• „Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit” - Albert Camus

Serile Nautilus: Lev Grossman în dialog cu Ana Nicolau

Serile Nautilus: Lev Grossman în dialog cu Ana Nicolau

Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy - continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției.

Cunsocut scriitor şi jurnalist la New York Times, autor al trilogiei „Magicienii”, Lev Grossman transformă fantasy-ul contemporan. Seria a fost ecranizată de Syfy într-un serial apreciat, al cărui al doilea sezon s-a încheiat recent, cu un al treilea confirmat pentru 2018.

A urmat studii de literatură la Harvard pe care le-a absolvit în 1991. Câţiva ani mai târziu a început un doctorat de literatură comparată la Yale pe care nu l-a finalizat deoarece a realizat că acest domeniu nu i se potriveşte. Astfel, a devenit jurnalist şi a colaborat cu mai multe reviste până în 2002 când a început să lucreze pentru New York Times. Lev Grossman a debutat în 1997 cu romanul „Warp”, iar în 2004 a publicat „Codex” care a devenit bestseller internaţional. În 2009 a publicat „Magicienii” care a devenit New York Times bestseller şi a pornit o întreagă trilogie de succes. 

Accesul la eveniment este GRATUIT şi se face în baza unei REZERVĂRI pe Eventbook.

Adresa