• „Scopul omului e să prefacă materia în bucurie” - Nikos Kazantzakis

Seară pariziană, Hélène Grémillon - Confidentul

Seară pariziană, Hélène Grémillon - Confidentul

Miercuri 18 iunie, ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, va avea loc o seară pariziană stropită cu vin bun și delicate „viennoiseries”.

Întâlnirea este prilejuită de lansarea volumului Confidentul al scriitoarei Hélène Grémillon. Invitatele acestei seri sunt: Elisabeta Lăsconi, Mihaela Dedeoglu, Ana-Maria Caia şi Cristina Bazavan. Lectură: Ada Condeescu. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction.

Un adevărat fenomen editorial, romanul de debut al scriitoarei franceze Hélène Grémillon a devenit bestseller imediat după apariţie, în 2010, fiind tradus până în prezent în 27 de ţări. Confidentul a fost încununat în Franţa cu numeroase premii, printre care Lauriers Verts de la Forêt des Livres – Prix du Premier Roman (2010),  Prix Palissy (2011), Prix Emmanuel Roblès (2011), Prix Montalembert (2011) şi Prix Jeune Talent Littéraire des Clubs de Lecture Saint-Germain-en-Laye (2011), în Germania primind Euregio-Schüler- Literaturpreis (2013).

Scriitoarea franceză Hélène Grémillon s-a născut în 1977 la Poitiers. După studii de filologie şi istorie, se lansează în presă (lucrează pentru Le Figaro şi L'Avant-scène cinéma) şi în regia de scurt-metraj. În 2010 debutează cu romanul Confidentul (Le confident) – o poveste în care pasiunile şi întâmplările dramatice se înlănţuie pe fundalul tulbure al Franţei ameninţate şi apoi ocupate de nazişti –, în aceeaşi măsură un succes de public şi de critică. Cartea, tradusă până în prezent în 27 de ţări, a fost distinsă cu cinci premii importante în Franţa şi cu Euregio-Schüler-Literatur-preis (2013) în Germania. În 2012, Hélène Grémillon îşi publică cel de-al doilea roman, Garsoniera (La Garçonnière), care se bucură de acelaşi succes.

Adresa