• „Mirarea care generează filozofia este că tu nu ești tu, că există în noi înșine ceva mai adânc decât noi înșine” - Constantin Noica

Seara japoneză: „Paravanul-Iad și alte povestiri”

Seara japoneză: „Paravanul-Iad și alte povestiri”

Marți, 24 septembrie, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction reia serile de literatură, cultură şi civilizaţie japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) cu o întâlnire dedicată volumului Paravanul-Iad și alte povestiri, de Ryūnosuke Akutagawa, recent publicat în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Ralucăi Nicolae.

La eveniment vor vorbi Simona Preda, critic literar, Raluca Nicolae, traducătoarea din limba japoneză a volumului,  lector univ. dr. la Academia de Studii Economice și Serban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii . 

În partea a doua a evenimentului, publicul va asista la un MOMENT DE DANS TRADIȚIONAL JAPONEZ realizat de trupa C-Town, studente ale CSRJ-AH.

„Extravaganța și oroarea sunt mereu prezente în opera lui Akutagawa, fără să-i contamineze stilul, care reușește să-și păstreze mereu limpezimea de cristal.“ – Jorge Luis Borges

Volumul Paravanul-Iad și alte povestiri, de Ryūnosuke Akutagawa este recomandat de bookblog.ro și de Radio România Cultural.

Un eveniment în parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center)“. Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook. 

Adresa