• „Din vârful degetelor începe întotdeauna lumea nevăzută a celor care au învăţat să viseze…” - Mihai Măniuţiu

„Una din noi e de prisos” - lansare de carte - Sidonia Drăgușanu

„Una din noi e de prisos” - lansare de carte - Sidonia Drăgușanu

Luni, 18 noiembrie 2019, lansăm încă un roman scris de Sidonia Drăgușanu: Una din noi e de prisos. Ne vor fi alături și deloc de prisos actrițele Daniela Nane și Manuela Hărăbor, profesoara Mihaela Miroiu și jurnalista Alice Nastase Buciuta. Vom citi și comenta scrisorile Aurorei către Catrinel și vom dezbate împreună locul, rolul și viața femeii în epoca interbelică și în literatură. 
*
Intrarea este liberă.
*
Una din noi e de prisos este al doilea roman al Sidoniei Drăgușanu, publicat prima dată în 1946 sub pseudonimul Catrinel, cu care Sidonia semna și rubrica săptămânală din Revista Femeia și căminul. Romanul a avut un imens succes în epocă și a beneficiat de a doua ediție un an mai târziu. Identitatea persoanei din spatele pseudonimului Catrinel a rămas necunoscută publicului până după moartea Sidoniei Drăgușanu.
Cartea este e un carusel sentimental amețitor, care ne poartă prin viața unei femei, timp de 12 ani, prin cele mai zbuciumate perioade ale istoriei noastre între 1932-1944. Aurora pornește în aventura epistolară cu cea mai bună prietenă a ei, Catrinel, de când era o fetișcană naivă, cu ochi alunecoși și inimă zburdalnică - un pericol pentru toate femeile mature care vor să-și păstreze bărbații - și ajunge la rândul ei o femeie atentă la fiecare fluturare concurentă de gene. Un parcurs sufletesc complicat, din care nu lipsesc iubirile, trădările, divorțul, cutremurul din 1940, rebeliunea legionară și războiul.
**
Volumul apare la Editura Cărțile Tango, reașezând-o astfel pe Sidonia Drăgușanu, după mulți ani de uitare, printre colegele ei de creație din epocă: Cella Serghi, Nina Cassian.
Publicarea romanului de față face parte dintr-o inițiativă mai amplă, a familiei, de reeditare a operei Sidoniei Drăgușanu, în încercarea de a o readuce în atenția publicului pe una dintre cele mai apreciate autoare din anii 40-60. 

Adresa