• „Oamenii cred cu plăcere ceea ce vor să creadă” - Iulius Caesar

Serile Nautilus: Daniel H. Wilson, autorul seriei „Robopocalipsa”

Serile Nautilus: Daniel H. Wilson, autorul seriei „Robopocalipsa”

Luni, 19 februarie, de la ora 19.00, scriitorul Daniel H. Wilson este invitat la Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy. Interviul prin Skype are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Ce se întâmplă când o inteligență artificială controlează rețeaua globală de mașinării de care lumea noastră este dependentă? Roboții atacă, iar rasa umană este aproape anihilată. 

O serie de neratat pentru fanii Terminator și I, Robot, Robopocalipsa este Războiul Z cu roboți, povestea supraviețuitorilor, a oamenilor simpli, care devin eroi, luptători neînfricați și curajoși, dispuși să-și riște viețile pentru salvarea celor lipsiți de apărare. Mânați de dorința de libertare, de speranță și de loialitate, ei mai au o singură șansă să învingă în lupta împotriva roboților: să fie uniți și să uite de diferențele ce i-au separat cu atât de puțin timp în urmă. 

„O lectură care te ține cu sufletul la gură.“ - Stephen King

Daniel H. Wilson își poartă cititorii într-un viitor înspăimântător de apropiat: dependenți de tehnologie, oamenii au uitat cum să trăiască prin forțe proprii, lipsiți de ultimele descoperiri științifice. Acum, sunt nevoiți să lupte pentru supraviețuire, pentru viitor și pentru a schimba soarta omenirii. S-a născut în Tulsa, Ocklahoma, în 1978 şi a studiat informatica la University of Tulsa. Este doctor în robotică, titlu obținut la Carnegie Mellon University, Pittsburgh. A publicat câteva romane, mai multe volume de proză scurtă, precum şi lucrări de nonficțiune, printre care: Amped, How to Survive a Robot Uprising, A Boy and His Bot, Where’s My Jetpack?.

Romanul său Robopocalipsa este bestseller New York Times. Compania Dreamworks a achiziționat drepturile de ecranizare, iar adaptarea cinematografică va fi semnată de regizorul Steven Spielberg.

Adresa