• „Timpul există ca toate lucrurile să nu se petreacă deodată în același timp” - Albert Einstein

„Timeline”, atelier pentru copii

„Timeline”, atelier pentru copii

Atelier pentru copii pornind de la atlasul Timeline - Evul Mediu și cavalerii

Humanitas Junior îi invită pe copiii între 7 și 10 ani, sâmbătă, 18 noiembrie, la ora 11.30, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la un atelier care îi va duce în Evul Mediu pentru o oră. Sursa de inspirație a fost atlasul Timeline. O călătorie prin istoria lumii, conceput de ilustratorul olandez Peter Goes, cu ajutorul unei echipe de specialiști consultați pentru documentarea istorică.

Copiii vor afla detalii inedite despre cruciați și Europa Feudală, într-o prezentare scurtă și interactivă. Vor vedea hărți, picturi și ilustrații din manuscrise și vor afla secretele efigiilor cavalerești. Prezentarea va fi urmată de câteva activități practice. Vom învăța mișcări de luptă cu spada din manualele medievale și vom picta simbolurile heraldice ale cavalerilor și familiilor nobiliare care au luat parte la Cruciade.

Activitățile au fost create de Andrei Bontaș, istoric, și Anca Bontaș, muzeograf la Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Atlasul Timeline. O călătorie prin istoria lumii deschide o panoramă splendidă pentru cei mici și cei mari. Îi ajută să privească în trecut și să descopere istoria lumii de la big bang până în zilele noastre, într-o serie de desene minunate: de la dinozaurii preistoriei la aventura spațială, de la egipteni și romani la huni și vikingi, de la cavalerii medievali până la marii exploratori.

Cititorii vor afla, de asemenea, o mulțime de informații interesante despre marii războinici și artiștii celebri, gânditorii greci, apariția scrisului, dinastiile Chinei antice, Vestul Sălbatic, războaiele mondiale, epoca flower power și multe altele.

Atlasul Timeline a fost bestseller în Olanda, țara unde a fost publicată ediția originală. Publicația britanică Sunday Times a inclus ediția în limba engleză în lista celor mai bune cărți ale anului 2015. 

Echipa de documentare istorică a fost coordonată de Fien Danniau, Christophe Verbruggen și Tom De Paepe.

Text: Peter Goes și Sylvia Vanden Heede

Design: Peter Goes

Traducere de Iulia Vladimirov.

Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza înscrierii prin Eventbook.

Adresa