• „Cu fiecare pagubă înveți ceva în plus” - proverb persan

„Scrisori din insula Guernsey” – Book Club Lovers Club

„Scrisori din insula Guernsey” – Book Club Lovers Club

Îți place să discuți cu prietenele la un ceai despre cărțile pe care le-ați citit? Vă plănuiți lecturile împreună ca să puteți face schimb de idei? Ai citit de mai multe ori Pe aripile vântului? Ți-e dor de zilele când așteptai cu sufletul la gură o scrisoare?

Atunci vino miercuri, 4 aprilie, la o ceainărie ultra-cochetă, să vorbim despre Scrisori din insula Guernsey, o carte ca o întoarcere nostalgică la Shakespeare, Jane Austen sau surorile Brontë, pe calea scrisorilor dintre cititori cu adevărat pasionați.

În ianuarie 1946, într-o Londră care abia iese din umbra celui de-Al Doilea Război Mondial, Juliet Ashton caută un subiect pentru noua ei carte. Cine s-ar fi gândit că îl va găsi în scrisoarea unui bărbat necunoscut, de pe insula Guernsey? Cei doi încep un fascinant schimb de scrisori despre lumea excentrică în care trăiește bărbatul misterios.

Pentru a scăpa de tragedia ocupației germane, bărbatul și prietenii lui inventează un club de lectură cu cei mai neobișnuiți membri, de la crescători de porci și fermieri la frenologi, toți mari iubitori de literatură. Și toți îi trimit lui Juliet poveștile lor de zi cu zi.

Plin de mult umor și căldură, romanul reprezintă o odă adusă cuvântului scris și felului în care el apropie oamenii.

Adresa