• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Radu Paraschivescu devine Librar pentru o zi

Radu Paraschivescu devine Librar pentru o zi

Radu Paraschivescu devine Librar pentru o zi. De la Ghidul nesimțitului la România în 7 gesturi, la care se adaugă romane pline de intensitatea trăirilor și naturalețea exprimării, cărțile lui Radu Paraschivescu vorbesc despre o Românie plină de defecte și splendoare. Miercuri, 2 decembrie, de la ora 19:00, autorul s-a hotărât să le dedice o zi exclusiv lor, cărților, devenind Librar pentru o zi la Librăria Bizantină. 

Într-un portret literar, scris pentru Editura Humanitas, Radu Paraschivescu se definește ca un scriitor care „publică niște cărți de Râsul lumii. Se îndrăgostește repede și-i trece greu. Detestă clișeele, laptele și  broccoli. A scris despre nesimțiți, Inès de Castro, Maradona și Caravaggio”. De data aceasta va lăsa cărțile pe care le recomandă să vorbească mai mult despre el. Cei care vor să afle care sunt acelea, sunt așteptați să vină alături de el la Librăria Bizantină, unde să îl asalteze pentru întrebări și autografe.

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în urmă cu un an, în noiembrie 2014, și aduce în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste 25 de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Adresa