• „Ajuţi pe cineva care, chiar când nu mai poate, vrea” - Henrik Ibsen

Seara Japoneză, „Păpădiile” de Yasunari Kawabata

Seara Japoneză, „Păpădiile” de Yasunari Kawabata

Miercuri, 17 iunie, ora 19.00, va avea loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) o seară japoneză dedicată romanului Păpădiile ultimul roman ce poartă semnatura lui Yasunari Kawabata. În Păpădiile sunt prezente toate temele predilecte prin care Kawabata „exprimă cu mare sensibilitate esenţa spiritului japonez” (Motivaţia juriului, Premiul Nobel pentru Literatură 1968), o ultimă tuşă ce conturează identitatea unui stil literar unic, recunoscut şi apreciat deopotrivă de critică şi de cititorii din lumea întreagă.

La eveniment vor participa Dana Jenaru, critic literar, Andreea Sion, filolog, preşedintele Asociaţiei profesorilor de limbă japoneză din România şi traducătoarea volumului şi Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” din cadrul Universităţii Româno-Americane. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

În a doua partea a evenimentului, plecând de la o temă centrală a romanului Păpădiile, publicul la asista la o prezentare despre rolul clopotului în cultul budist, o parte integrantă a societăţii japoneze şi la un moment de taiko (tobe tradiţionale japoneze).

Adresa