• „Cine nu a găsit prilejul în sine nu găsește nici în jurul său marile prilejuri” - Constantin Noica

Seară japoneză - „Favorita” de Yasushi Inoue

Seară japoneză - „Favorita” de Yasushi Inoue

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 25 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată lansării romanului Favorita de Yasushi Inoue, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“. 

O capodoperă a romanului istoric, Favorita reconstituie povestea de dragoste dintre împăratul Xuanzong și Yang Guifei, Soția Prețioasă, un mit celebru al iubirii, tot atât de cunoscut în Asia pe cât este cel a lui Tristan și al Isoldei în Occident. 

Vor vorbi prof. dr. Florentina Vișan, lect.dr. Alexandra Marina Gheorghe și prof.dr. Anca Focșeneanu, traducătoarea romanului, de la Catedra de Limbi și Literaturi Orientale a Universității din București. Moderatorul serii va fi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. 

În partea a doua a evenimentului, cu ajutorul studenților din Clubul de Kitsuke (Secția de Limba și Literatura Japoneză) din va avea loc o prezentare a costumelor japoneze tradiționale, cu accent pe legătura modelelor și culorilor cu natura și anotimpurile, urmată de o demonstrație de îmbrăcare de yukata.

Favorita de Yasushi Inoue eSTE recomandat de Bookaholic. și de RFI Romania.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Secția de Limba și Literatura Japoneză a Universității din București. 

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Adresa