• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Seară japoneză: Cum să trăiești în stil japonez

Seară japoneză: Cum să trăiești în stil japonez

Întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Parvu, Raluca Feher și Serban Georgescu despre fascinata cultură japoneză descrisă în două dintre cele mai noi apariții la Editura Humanitas: Cum să trăiești în stil japonez, de Yutaka Yazawa, și Adio, lucruri! Noul minimalism japonez, de Fumio Sasaki

Vă invităm marți, 15 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu despre fascinata cultură japoneză descrisă în două dintre cele mai noi apariții la Editura Humanitas: Cum să trăiești în stil japonez, de Yutaka Yazawa, și Adio, lucruri! Noul minimalism japonez, de Fumio Sasaki. 

Cum să trăiești în stil japonez ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informaţiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurinţă de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalţi într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanţe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradiţiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

Bestsellerul Adio, lucruri! Noul minimalism japonez, de Fumio Sasaki, vândut în 200 000 de exemplare în Japonia şi tradus în numeroase limbi, ne explică cu simplitate cum poate minimalismul nu numai să ne transforme spațiul casei, ci și să ne îmbogățească viața. Viziunea modestă a autorului asupra fericirii adevărate ne deschide ochii asupra potențialului noului minimalism japonez, această filozofie de viaţă aflată la îndemâna oricui.

Un eveniment realizat în colaborare Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru“.

Accesul în Librăria Humanitas de la Cișmigiu este gratuit, pe baza unei rezervări pe Eventbook.

Adresa