• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca 2015

Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca 2015

Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca este un eveniment expoziţional dedicat pieţei de carte şi educaţie, ce face parte din Caravana GAUDEAMUS - o serie de târguri organizate în mari centre culturale şi universitare din România. Târgul este organizat de Societatea Română de Radiodifuziune - Centrul Cultural Media Radio România, prin echipa Gaudeamus în colaborare cu Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul, aflat la ediţia XVI-a, reuneşte cele mai importante edituri, agenţii de difuzare de carte română şi străină, instituţii de învăţământ, companii multimedia, ONG-uri, companii care produc şi/sau comercializează material didactic. Participanţii provin de pe întreg cuprinsul ţării.

Târgul benficiază de un program bogat de evenimente: lansări de carte, conferinţe, mese rotunde, prezentări de produse şi servicii, demonstraţii de ofertă, concursuri, momente artistice, la care vor participa: scriitori, traducători, critici literari, presă, public iubitor de carte.

Cu prilejul târgurilor GAUDEAMUS, Radio România promovează o serie de proiecte conexe:
- etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, o competiţie de comunicare şi creativitate pe teme de literatură la care vor participa elevi de liceu din zonă;
- premierea elevilor olimpici ai judeţului Cluj și județelor limitrofe în cadrul proiectului „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” şi creşterea gradului de cunoaştere a performanţelor şi competitivităţii învăţământului românesc;
- campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi stimularea interesului de a dona cărţi în rândul publicului vizitator; volumele donate vor fi direcţionate către biblioteci publice rurale din aria de acoperire a postului Radio România Cluj.

Adresa