• „Tigrul se îmblânzește cu mângăieri, nu cu bățul” - proverb persan

Seară Eric-Emmanuel Schmitt

Seară Eric-Emmanuel Schmitt

„Iubirile invizibile, cele despre care nu se vorbeşte niciodată” este tema serii de marţi, 15 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu. Mihaela Dedeoglu, Adina Diniţoiu, Daniela Kammrath şi Denisa Comănescu vor participa la o dezbatere pornind de la volumul de nuvele Cei doi domni din Bruxelles de Eric-Emmanuel Schmitt.

„Cu toţii trăim două vieţi, cea reperabilă prin fapte şi cea imaginară... Iată tema acestui nou volum de nuvele: vieţile virtuale care însoţesc temeiul unei vieţi reale.” – Eric-Emmanuel Schmitt

Modesta croitoreasă Geneviève nu bănuieşte că viaţa ei banală în cartierul popular Marolles din Bruxelles este urmărită cu sufletul la gură de un cuplu de binefăcători misterioşi care trăiesc astfel prin procură experienţele ce le sunt refuzate. Într-un orăşel din Hainaut, taciturnul doctor Heymann este mai ataşat de câinele lui ciobănesc decât de semenii săi. Fie că se află la Viena, fie la Copenhaga, între Constanze şi Georg intervine mereu umbra unui terţ. În îndepărtata Islandă, Magnus şi Alba trăiesc coşmarul pierderii unui copil, iar la Paris Séverine şi Benjamin îl trăiesc pe cel de a nu fi avut unul. În cele cinci nuvele din volumul de faţă, Eric-Emmanuel Schmitt aduce la lumină iubirile invizibile, atât de tainice, încât nu se vorbeşte despre ele niciodată, imposibil de ghicit de cineva, inaccesibile uneori chiar şi pentru cei care le încearcă. Deşi mereu trecute sub tăcere, aceste sentimente sunt reale; mai mult, ele alcătuiesc adevărul unui destin.

Adresa