• „Omul înțelept nu pune la încercare nici femeia, nici paharul” - proverb persan

Street Delivery 2014

Street Delivery 2014

Între 13-15 iunie 2014, pe Strada Pictor Arthur Verona din București are loc Street Delivery 2014.

Au trecut 9 ani de la prima revendicare creativă a străzilor bucureștene.

Între timp ne-am găsit cu voi, cei care își doresc orașe pentru oameni, și la Timișoara și Iași, am recuperat Gara de Nord prin Train Delivery (www.traindelivery.ro) și am creat Rahova Delivery alături de comunitatea dintr-un cartier cu situație incertă. În câțiva ani, cu sprijinul vostru și al comunităților locale, vrem să declarăm un Weekend Național al Spațiului Public în marile și micile orașe din România.

Tema Street Delivery de anul acesta, pe baza căreia am selectat cele peste 400 de proiecte înscrise de voi, e SOCIETATEA MOBILĂ. Ce-i aia „societate mobilă”? E un joc de cuvinte care combină „societatea civilă” cu ideea de mobilitate. Iar când spunem MOBILITATE, ne gândim la două lucruri. 

Primul: MIȘCARE URBANĂ. Cum putem înlesni mișcarea în oraș fără a folosi sistemul auto, care ne ia strada de sub picioare și ne-o vinde înapoi cu prețul petrolului? Am ales proiectele care reconsideră mersul pe jos, alergarea, sportul și ce se poate face cu strada eliberată de mașini. Am vrut să aflăm ideile voastre legate de transportul în comun, de biciclete, skate-uri, role și alte forme de transport care nu afectează mediul. Nu-i uităm nici pe cei cu care orașul nu se poartă frumos deloc: mame nevoite să facă slalom cu căruciorul printre mașinile parcate ilegal, bătrâni și bătrâne cu baston, bolnavi în cârje sau în scaun cu rotile, semeni cu dizabilități. Cum putem face orașul mai prietenos și pentru ei?

Al doilea: LUMEA DIGITALĂ. Mobilitatea înțeleasă prin prisma device-urilor mobile. Ne gândim mai ales la aplicațiile dezvoltate pentru ele care pot face orașul mai ușor de utilizat, dar și la cum putem scăpa de dependențele acestui Ev Media dominat de gadget-uri, care ne închid privirea în contemplarea tâmpă a unui mic ecran strălucitor.

Adresa