• „Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei” - John Fowles

„Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald”, de Therese Anne Fowler

„Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald”, de Therese Anne Fowler

Joi, 19 februarie, ora 19.00 vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o seară dedicată scriitoarei americane Zelda Fitzgerald plecand de la aparitia romanului Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald de Therese Anne Fowler in colecţia Raftul Denisei la Editura Humanitas Fiction.

Invitaţi la dezbatere sunt Sandra Ecobescu, Anca Peiu, Ioana Bâldea Constantinescu și Angelo Mitchievici.

În partea a doua a evenimentului va avea loc prezentarea „The Flapper: feminitatea dezinhibată a anilor '20” realizată cu sprijinul Fundația Calea Victoriei.

Bestseller New York Times, USA Today, LA Times, Boston Globe, San Francisco Chronicle, Publisher’s Weekly, Oprah, Elle, People, The Wall Street Journal, NPR, Vogue, The Washington Post, The Daily Mail, Southern Living, Australian Women’s Weekly, Marie Claire, The Telegraph, Harper’s Bazaar. Roman inclus pe lista celor mai bune cărți de ficțiune istorică pe 2013 de Huffington Post și Goodreads. Tradus în peste douăsprezece țări. Drepturile de ecranizare pentru un serial TV au fost cumpărate de Amazon Studios.

„Aș vrea să-i pot spune oricui ne crede la pământ... Uitați-vă mai bine și veți vedea ceva extraordinar, uimitor, ceva real și adevărat. Noi n-am fost niciodată ceea ce păream”.

Când nechibzuita frumusețe din Sud Zelda Sayre îl întâlnește pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, în 1918, ea are șaptesprezece ani, iar el este un tânăr locotenent. Curând Zelda se îndrăgostește de el, deși Scott nu e bogat sau cunoscut, nici măcar nu e din Sud, și insistă, frizând absurdul, că scrisul său îi va aduce atât avere, cât și faimă. Când Scott își vinde primul roman unui editor, plină de speranță, Zelda se urcă în trenul de New York să se mărite cu el și apoi să înfrunte împreună orice le-o fi sortit. Acum, în zori de Jazz Age, urmează succesul și faima peste închipuire, care îi transformă pe Scott și pe Zelda în legende ale vremii lor. Fiecare loc în care ajung devine o scenă – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceză – unde amândoi se alătură sărbătorii continue a strălucitoarei Generații Pierdute, avându-i cap de afiș pe Ernest Hemingway, pe Sara și Gerald Murphy, pe Gertrude Stein. Totul pare nou și posibil, dar nici măcar petrecerile lui Jay Gatsby nu țin o veșnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de soția unui scriitor faimos?

Adresa