• „Asta înseamnă să fii om: să poți trăi, asumându-ți permanent propriile erori” - Alexandru Paleologu

Seară italiană: Lorenzo Marone, „Tentația de a fi fericit”

Seară italiană: Lorenzo Marone, „Tentația de a fi fericit”

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 21 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară italiană dedicată lansării romanului Tentația de a fi fericit, de Lorenzo Marone, tradus în limba română de Gabriela Lungu, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. 

De la apariția sa în 2015, romanul Tentația de a fi fericit – povestea scrisă la persoana întâi a unui septuagenar care redescoperă iubirea și viața în Napoli – cunoaște un răsunător succes de public și de critică.Romanul a stat la baza filmului multipremiat La tenerezza, regizat de Gianni Amelio în 2017, cu Renato Carpentieri, care a obținut Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Premiile David di Donatello din 2018.

La eveniment vor participa Marina Constantinescu, filolog, jurnalist și critic de teatru, Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist și Vlad Russo, senior editor Humanitas, iar Denisa Comănescu, director general Editura Humanitas Fiction va fi moderatorul serii. În cadrul întâlnirii va fi prezentat publicului un mesaj-video al scriitorului italian pentru cititorii români.

Eveniment realizat în parteneriat cu Centrul de Studii Interdisciplinare al Studenților Italieniști și Colectivul de Limba și Literatura Italiană din cadrul Universității din București.

Tentația de a fi fericit, de Lorenzo Marone este recomandat de Sympa by Cristina Bazavan și de Digi FM.

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

Adresa