• „God respects us when we work, but he loves us when we dance” - Les Blanc

UITĂ o carte undeva

UITĂ o carte undeva

După leapșa literară începută pe Facebook, Bookleta a lansat provocarea Uită o carte undeva.

În perioada 8-14 septembrie te poți alătura campaniei internaționale de promovare a lecturii Oublie un livre quelque part/ Uită o carte undeva!

Procedeul e simplu și frumos: iei o carte şi o „uiți” pe o bancă, la metrou, într-un parc sau în localul tău preferat. Scrii un mesaj celui ce o va găsi, apoi le povestești celorlalți şi-i provoci să facă la fel.

Câteva din țarile participante: Luxembourg, Franța, Belgia, Elveția, Maroc, Portugalia, Spana,Tahiti, Brazilia, Germania, Albania, Canada, România, Republica Moldova, Peru, Irlanda, Algeria.

Pentru contact, informații: RuSanda Cojocaru, bookletta@yahoo.com, +40749588517

Pentru cei care se tem că, lăsată undeva în oraș, cartea ar putea ajunge la coșul de gunoi, Biblioteca Metropolitană București a inițiat programul „Uită o carte la bibliotecă”. Procedeul e același (o carte, un mesaj frumos, #uitaocarteundeva), doar că, în loc să o lași pe o bancă, la metrou sau la cafenea, lași cartea într-una din filialele Bibliotecii Metropolitane București.

Am „uitat” și eu o carte pe o bancă din Parcul Kretzulescu. Sper să placă celui/celei care o găsește și inițiativa să meargă, astfel, mai departe smiley

Adresa