• „Vous connaissez depuis longtemps ce que j'ai voulu établir, le droit de tout oser” - Paul Gauguin

Seară japoneză Yukio Mishima, „O dimineață de iubire pură”

Seară japoneză Yukio Mishima, „O dimineață de iubire pură”

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 11 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o seară japoneză dedicată volumului de povestiri O dimineață de iubire pură, de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei”, coordonată de Denisa Comănescu, bestseller al editurii la #Gaudeamus2019. 

Vor participa: Mio Sekiya, ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei în România, Matei Oprina, jurnalist, Andreea Sion traducătoarea volumului și Mirela Murgescu, istoric. Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru“ va fi moderatorul întâlnirii. 

În partea a doua a evenimentului, plecând de la tematica volumului, publicul va asista la o prezentare despre ritualurile, superstițiile și obiceiurile legate de dragoste și îndrăgostire în Japonia.

Un eveniment în parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center) „Angela Hondru”. Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

Iubiri monstruoase sau iubiri fără noroc, relații sordide sau de un erotism care transcende tabuurile, personaje care sfidează orice morală și sunt, unele, capabile de crime – cinice sau pasionale – și victime nevinovate. Nimic nu este banal în lumea imaginată de scriitor, nimeni nu poate spera la un final fericit. 

Cele șapte povestiri reunite în volumul O dimineață de iubire pură sunt tot atâtea miniaturi detaliate care concentrează în desenul lor întreaga complexitate a stilului și viziunii lui Mishima.

Adresa