• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Redescoperirea Sidoniei Drăgușanu: Despre femei și feminitate în literatura română

Redescoperirea Sidoniei Drăgușanu: Despre femei și feminitate în literatura română

Redescoperirea Sidoniei Drăgușanu: Despre femei și feminitate în literatura română

Vă invităm sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Elisabeta (Bd. Regina Elisabeta nr. 45) la evenimentul lansării a trei cărți reeditate, semnate de scriitoarea Sidonia Drăgușanu: Într-o gară mică (1934), Doamna cu ochelari negri (1974) și cartea pentru copii Moața, Creața și Grasu’ la bal (1945), apărute de curând la Editura Hyperliteratura.

Evenimentul va fi deschis cu două reprezentații inedite ale trupei de improvizație Improvisneyland, inspirate din scrierile Sidoniei Drăgușanu.

Apoi vă invităm la o dezbatere incitantă legată de cărțile uitate ale literaturii noastre, despre femei și feminitate. 

Lista invitaților în curând! 

***

Reeditarea acestor trei cărți uitate reprezintă îndemnul nostru la redescoperirea uneia dintre scriitoarele semnificative al perioadei interbelice și postbelice, Sidonia Drăgușanu. Prozatoare, autoare dramatică, jurnalistă și traducătoare, Sidonia Drăgușanu a adus în discuție, prin intermediul scrierilor sale, femeia și rolul femeii în societatea acelor vremuri. 

Într-o gară mică - roman de debut și Doamna cu ochelari negri coagulează în jurul lor un univers al feminității, al căutărilor, dar și al idilelor superficiale, al orbirii și al moravurilor omenești. Cu vitalitate și printr-un text lipsit de pretenții stilistice și artificii, Sidonia izbutește să clădească o lume în care emoțiile primează, dar nu reușesc să salveze. 

Cartea pentru copii Moața, Creața și Grasu’ la bal ne dezvăluie o lume vrăjită, în care cei mici își vor găsi prieteni printre necuvântătoare, printre lucrurile și obiectele de fiecare zi, ce prind viață sub penița autoarei. O călătorie imaginară, cu aventuri și pilde fel de fel, din care copiii vor învăța cât de importante sunt generozitatea, corectitudinea și binele pe care-l faci. 

Notă: Cărțile Sidoniei Drăgușanu vor avea un preț special în cadrul evenimentului: toate la 40 de lei.

Alte detalii / Comenzi online aici.
 

Citește și: „Sidonia Drăgușanu, scriitoarea feministă care a schimbat viețile femeilor din perioada interbelică”.

Adresa