Terapie pentru crimă, discuție pe tema cărților mystery & thriller
Editura Tritonic și scriitorii ei vă invita la o cafea bună și o discuție pe tema cărților mystery & thriller. Povestim despre criminalii din literatura română de azi, de la cei de circumstanță până la profesioniști. Întâlnirea va avea loc joi 19 marite, ora 19.00 la The Coffee Factory (Bd. Regina Elisabeta nr. 54 – în zona intesecției cu Bd. Schitu Măgureanu), un loc unde cafeaua este cu adevărat bună iar atmosfera este caldă.
Vor veni la o cana de cafea si un pahar de vorba despre literatura de actiune din Romania, autori cu experienta in domeniu:
Monica Ramirez – autoarea, printre (multe) altele, a seriei de romane „Alina Marinescu”, bazate – spune scriitoarea – pe o poveste reală. Unul dintre puținii scriitori români care a publicat cu success in Statele Unite, membră a EWA – Espionage Writers of America.
Bogdan Hrib – editor și scriitor, „părinte” al jurnalistului cu valențe de detectiv și spion Stelian Munteanu, dar și autor al romanului Ultima fotografie și al primului roman românesc scris după scenariul unui film - Terapie pentru crimă.
Lucia Verona – scriitor de romane și piese de teatru. Autoarea seriei de romane polițiste de factură clasică, având-o ca personaj principal pe Stella Marian – Harrington, soprană a cărei pasiune pentru mistere și crime o pun în postura de detectiv.
Anamaria Ionescu – are publicate două volume de proză scurtă Camera obscură și Pe cine nu lași să moară…. Laureată a concursului de literatură „Agatha Grigorescu Bacovia” în 2009. Autoarea romanului Nume de cod: Arkon, primul din seria avându-l ca erou pe Sergiu Manta un IT-ist devenit ucigaș plătit.
Eugen Lenghel – autor de proză scurtă din genurile SF și mystery&thriller. Autor al volumelor 9 istorii reutilizate și Numărătoare inversă.
Liviu Surugiu – scriitor care îmbină mystery&thriller cu science-fiction-ul si fantasy-ul. Laureat al concursului de scenarii HBO în 2013. Autor al romanelor Atavic și Iubire și moarte pentru totdeauna.
Adina Speteanu – una dintre cele mai tinere scriitoare, a debutat editorial când era încă elevă de liceu. Autoare a seriei fantasy Dincolo de moarte dar și a romanului mystery&thriller Crimă la timpul trecut.
Gabriel Jderu – nu este scriitor, ci profesor de sociologie și motociclist pasionat. Este, însă, autorul unui studiu de sociologie care se citește precum un roman: Cultura motocicletelor. Și ce altceva de introduce în atmosfera mystery&thriller mai repede decât un Harley?
Veniți să bem o cafea și să vorbim despre literatura de acțiune românească. Vă vom povesti cum se nasc cărțile și vă vom răspunde la întrebări. Vom încerca să aflăm de la voi de ce nu mai sunt citiți autorii români. Și, dacă suntem buni la vorbă, poate vă convingem să plecați acasă și cu o carte bună.
Vă aștptăm joi 19 martie, ora 19.00 la The Coffee Factory!