• „Întrebările arată pătrunderea spiritului, iar răspunsurile îi arată fineţea” - J. Joubert

Scena9 / Ieșită din tipar. Expoziție & lansarea revistei

Scena9 / Ieșită din tipar. Expoziție & lansarea revistei

Scena9 / Ieșită din tipar
O expoziție din laboratorul unei reviste
Rezidența BRD Scena9 (I.L.Caragiale 32)
17.12.2019 - 26.01.2020

Schimbarea are vârsta noastră, a celor născuți în preajma Revoluției, așa că am vrut s-o cunoaștem mai bine. I-am adunat într-un comando ideal pe unii dintre cei mai buni jurnaliști, scriitori, fotografi și ilustratori de la noi. Împreună, ne-am uitat înapoi și înainte cu foarte puțină mânie. Așa a apărut al doilea număr pe hârtie al revistei Scena9. 30 de articole pentru 30 de ani.

Ce rămâne din noi după ce în jur a ars totul? Cum se reclădește o țară după ce și-a pierdut șansele într-o gară dintr-un oraș mic la capătul Europei, dar pare brusc că mai primește una?

Cum arată portretul nostru colectiv de când am schimbat dictatura pe democrație, și democrația ne-a arătat că-i o ființă mult mai complicată decât s-a prezentat la prima întâlnire? Avem o listă lungă de întrebări și una mult mai scurtă de răspunsuri.

După ce-am scos revista din tipografie, acum chemăm cititorii să intre în laboratorul jurnalismului. Pentru că Scena9 nu e doar o colecție de cuvinte și imagini, ci e o ființă vie de artă&idei care cere să vorbească cu tine. Am gândit extensia expo a revistei ca să continuăm discuția. Vă invităm să citiți revista și să completați plimbându-vă prin sălile de expoziție insectarul schimbărilor noastre.

Marți, 17 decembrie, de la 19.00, vernisăm expoziția și lansăm revista fără discursuri. Discutăm la un pahar de vin despre anul care a trecut și despre ce-o să mai vină și ne îmbrățișăm strâns.

---
Expoziția „Scena 9 / Ieșită din tipar” e un proiect gândit de Scena9, cu ajutorul prietenilor Fundația9 și Rezidența BRD Scena9.

Scena9 este un hotspot cultural BRD Groupe Societe Generale.

Design: Faber Studio

Mulțumiri speciale: Samsung România

Adresa