• „Well behaved women rarely make history” - Laurel Thatcher Ulrich

Seară Italiană - lansarea volumului „Memorii italiene” de Carlo Goldoni

Seară Italiană - lansarea volumului „Memorii italiene” de Carlo Goldoni

Luni, 19 decembrie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul proiectului Serile Italiene, va avea loc o nouă dezbatere pornind de la volumul Memorii italiene de Carlo Glodoni, recent apărut în colecţia Biblioteca Italiana, la Editura Humanitas. La dezbatere vor participa Maia Morgenstern, Marina Constantinescu și Miruna Bulumete.

„Goldoni este un gânditor al secolului al XVIII-lea, precum vestiţii philosophes francezi, un intelectual care îşi apără rolul de reformator, bine ancorat în societatea timpului său, un scriitor care exaltă spiritul Veneţiei, oraş al teatrului şi oraş-teatru. În fine, din paginile Memoriilor italiene reiese cu claritate intenţia lui de a le împărtăşi cititorilor şi spectatorilor de mâine raţiunile cele mai profunde din care izvorăşte teatrul său, acelea pe care în ediţia Pasquali le îmbracă în haina unei scriituri cu valoare universală, spre beneficiul generaţiilor viitoare.” Carmelo Alberti

Eveniment realizat în parteneriat cu Cercul de Studii Interdisciplinare al Studenţilor italienişti şi catedra de Limbă şi Literatură Italiană, a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti.
Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Adresa