• „Cu fiecare pagubă înveți ceva în plus” - proverb persan

Seara italiană și dezbatere: Alessandro Baricco, „Mătase”

Seara italiană și dezbatere: Alessandro Baricco, „Mătase”

Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită luni, 20 aprilie, de la ora 18.00, la dezbaterea „„Mirajul Orientului”“ pornind de la romanul-cult „Mătase” de Alessandro Baricco, apărut de curând la Editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Adrian Popescu.

La eveniment vor participa Anca Focșeneanu, Oana Boșca-Mălin și Elisabeta Lăsconi.

O minunată alchimie țese, din fire impalpabile, acest roman devenit o carte-cult în peste 40 de țări. În 2007 a fost ecranizat de François Girard, cu Michael Pitt, Keira Knightley, Alfred Molina, Sei Ashina și Kōji Yakusho în rolurile principale.

La 1861, o epidemie care ucide viermii de mătase amenință să aducă ruina în înfloritorul orășel francez Lavilledieu, unde șapte filaturi produc prețioasele fire din care se țese senzualul și inefabilul material. Singura soluție este o călătorie până în îndepărtata Japonie, unde crescătoriile nu au fost afectate. Străinilor nu le este însă îngăduit să intre în Țara Soarelui-Răsare, iar periculoasa misiune îi este încredințată tânărului Hervé Joncour, care și-a abandonat cariera militară în favoarea mătăsii. Traversând toată Europa și Asia, el ajunge „la capătul lumii“, iar acolo, pe domeniul seniorului Hara Kei, are loc întâlnirea care îi va schimba viața. Pendulând între cele două lumi și între două femei – soția din Franța și iubita intangibilă din Japonia, amândouă în așteptare –, Hervé Joncour străbate continente și cartografiază teritoriile pline de neprevăzut ale iubirii.

Adresa