tehnică aduce publicului român cele mai noi teorii, invenții, descoperiri și prototipuri, într-un limbaj prietenos, pe înțelesul tuturor. În 2015, Știință&Tehnică va scoate noi cărți, reviste, websiteuri pop-sci, va întreprinde expediții și experimente inedite și va lansa concursuri naționale destinate elevilor și studenților.

Asociația pentru Dezvoltare Personală și Intelectuală a fost înființată din dorința de a aduce mai aproape de tineri știința, cunoașterea și înțelegerea. Plecând de la dorința de a deschide ochii noilor generații asupra lucrurilor concrete din jurul nostru și cu ajutorul oamenilor care lucrează în diferitele domenii ale științei, ADIP își propune să aducă în școlile și liceele din România știința la stadiul ei actual. Pe lângă Proiectul Descendenței, în 2015, ADIP își mai propune să înființeze cluburi de știință în școli și să aducă elevii gratuit la marile muzee românești.

Adresa