• „Omul înțelept nu pune la încercare nici femeia, nici paharul” - proverb persan

„Regatul Plantelor” - Lansare de carte.

„Regatul Plantelor” - Lansare de carte.

Vineri, 9 decembrie, de la orele 18:30, am bucuria să vă invit, în sfârșit, la lansarea oficială Regatul Plantelor, un proiect editorial colaborativ între Ierburi Uitate și Grădina Botanică „D.Brândză” a Universității din București, adus la viață de Editura Corint, despre care v-am tot vorbit în ultimul timp și care, iată, devine cât se poate de tangibil.

La lansare vom vorbi atât eu cât și reprezentantele Grădinii Botanice din București și Editurii Corint, vom prezenta procesul de lucru, vom povesti despre autoarea planșelor botanice originale, Angiolina Santocono, despre desenele de colorat lucrate în tuș la care am muncit mai toată vara și despre speciile botanice reprezentate.

Regatul Plantelor se dorește a fi mai mult decât o simplă carte de colorat meditativă adresată adulților, așa cum există atâtea ce-au urmat întregului trend relativ nou apărut, și care a luat pe sus librăriile din toată lumea. De la început, noi l-am gândit ca o colecție de planșe botanice cu reprezentările plantelor, alături de numele populare și denumirile științifice, ce pot servi, la o adică, și ca material didactic sau suport de învățare. Am vrut să folosim anume planșe create la noi, care să reprezinte specii din flora României și, pentru asta, am ajuns să deschidem Arhiva Grădinii Botanice și să descoperim acolo o lume întreagă de acuarele pictate în perioada anilor '60 de această artistă cvasinecunoscută, Angiolina Santocono, dar ale cărei mână și stil mi-au ajuns, într-un final, extrem de familiare.

Toate lucrările alese și reprezentate în carte sunt tipărite (și expuse astfel publicului larg) pentru prima dată.

Am ales evenimentul nostru la finalul săptămânii viitoare, când, după joburi și treburi, intrăm cu toții în starea de relaxare de weekend și începem să avem timp și pentru noi. De aceea, am căutat multă vreme locul potrivit și l-am găsit, cu mare încântare, în bistroul Therapy, care este mai mult decât un local viu, plin de lumină și verde, cu atmosfera lui vegetală, chiar și acum în iarnă, atât de potrivită cu tema noastră. Therapy este mai mult decât un simplu loc de întâlnire cu băuturi savuroase și mâncare delicioasă, căci are propria poveste pe care o admir și pe care vreau să o descoperiți și voi, poate vineri, poate cu alte ocazii.

În cadrul lansării va exista și un minimagazin ad-hoc, creat prin bunăvoința Editurii Corint, de unde vă veți putea achiziționa cartea și, dacă sunt doritori, noi vom fi acolo s-o semnăm cu mare drag.

Vă așteptăm pe toți vineri seara, să ne cunoaștem și să povestim despre aceleași lucruri care ne pasionează!

Adresa