• „Când ai un copil, ești părinte. Când ai doi, ești arbitru” - David Frost

Serile Nautilus – Joe Abercrombie în dialog cu Ana Nicolau

Serile Nautilus – Joe Abercrombie în dialog cu Ana Nicolau

Luni, 16 octombrie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Joe Abercrombie, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Joe Abercrombie este un scriitor britanic de fantasy, care a debutat în 2006 cu trilogia Prima lege, o serie dură, întunecată și originală, ce i-a impresionat chiar și pe cei mai mari critici de fantasy. Trilogia a apărut într-o ediție nouă, în 2017, în colecția Nautilus fantasy. 

La Editura Nemira au mai apărut Dulce răzbunare, un roman de sine stătător, a cărei acțiune se petrece în universul seriei „Prima lege” și trilogia „Marea sfărâmată”.

„Cred că te inspiri din tot ce citeşti, vezi, joci sau experimentezi.”

Joe Abercrombie nu scrie despre eroi cu inima curată sau conducători curajoşi, nu scrie despre dreptate şi onoare, despre izbăvire şi iertare. În operele sale nu vom întâlni personaje desprinse din basme populare, dispuse să îşi sacrifice viaţa pentru cei din jur, pentru „binele suprem”.

În schimb, vom avem parte de mercenari laşi, de asasini periculoşi, cu haruri nebănuite, de uneltitori şi trădători, de mincinoşi şi de antagonişti, operele autorului găsindu-şi unicitatea în „echipele” de anti-eroi în jurul cărora se petrece acţiunea.

Invitații de la următoarele ediții ale Serilor Nautilus sunt: Kim Stanley Robinson, pe 6 noiembrie și Hannu Rajaniemi, pe 11 decembrie.

Adresa